duminică, 31 iulie 2016

Falimentului bancar italian

Falimentul bancar italian – 5 iulie 2016

Draghi Puterity
 

Probabil italienii credeau ca cel mai rau lucru care li se putea intampla anul acesta era eliminarea de la campionatul european de footbal. Incepe epoca "bail-in"-urilor... :(

"Matteo Renzi, the Italian prime minister, has begun to weigh whether to bypass new crisis-era EU banking rules to bail out the sector using public funds. Under EU rules, such bailouts are now illegal unless creditors bear the brunt of a bank rescue — meaning Italian depositors could be on the hook."

 

Monte Paschi falls to all-time low on ECB bad debt demand - FT.com

Shares in Italy's Monte dei Paschi di Siena fell to an all-time low after the world's oldest bank revealed the European Central Bank's banking supervisor demanded…

FT.COM

 

.Prospectiv A-z 

Colapsul Greciei ar fi floare la ureche prin comparatie.  Pentru a schita un pic contextul trebuie spus ca din 2000 pana anul trecut, Italia a avut a 3-a cea mai mica crestere din lume, dar si-a crescut in tot acest timp gradul de indatorare la dobanzi minuscule (onor Draghi & Monti pe mana cu Goldman Sachs). Acum, mai ales ca Mario Dragi e seful Bancii Centrale Europene (BCE), ma astept ca implicit BCE/EURO sa absoarba (parte din) porcaria. Ceea ce va greva fiecare zelot euro cu aceste datorii.

In sensul celor de mai sus, iata si sumarul situatiei dela un comentariu la linkul postat de coprospectivul 
Draghi Puterity:

William Thayer Sr
1 day ago

This is so sad to see. The bad debts above are undoubtedly business bad debts. But the huge bad debt that all Italian banks have is Italian National Bonds. The Italian National Debt is 150% GDP. Yes, the officially quoted amount is a mere 132% GDP, but that is what it was in 2010. If you add up all the budget deficits since then , you have another 18% GDP which has to be added to the 132% GDP. This makes it 150% GDP. This may be sustainable at a ECB fudged 1% interest rate. But what if Italy had to pay 7% as it did in 2012? That would be a cool 10% GDP or 20% of its budget just to service the debt......let alone rollover. Sadly Italy is in a box it can't get out of. It has to leave the Eurozone and devalue some of its debt.

I will guess that there will be a $100 Bil bailout by the EZ (like the Spanish $100 Bil bailout for its banks).

Fortunately the British were smart enough to leave the sinking ship.

Greek bailouts 1,2,3 $460 Bil

Ireland $100 Bil

Portugal $100 Bil

Spain $100 Bil

subtotal $760 Bil

soon

Italian bailout $100 Bil

4th Greek bailout $100 Bil

est future total $960 Bil (and this doesn't even count the bonds bought by the ECB)
____________________________

Nota: Iata un extras din profilul biografic al lui Mario Draghi: 

 

Mario Draghi - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

Prospectiv A-z .
Renzi e un fel de Ponta al Italienilor--baiat tanar care a semnalizat la Stanga si a luat-o la Dreapta. Instalat ca si Ponta dupa oarece crize de legitimitate ale Dreptei. 

Un 'fel de' pentru ca exista si diferente. De exemplu, Renzi se poate baza in a naviga in sensul mai larg al interesului national italian pe italienii bine infipti in institutii internationale. In alte cuvinte, italianul dela Palazzo Chigi are la indemana capital intelectual si social LIBER CONVERTIBIL la care romanul dela Palatul Victoria nici nu poate visa... 

Sa nu mai mentionam slabiciunea pe care o manifesta mai toti dulaii lumii din ultima suta si cinzeci de ani pentru cele italiene.

 

Prospectiv A-z .
Redau o stire:

Ministrul Finanțelor din Franța, Michel Sapin, a șocat întreaga lume după ce a spus că statul francez este complet falimentar în acest moment.

"Există un stat, dar e un stat în faliment" a afirmat ministrul, într-un interviu acordat unui post de radio.

Sapin spune că deficitul bugetar este unul extrem de mare și că acesta este cel mai important obiectiv al său, pentru care a realizat un plan de reducere a deficitului, de la care "nu trebuie să existe abatere".

_______________________

Este posibil ca delcaratia lui Sapin sa fie adresata francezilor din strada. Cu toate astea, anuntul sau credibilizeaza ideea cum ca TOATE economiile occidentale sunt scheme ponzi. BREXITUL poate provoca o reactie in lant. A opera cu categorii morale in schema asta este o joaca. 

Cert este ca dupa declansarea Crizei in 2008, SUA a *stimulat*, UK a austerizat pentru a-si proteja aura City-ului, EUropenii au austerizat la cheremul nordicilor.

Ma intreb daca austeritatea impusa de germani n-a fost si o miscare a Germaniei in afara piramidei anglo-saxone, cu avantajul adaugat al ingenuchierii continentalilor. Ca rezultat, creste expunerea SUA, odata cu cresterea tensiunilor pe continent. Atat timp cat minionii politici sunt la comanda si/sau Germania nu se grabeste sa-si arate mana, lumea va fi si mai stransa in menghina austeritatii. Nu-i nevoie decat de foarte putin pentru a expune baza mlastinoasa a edificiului.

P.S. Probabil ca pana si in Romania se pune de un spectacol...

https://upload.wikimedia.org/.../Stejar_%E2%80%93_extrema.

 

UPLOAD.WIKIMEDIA.ORG

Smaranda Dobrescu Cred ca stirea plecata de la Antena 3 cu declaratia de faliment a lui Michel Sapin este falsa.El a dat aceasta stire, identica ca text, dar in ianuarie 2013. In zilele astea a fost in Balcani si a vorbit de revirimentul economiilor europene
http://www.lefigaro.fr/.../20002-20130127ARTFIG00150...

 

Michel Sapin évoque un État «totalement en faillite»

LEFIGARO.FR|BY ANNE CHEYVIALLE

 

Smaranda Dobrescu De fapt au aparut simultan doua vesti cam de acelasi gen privitoare la Italia si Franta. Daca ar fi sa fim suspiciosi ne-am gandi ca cineva are tot interesul sa arate ca Germania e singura care mai poate vorbi azi in Europa..Restul, sunt pe faras..

 

Prospectiv A-z .
Multumesc, Smaranda! Sapin vad ca si-a pastrat pozitia la finante in cele 2 guverne Valls, ceea ce ma face sa cred ca anuntul sau, la fel de adevarat in 2013 ca si acum, era in preparare pentru reformele guvernului.

Oricum, tehnic vorbind, tarile occidentale sunt TOATE intr-un grad mai mare sau mai mic de faliment tehnic. Problema elitelor e de a evita socurile (e.g. BREXIT sau falimentul vreunei banci 'too big to fail') care pot declansa faliment sistemic/in lant.

Masurile de austeritate pot cel mult incetini deznodamantul. De fapt, toate datele indica nevoia unui RESET. 

P.S. Da, e intelept sa privim vestile care ne vin pe flux cu oarece suspiciune!



Prospectiv A-z .
Dupa cum spuneam: "Sistemul spaniol de securitate socială va intra în colaps în 2018. Publicaţia El Confidencial scrie că motivul principal ţine de plăţile către pensionari, care consumă 8,5 miliarde de euro la fiecare şase luni. Veniturile din contribuţiile sociale ale angajaţilor nu sunt suficiente pentru a acoperi aceste obligaţii de plată. Publicaţia citată arată că sistemul de securitate sociala nu mai poate plăti primele de Crăciun pentru acest an şi pentru anul 2017 decât în cazul în care statul ar veni cu o contribuţie extraordinară."

http://www.cotidianul.ro/sistemul-spaniol-de-securitate.../

 

Sistemul spaniol de securitate va intra în colaps

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Din 1999-2000 sistemele publice de pensii nu mai sunt sustenabile, datoria implicita a guvernelor cu pensiile ajungand sa fie si de 200% din PIB. Asta o tot spun-si nu doar eu- de ani de zile. S-au incercat diferite reforme ale sistemelor de pensii prin adaugarea unor piloni cu capitalizare, cu avantaje pe alocuri sau cu pagube in alte locuri. Statul trebuie sa completeze suma necesara platii pensiilor in virtutea faptului ca pensionarii si-au platit in avans pensia in timpul vietii active. Sa nu uitam ca printre motivele de criza actuala imbatranirea populatiei si factorul demografic ocupa primele locuri dupa motivele de natura financiar/bancara/.

Niciun comentariu: