duminică, 31 iulie 2016

Guvern de stransura

Guvern de stransura – 5 iulie 2016

Stefan Kovacs

Dacă stăm un pic să ne gândim- vom realiza că discutăm despre un guvern de strânsură- precum pe vremuri oastea de strânsură- diverși nevinovați luați cu arcanul de pe drum și trimiși să se lupte cu turcii. Numai că aici strânsură ar trebui să aibă- sincer și serios- un sens peiorativ. Hai să ne amintim un pic:
-domnu care umbla în chiloți și era cât pe-aci să fie ministru la sănătate;
-gușata Guseth- brrr;
-Vlad Alexandrescu;
-Achimașul;
-Bostan cel privat (de) în gândire;
-Costescu cel cu trenul de lux;
Ăsta e "guvernul meu" ? Acuma dacă ne uităm puțin la contemporanitate- respectiv PSD vs. restul lumii- o să vedem că PSD-ul a dat doi prim-miniștri hotărâți și care știau ce vor- Năstase și Ponta-care au făcut chestii bune și au mers pe creșterea nivelului de trai-și care amândoi au fost săpați mai ceva ca minele de către minieri. Un alt prim ministru bun- și cu legătură cu politica- a fost dl. Tăriceanu. Pe partea cealaltă îl avem pe evazivul și căzătorul Boc cel dobitoc- pus prim-ministru pentru că la vremea respectivă se purtau ideile fixe cu ardelenii cei harnici și tăcuți (mânca-l-ar pe Dâncu tot de la șireturi și până-n bot cine mai gândește așa) și pe dl. Cioloș pus tot pentru că dă oarecum bine la imagine, a făcut și dumnealui ceva, cumva, cândva. Care vedem că are legătură cu ministeriatul cam la fel ca scrisoarea dlui. Ghinea cu hârtia igienică- adică oarecum materii apropiate dar într-o prezentare nepotrivită obiectivului. Dl.Cioloș mai bine era susținut să rămână la ce se pricepe domnia sa- agricultură.

 

Smaranda Dobrescu Liderul patronatului din panificatie s-a exprimat azi la A3 ca masura propusa de Ministrul Muncii de a filtra mai bine pe cei care primesc diferite indemnizatii respectiv ajutoare sociala este o masura in favoarea patronatului care ducea lipsa de lucratori pana acum. Erau multi care preferau statutul de persoana cu handicap sau de VMG intrucat ce puteau ei patronii sa le ofere drept salariu era mai mic decat respectiva indemnizatie sociala. Ce se poate intelege de aici decat ca toate indemnizatiile vor fi inferioare salariului oferit de unii patroni. Ne departam cu viteza tehnica sau tehnocratica,daca vreti de statul social..

 

Smaranda Dobrescu Via Sorin Mester Ciolos face cinste cu inca un rand!

Pe Bostan nu prea l-a dus dovleacu'. De Curaj, doar numele, s-a opintit in mormanul de doctorate, fara a apuca sa le retraga titlurile la plagiatorii de serviciu. Costescu a ingropat TAROM-ul, a declarat calatoria cu trenul un lux, dar a zvarlit cu toptanul de euro pe avioane pentru guvernator si pentru primul turist al tarii, basca tovarasele lor de viata, ca deh, protocol si reprezentare! De Stoenescu de la Departamentul romanilor de pretutindeni, in afara de a-i "convoca" la el pe colegii din subordine, sunand din clopotel, da ati auzit bine!, altceva notabil nu am auzit. 
Deci, un alt rand urmeaza la masa. 
Face cinste Ciolos. Pe banii nostri!

Niciun comentariu: