luni, 23 mai 2016

Comisia europeana ne socheaza

Comisia Europeana ne socheaza – 4 mai 2016


Smaranda Dobrescu
 

Ideea de Brexit a mai linistit conducerea europeana. Ultimele sondaje arata un scor de cca 60% in favoarea ramanerii ca membru UE a Marii Britanii. Ma intreb insa cum vor primi tarile Visegrad ultimele sanctiuni si impuneri ale CE, ce atitudine vor avea si ce va urma.

 

 

Propunere-șoc a Comisiei Europene, România ar risca sancțiuni uriașe

Comisia Europeană a propus o reformare a politicii europene de azil care ustură la buzunar – circa 250.000 de euro penalizare pentru fiecare imigrant pe care țările…

COTIDIANUL.RO

 

Doina Nicolescu Daca incearca punerea in aplicare se va auzi prohodul pentru UE.

 

Prospectiv A-z .
Un eventual prohod al UE nu va fi deplans decat de etern-optimisti/naivi. Niste shtabi au hotarat: Ori la bal, ori la spital!

 

Mihai Ion Turcu Sanctiunile in cauza nu pot fi acceptate ca principiu. Ca Grecia si Italia trebuie sa fie sustinute pentru a face fata situatiei este alta problema care comporta solidaritate. Solutiile UE in problema migratiei nsunt nonsolutii, simple paleatiove care nu rezolva ceva, dimpotriva stimuleaza fluxul migrator.

 

Smaranda Dobrescu Via Fragmentarium Politic:

mai 7, 2016 la 12:39 pm
Criza migrantilor: Martin Schulz isi indreapta indexul etnic spre "egoismele nationale", vorbeste corect politic despre "solutia" cotele obligatorii, dar inchide ochii subiectivi la originea fenomenului

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a estimat în discursul rostit vineri la Vatican, în timpul ceremoniei decernării Premiului Charlemagne către Papa Francisc, că „Europa trece printr-o perioadă dificilă și se confruntă cu ceea ce ar putea fi o probă dificilă pentru unitatea ei", afirmație prin care a făcut referire la criza refugiaților, care în opinia sa poate fi rezolvată prin aplicarea cotelor obligatorii.

În discursul său, pe care l-a început în limba spaniolă și l-a continuat în germană și franceză, Schulz a apreciat că unitatea europeană este în pericol din cauza „egoismelor naționale" și a afirmării „particularităților naționale", iar „în problema refugiaților, Europa se află în fața unei provocări istorice".

„Există unii șefi de stat care cred că refugiații nu sunt o problemă a lor, ci una germană; eu cred că ei trebuie să citească bine discursul Papei Francisc", a spus Schulz la conferința de presă ce a urmat ceremoniei. El a făcut aluzie la criticile privind politica frontierelor deschise pentru migranți a cancelarului german, Angela Merkel, și la faptul că majoritatea migranților au ca tinta Germania. Dupa Schulz, dacă toate statele UE ar primi refugiați, situația s-ar normaliza, însă dacă „se implică numai cinci sau șase țări, va deveni o mare problemă".

Nu este prima data cand Martin Schulz gandeste in termenii unilaterali si monoetnici ai "corectitudinii politice", ai unei "unice natiuni necesare". Ar trebui repetat invariabil la toate statiile de radioamplificare globale, subiectii corectitudinii politice sunt toate natiunile lumii. Pentru fiecare natiune este corect politic ceea ce-i prezerva caracteristicile distincte ale societatii – materiale, spirituale, intelectuale, emotionale -, care ii confera si ii conserva identitatea, stilul de viata, credinta.

Unitatea europeana este o unitate in diversitatea natiunilor Europei, o unitate principiala care se aplica unor particularitati nationale. Unitatea ar fi cu adevarat in pericol daca diversitatea ar fi anulata, o unitate in unanimitate este dictatura. Est-europenii au invatat de la vest-europeni ca unitatea in diversitate este democratie. Occidentalii trebuie sa-si respecte propriile lectii, admirabil confirmate de revolutiile est-europene, care au aruncat la cosul istoriei dictaturile de "unitate in unanimitate".

Cerinta de "unitate in unanimitate" in adoptarea unor cote obligatorii este aberanta, reflecta o politica totalitara. Greseala a inceput o data cu utopia omogenizarii europene printr-un suprastat european si o supranatiune europeana, cu proiectul procustizarii prin federalizare, sub forma Statelor Unite ale Europei.

Migrantii si refugiatii nu sunt o problema germana sau europeana. Cu atat mai putin o solutie, care ar fi pe efecte, nu pe cauze. Causa causorum se afla in laboratoarele geopolitice, din care au iesit fenomenele razboaielor "preventive", "primaverilor" arabe si razboiului ("civil") terorist al "statului islamic". O data cu pacea si retragerea ocupantilor din Siria si Irak, fenomenul de depopulare prin stramutare din aceste tari va deveni istorie, toti refugiatii se vor intoarce la casele lor. „Conflictul civilizatiilor" trebuie grabnic si definitiv inlocuit cu Armonia Civilizatiilor.

Niciun comentariu: