duminică, 31 iulie 2016

Statutul BNR e de neatins

Statutul BNR e de neatins – 6 iulie 2016
 
Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
 

Romanii am face bine sa intelegem distanta dintre aura construita, mentinuta si perceputa in jurul lui Greenspan si rigola in care l-a plasat istoria dupa 2008. Rahatii astia cu motz de la topul bancilor centrale sunt niste scamatori de balci cu decor & taraf imperial, pe banii naivilor de buna credinta din targ.

 

Gheorghe Piperea

July 5 at 7:11pm

Imi pare rau, dar nu ma pot abtine. Azi au fost niste discutii ce pareau interesante despre proiectul de tara pentru 2036. Pareau, pana cand a vorbit dl Isarescu. Desigur, a vorbit in stilul cu care ne-a obisnuit: partial soptit, partial in-inteligibil, asa cum ii sta bine unui cvasi-orator care se asteapta ca sala sa faca eforturi pentru a intelege ce spune. 
Omul a spus ca orice proiect de tara tre sa tina cont de imperativul de a nu se atinge cineva de statutul BNR, asa cum niste initiative "populiste" recente isi propun. Ca cei care vor schimbarea acestui statut sunt anti-europeni. Desigur, stim la ce schimbare se refera dl Isarescu : aceea prin care se abroga norma care instituie o imunitate absoluta, civila si penala, a sefimii BNR. Implicit, orice proiect de tara trebuie sa pastreze aceasta imunitate, fara ea fiind nasol de tot. 
Cu exceptia unei critici lesinate a unor masuri de relaxare fiscala promovate de Ponta anul trecut, dl Isarescu nu a venit cu alt proiect de tara decat imunitatea proprie. Ce-o fi cautat acolo?

PS Oricum : 2036? Pe bune? Pana atunci isi planifica dl Isarescu sa ramana Guvernator al BNR? E, unul, ziceam ca dupa enormul esec cu legea DIP, ar fi fost cazul de neshte demisii pe ici, pe colo, prin partile esentiale! Pana si "tata" Puiu a demisionat dupa minunatia de campionat european, ce naiba!

 

Alexandru Botu Uneori, la cate o postare, sa dai like este nepoliticos, dar nici sa adaugi ceva nu poti!

 

Niciun comentariu: