vineri, 27 mai 2016

9 mai, aduceri aminte..

9 mai, aducere aminte.. – 9 mai 2016


Platon Florin
 shared In the NOW's video.
 

Day of Remember! Wars are not waged by leaders, but by the people that legitimize them, support them and fight and kill for. World War II was ignited by a Democracy, Hitler was voted and supported by the people.

One day will be too late for this lesson, but not make that day today!

 

In the NOW

May 8 at 10:00pm

Cold, starvation, death – the immense tragedy of Soviet people to stop Hitler and liberate Europe

‪#‎VictoryDay ‪#‎May9th ‪#‎WorldWarTwo

 

Prospectiv A-z .
"World War II was ignited by a Democracy" Asta e ca si cum ai spune ca WWII a fost initiat de luna septembrie. WWII, ca si WWIII daca s-ar intampla azi, a fost rezultatul nevoilor contradictorii de 'spatiu vital'. 

Romania, atunci, dupa WWII, dupa eliminarea lui Ceausescu de o echipa de aventurieri, n-a fost altceva decat vaca demuls--la mana Vestului, apoi a URSSului, apoi a Vestului din nou.

 

Platon Florin Germania lui Hitler era o democratie, chiar si comasarea puterii (cancelar si presedinte) s-a facut prin referendum, constitutional.

 

Prospectiv A-z .
Eu nu am contestat inceputul democratic al dictaturii lui Hitler (da, Germania era o dictatura deja in 1938!), ci am scos aerul din balonul cum ca WW II a fost inceput de o democratie.

 

Platon Florin cu adevarat Democratia este un TradeMark, nimic nu poate sa emane rau din democratie wink emoticon

 

Prospectiv A-z .
De fapt, democratiile liberale au partea lor de responsabilitate--2 directii de aprofundare: 1) despagubirile de razboi si 2) ajutoarele de razboi. Cat despre dictatura proletara despre care ar fi vorba in clip, numai de bine: A crezut ca poate merge la furat impreuna cu Germania, dar i s-a tras clapa.

Domnule, responsabilitatile WWII sunt multiple, in colturi neasteptate, mai ales de zelotii democratiilor. Cert este ca Romania a fost in aceeasi pozitie in care ar gasi-o azi un conflict.

P.S. Am auzit ca dl. Johannis nu l-a primit la Cotroceni pe Bogdan Diaconu, dar a fost inconjurat de toti gushterii bancilor neprietene romanilor.

 

Platon Florin in clip nu este vorba de nicio democratie, este vorba de niste oameni care au murit intr-un razboi absurd. Sunt sigur ca niciunul din ei nu ar fi vrut sa moara acolo, indiferent de forma politica. Macar azi putem comemora doar oamenii...

 

Prospectiv A-z .
Inainte sa-i comemorez pe sovietici, m-as uita mai aproape de casa, mai aproape de zilele noastre. Moartea economiei romanesti, de exemplu.


Preda Mihailescu Democratie este cand ne merge bine, orice alta definitie pusa la incercarea crizelor, macane. Problema este deci nu de sistem, ci de a intelege cum se pot sublima tensiuni acumulate de-a lungul unor decenii de nepasare ale unora sau altora. Si intrebarea asta nu cred ca este "sistemica".

 

Prospectiv A-z .
"cum se pot sublima tensiuni acumulate de-a lungul unor decenii"? Prostii spun ca prin razboi; si cum nu cred ca specia pe ansamblu progreseaza...

Niciun comentariu: