vineri, 27 mai 2016

A inceput campania pentru locale

A inceput campania pentru locale – 5 mai 2016
 
Prospectiv A-z
 

Dintr-un interviu luat lui Catalin Predoiu in Cotidianul aflu ca:

"Intrarea partidului lui Mircea Geoană şi a lui Adrian Severin în competiţia pentru Primăria Generală credeţi că echilibrează oarecum balanţa candidaturilor de pe stânga şi dreapta politicii - prin faptul că majoritatea voturilor obţinute de ei se presupune că vor veni dinspre PSD -, în vreme ce pe dreapta există deja candidaturile dvs., a lui Robert Turcescu, Daniel Barbu şi Nicuşor Dan?

Domnii Geoană şi Severin au calitatea că sunt într-adevăr oameni de stânga şi au o experienţă politică şi diplomatică internaţională importantă. Dincolo de problemele cu justiţia, pe care le are Adrian Severin, care nu pot fi trecute cu vederea, dar despre care nu discutăm acum."

Deci dl. Adrian Severin merge cu partidul lui Geoana spre Primaria Capitalei. Ma intreb cat de departe poate ajunge (procente din votul bucurestenilor) si cui si cum foloseste aceasta candidatura. Mi-e clar ca se ajuta astfel partidul lui Geoana, cu publicitate/vizibilitate, mai departe nu imi dau seama care sunt calculele... Cum astfel de proiecte abunda in politica romaneasca, ma intreb ce stiu promotorii lor si scapa alegatorului obisnuit.

 

 

Predoiu: Marian Munteanu a protejat PNL

Predoiu: Marian Munteanu a protejat PNL

COTIDIANUL.RO

 

Alexandru Botu Sa asteptam sa vedem ce se intampla. Dupa alegeri vom vedea si daca si-au atins obiectivele nedestainuite! Sunt prea multi candidati si nu stiu in ce masura partidele care ii sustin le vor colecta si voturi, dupa campaniile desantate impotriva partidelor. Este adevarat, cel mai putin au suferit partidele mici, dar ele nu au prea contat niciodata. Fiind un singur tur de scrutin, multe din socotelile bazate pe aliante s-au prabusit. Apoi. niciunul dintre candidati nu este perceput ca un bun gospodar (vorbesc de Primaria Capitalei), ci doar ca politicieni (de care lumea este satula!). Mie mi se pare ca absenteismul la vot va fi cum nu a fost niciodata, ceea ce inseamna ca rolul partidelor de a-si mobiliza votantii captivi va fi esential (dar cu grija, sa nu pateasca ce a patit Dragnea). Si se va termina odata si cu "reprezentativitatea" care a fost cal de bataie din lipsa de alte argumente mai pertinente. Noi nu mai avem demult democratie reprezentativa, ci "pohta ce-am pohtito".

 

Prospectiv A-z .
Am o banuiala ca si in Romania politica e aproape exclusiv dirijata de consultanti, care in primul rand isi dau lor insile de lucru inainte de toate. Conform cu aceasta logica, alegerile locale sunt o repetitie cu spectatori si o trambulina pentru alegerile parlamentare. Pentru alegator, efectul este unul artificial care conduce fie la absenteism, fie la aparitia candidatilor de gen Trump/Sanders. Numai ca in Romania un Trump ar fi imediat pus pe tusa (taxe, contracte dubioase cu statul etc.) in timp ce un ultim Sanders trebuie ca a fost... Ion Iliescu (Sanders si-a inceput activitatea politica in anii 1960 si a ramas in linii mari consecvent pe pozitiile de pe care a inceput).

Oricum, cred ca spunem multor lucruri la fel, doar ca in feluri diferite, domnule Botu.


Draghi Puterity Eu nu inteleg din textul de mai sus ca Adrian Severinar merge impreuna cu partidul lui Geoana la alegerile locale. Ambii vor lua din voturile care altfel ar merge la PSD, e evident asta, pentru multi alegatori mai putin la curent cu politica ambii fiind asociati mental cu PSD-ul. Mircea Geoana nu e de loc de stanga si chiar si Pledoiu stie asta, iar despre sansele reale a domnului Adrian Severin de a reusi alegerea intr-un singur tur de scrutin, din respect, ma abtin sa comentez.

E clar ca Mircea Geoana e una dintre optiunile (de rang mai mic) americane. Daca Adrian Severin ar merge intr-adevar cu el, acest lucru ar putea fi interpretat in multe feluri:

- daca castiga - ca rezultatul unui targ al domnului Severin de genul "renunt la pozitia mea mai independenta iar "inaltul scaun" renuntza la executia mea publica via DNA". Improbabil. 

- daca pierde - a fost manipulat, impreuna cu (si poate prin?) Mircea Geoana, de americani pentru a-l pastra pe Geoana ca (vesnica) rezerva si a reduce din voturile PSD. Mult mai probabil, in opinia mea.

Desigur ar mai putea fi vorba si de o mobilizare anti-PSD data de un anume pragmatism (evit cu greu ghilimelele) a domnului Severin (pragmatism prezentat noua ca idealism), care intelege bine ca fara a face servicii "consultantilor transatlantici" nu se ajunge intr-o astfel de functie, respectiv nu se scapa de furia dezlantuita a DNA-ului. Eu de felul meu sunt mai idealist, asa ca prefer sa cred ca idealismul domnului Severin e autentic, insa ratiunea imi spune sa iau in considerare si ipoteza pragmatismului.

P.S. Scriu aceste lucruri inca sub impresia unui text despre igineriile sociale ale americanilor in Serbia:

http://www.fort-russ.com/.../has-color-spring-maidan-come...


 

 

Mihai Ion Turcu Electoratul din Bucuresti se considera pe sine "liberal" . Va bascula spre stanga ? Alegerea Dr. Oprescu (independent, sustinut de PSD) a fost jumatate din dinamica spre stanga. Foarte important este cum va arata consiliul.

 

Adrian Severin Domnilor, intervin doar pentru a vă atrage atenția că discuția a pornit de la o premisă falsă și anume aceea a unei alianțe între mine și Mircea Geoană pentru alegerile locale. Indiferent ce s-ar putea comenta în legătură cu o asemenea alianță, fapt este că pur și simplu nu există și nici nu s-a pus problema ei vreodată. Cât despre motivele care m-au determinat să intru în aceste alegeri, am scris pe larg pe pagina mea de blog. Veți găsi acolo cel puțin cinci documente de poziție privind alegerile pentru București. Cred că din ele se poate înțelege mai exact ceea ce doresc decât din interviurile dlui Predoiu. În fine, așa cum nu cred că dl Geoană este un om de stânga, tot așa nu cred că PSD mai este un partid de stânga. Voturile pe care aș vrea să le mobilizez eu (nu spre a câștiga Primăria Bucureștiului, întrucât zarurile pentru adjudecarea ei se joacă la alte mese, ci pentru a încuraja debutul unei viitoare mișcări de stânga care nu trebuie să mă inlcudă neapărat) sunt cele ale electoratului de stânga care nu se mai recunoaște în nici un partid (inclusiv în PSD-ul reprezentat acum de dna Firea-Pandele din Voluntari) și care de aceea va rămâne acasă. Nu știu cât voi reuși dar cel puțin voi încerca. Sper ca asemenea încercare să fie demnă de respect.

 

Alexandru Botu Domnule Adrian Severin, cel putin eu multumesc pentru interventia Dumneavoastra. In primul rand pentru ca stiu cine sunteti, apoi pentru ca v-ati asumat candidatura, pentru ca puteti clarifica lucrurile fara sa nasteti alte neclaritati, pentru ca sunteti singurul candidat care urmareste personal reactiile cetatenilor (de data asta pe FB) si le raspunde tot personal si nu in ultimul rand pentru ca:sperati in permanenta ca si "asemenea încercare să fie demnă de respect".

 

Smaranda Dobrescu Imi pun intrebarea daca de data aceasta oferta la primaria capitalei are cu adevarat candidati de stanga. In virtutea aparatenentei la un partid care a incetat sa mai fie de stanga in mare masura(PSD), Gabriela Firea nominalizata acestuia, reprezinta de fapt un grup lipsit practic de o ideologie. Problemele citadine reale ale stangii trebuie identificate si sustinute de cineva, chiar daca sansele de reusita sunt mici.

 

Alexandru Botu Pai tocmai aici pare ca este "spilul". Lumea a inteles mai demult ca de pe stanga au emigrat cam toti la dreapta, din motiv de sincronism dar si pentru alte beneficii. Astfel, acum, cine zice ca reprezinta sau ca este candidatul stangii poate sa para un salvator, un recuperator al pozitiei pierdute si a beneficiilor sociale specifice, deci-se crede, spera-ca va fi foarte votat, nu numai de saraciti, ci si de cei care cred intr-o lume a demnitatii si onestitatii.

 

Prospectiv A-z .
Nu toti pedesistii sunt creati egali: http://www.cotidianul.ro/marian-vanghelie-urmarit-penal.../

 

 

Marian Vanghelie, urmărit penal pentru două infracțiuni

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity Off topic - ca tot am pomenit despre Prostanac si despre cum il fenteaza pe el americanii:

http://www.profit.ro/.../rise-project-ionut-costea-si-a...

 

 

RISE Project: Ionuț Costea și-a ascuns afacerile în Insulele Virgine Britanice

PROFIT.RO


Prospectiv A-z .
Se mai duce cumnatul la un mi dejun de rugaciune si va ramane iertat si asta... In fond, cu cat mai mult succes au astia, cu atat mai greu va fi sa revina national-comunismul. Ca doar n-ai uitat, Draghi, de unde am plecat! Cat despre destinatie, romanii traiesc deja bine de pe timpul binomului Boc-Basescu.


Dinica Roman "Pe plan extern România alunecă spre statutul de colonie iar pe plan intern spre cel de dictatură. Unii susțin că deja suntem acolo. Nu îi contrazic dar prefer acum o formulare mai optimistă. În orice caz, nu acesta a fost proiectul cu care am pornit la drum în 1990. În această perioadă am fost de patru ori membru al guvernului, dintre care de două ori cu rang de vice-prim ministru. În aceste funcții, cărora nu le mai adaug și pe cele externe care m-au plasat la nivelele cele mai de sus atinse de români în străinătate, am repurtat multe victorii în slujba cauzei unei Românii puternice, prospere, democrate, libere, demne și independente. Suma acestor victorii este, însă, un groaznic eșec. Chiar dacă acest eșec nu s-a produs din vina mea, fapt este că din tot ceea ce am gândit și realizat, în urma mea rămâne o ruină."

http://stiriglobalizare.ro/?p=1623

 

 

Adrian Severin: Prioritatea mea este reabilitarea valorilor democrației și…

STIRIGLOBALIZARE.RO|BY GLOBALIZAREA

 

Smaranda Dobrescu Intr-un comentariu pe care i l-am facut lui Adrian Severin in 20 aprilie cand isi punea public intrebarea oportunitatii candidaturii sale, i-am spus:
"Adrian, tu cunosti raspunsul, atitudinea logica reiese din intrebarile tale, din dilemele care te incearca. Tu stii ca primar va iesi cine trebuie, iar sansele tale, cu regret mare o spun sunt minime,indiferent cati te-am vota. Aici intervine si presa care nealimentata corespunzator va readuce pe tapet toate miturile care te-au insotit.
Dar, daca vei reusi ca prin vizibilitatea obligatorie pe care ti-o va oferi media sa aduci in discutie si teme interferente cu lipsa locurilor de parcare din Bucuresti, daca vei reusi sa explici cate ceva din relele manifestari ale politicii si economiei care contextualizeaza buna functionare a Bucurestiului, atunci multi altii vor fi castigati. In niciun caz, tu personal. Asadar, curaj si inspiratie!"

Prin acest interviu care pune in discutie reabilitarea valorilor democratiei si a stangii, Adrian indeplineste un fapt salubru, de care poate nu vom avea parte nici macar la alegerile parlamentare.

 

Prospectiv A-z .
Iau randurile atribuite lui Adrian Severin ca fiind testamentul generic al politicianului roman si daruit din perioada post-1989. Palerian.

 

Platon Florin un destin asemanator lui N.Titulescu, sa nu uitam ce a urmat retragerii lui Titulescu


Prospectiv A-z .
Initial am scris: "Deci dl. Adrian Severin merge cu partidul lui Geoana spre Primaria Capitalei." Rasfoind presa digitala, constat ca este o exprimare gresita, dl. Severin NU ESTE MEMBRU in partidul lui Geoana. Mea culpa! Am pre/luat fara sa verific declaratia lui Predoiu de buna.
____________________
Din pacate, nici comentariul furnizat de dl. Severin insusi n-a clarificat acest detaliu, asaincat eroarea a persistat.

Niciun comentariu: