vineri, 27 mai 2016

Auzise SRI-ul de licitatiile trucate?

Auzise SRI-ul de licitatiile trucate? – 9 mai 2016


Prospectiv A-z shared Dana Girbovan's post.

 

 

Dana Girbovan

May 9 at 1:29pm

Atat cazul relatat in presa, cat si declaratiile din care rezulta ca SRI a stiut despre licitatiile trucate si ca dezinfectantii din spitale nu respectau standarde minime sunt deosebit de grave si necesita o reactie institutionala inclusiv din partea autoritatilor de aplicare a legii.

Dincolo de infractiunile de coruptie vizand licitatii trucate, acum vorbim de posibile infractiuni ce afecteaza sanatatea si viata populatiei, intr-o masura care, daca se confirma, este inspaimantatoare.

E vorba despre un posibil comportament infractional extins pe o lunga perioada de timp, cu implicatii extrem de grave pentru sanatatea si viata populatiei, care necesita clarificari publice imediate din partea tuturor institutiilor cu atributii pe preventie si sanctionare.

A transmis SRI la parchete aceste informatii care atenteaza la viata populatiei sau nu? Cand a facut-o? Ce s-a intamplat cu dosarele?

Legea de functionare a SRI (14/1992) prevede la art. 11 ca "in cazul in care din verificarile si activitatile specifice prevazute la art. 9 si 10 rezulta date si informatii care indica pregatirea sau savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, acestea sunt transmise organelor de urmarire penală in conditiile prevazute de art. 61 din Codul de procedură penala".

Acesta este textul de lege care reglementeaza rolul Serviciului Roman de Informatii in raportul cu organele de cercetare penala, care consta in obligatia acestuia de a transmite parchetului informatii despre "pregatirea sau savarsirea" unei fapte penale.

Or, cel putin din informatiile transmise publicului prin articolul scris de Catalin Tolontan, rezulta ca avem de-a face cu licitatii trucate si adevarate bombe biologice, despre care SRI stia, insa nu stim si daca SRI a informat organele de cercetare penala.

Acest lucru este important sa fie verificat, cu atat mai mult cu cat SRI si-a arogat merite deosebite prin actiuni vizand "campul tactic" al justitiei.

Catalin Tolontan citeaza in articol un medic care a spus agentilor SRI sa opreasca aceasta crima la adresa securitatii si sanatatii romanilor.

"Ideea agentilor era ca daca nu se face flagrant la mita e tare greu sa se inchida cercul. Si le-am spus ca mor oameni in cercul lor neinchis", a spus medical epidemiolog, care a anuntat SRI.

Afirmatia acelor agenti SRI, daca se dovedeste a fi reala, este deosebit de grava, deoarece din ea transpare faptul ca SRI nu a transmis mai departe acele informatii spre parchete, decidand ei in locul procurorilor ca nu pot face flagrant.

Asa cum rezulta din textul legal citat, SRI are NUMAI rol de informare a organelor de cercetare penala, procurorul fiind cel care, ulterior, decide cum va fi folosita informatia furnizata de SRI, daca va deschide sau nu un dosar penal, cum va conduce ancheta, ce probe vor fi administrate.

Nu este rolul SRI sa decida cum si cand se ancheteaza infractiunile de coruptie.

UNJR a atras atentia inca de anul trecut ca orice implicare a unui serviciu secret in anchete penale dincolo de limitele prevazute de lege e de natura sa compromita independenta intregului sistem judiciar.

Corelativ, orice neindeplinire a unei obligatii legale – aceea de a informa organele de cercetare penala atunci cand au date sau informatii din care rezulta savarsirea unei infractiuni – are efecte deopotriva grave, impiedicand inceperea unor anchete.

Scandalul de fata readuce in discutie, intr-un mod extrem de acut si dureros de data aceasta, rolul serviciilor secrete in relatia cu justitia.

Din rapoartele SRI si declaratiile publice rezulta ca SRI, depasindu-si atributiile legale, este implicat activ in anchetele penale si "isi mentine atentia/interesul pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze" din justitie.

Pe partea de informare a organelor de cercetare penala, insa, unde SRI are direct atributii legale, se pare ca ceva nu a functionat pentru a preveni dezastruoasa situatie de fata din spitale.

Acest caz este mult prea grav pentru a ramane un simplu subiect de presa ori ancheta jurnalistica. Fiecare institutie cu competente specifice, in special cele de aplicare a legii, trebuie sa comunice transparent daca faptele dezvaluite in presa le-au fost aduse sau nu la cunostinta de SRI, daca s-au confirmat sau nu, respectiv ce masuri a luat fiecare pe domeniul de competenta.

http://www.tolo.ro/…/sri-a-stiut-de-loturile-hexi-cu-probl…/

 

Unde-i reactia tinerilor frumosi si liberi, aceiasi cu care s-a instrumentat partea de PR a Colectivului? Nu mai vor o tzara ca afara cand vad mucigaiul pe peretii sistemului medical privatizat?!

 

Doina Nicolescu Nu i-a informat cine trebuia!

 

Prospectiv A-z .
Mamele lor fiind etern ocupate, cei 7 ani de acasa au trecut pe langa ei cu Cartoon Network & Discovery Channel.

 

Prospectiv A-z .
Tehno-parasutatii Guvernului meu au tot atat habar ca prostalaii din teritoriu: "Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, și-a dat demisia luni, în urma scandalului privind dezinfectanții diluați din spitale."

http://www.cotidianul.ro/ciolos-interimar-la-sanatate.../

 

 

Cioloș, interimar la Sănătate

Update Guvernul anunță, după demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu, că prim-ministrul Dacian Cioloș a…

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Nu ma incalzeste cu nimic declaratia lui Tolontan ca "SRI a informat!" Cum, a informat? Și ce au facut cei sase miniștri ai sănătății, au stat sa cugete si sa se consulte tot cu SRI-ul ce-i de facut? N-au facut nimic, niciun control? Au luat probe in aceste 4 luni, le-au verificat in laborator sau nu stiau cui sa ceara acordul?
Asta a reusit binomul sa rezolve: un executiv ezitant, fara putere, fara raspundere, inchircit de frica sa nu atinga pe x din SRI sau pe Y din DNA, sau vreo rubedenie a nu stiu cui. Tara neguvernata unde sunt posibile crime cu premeditare din partea unor penali cunoscuti. Si orice se intampla rau in sanatate, ne impinge cu gandul ca ar fi o manevra de alunecat in privat. Si noi suntem de-acum bolnavi!.

 

Alexandru Botu De ce nu le deschide dosar penal pentru ucidere cu premeditare si in masa?

 

Smaranda Dobrescu Asta ar fi procedura normala. Exista insa un raport al MS care spune ca doar in 5% din cazuri dezinfectantii nu erau eficienti conform controalelor recente. Dumnezeu stie! Dupa cum arata spitalele noastre prezumtia rea ar prima in rationamente.


Gheorghe Gradinaru Neculai Constantin Munteanu
2 hrs · 
CINEVA E NEBUN…
SRI: „Am informat decidenții legali despre calitatea necorespunzătoare a dezinfectanților!"
SRI recunoaşte că A ȘTIUT de și a informat despre nenorociții ăia de dezinfectanţi diluați, dar spitalul SRI cumpără într-o veselie și fără licitaţie fix de la Hexi Pharma!
Cineva e nebun. 
Eu - nu, 
Tu - nu, 
El - nu,
Noi - nu,
Voi - nu
Ei…………………….. ?

 

Smaranda Dobrescu Cineva ne indreapta pe piste gresite? Campania sa fie de vina?

 

Gheorghe Gradinaru "Românica este zguduită de un scandal mai mare ca Republica Populară Chineză. Niște flăcăi și fete de la un ziar de sport rostogolesc în admirația unei țări întregi o poveste complicată cu niște capitaliști veroși care își fac suma vânzând către stat tone și hectolitri de soluții dezinfectante despre care se zice că ar fi apă sfințită. Guvernul pare picat în freză, Klaus dă sfaturi electorale populimii iar mass-media de trust își dă foc la păr și anunță apocalipsa din spitale.
Despre ministrul Achimaș Cadariu am exprimat un punct de vedere meșteșugărescaici, în februarie, când scandalul care se derulează azi pe ecrane nu fusese încă definitivat în tenebrele statului de drept. La vremea când l-am încondeiat noi ca pe un ou de Paști, nea Achimaș era abia intrat în teren în chip de mare specialist transferat de la Mecca României, am numit aici metropola Cluj-Napoca. Acum, bietul de el, dă din colț în colț sub tirul maestrului Tolontan, care trage nemilos, dar în crăci!
În propoziție este vorba despre niște securiști…
care au încheiat în ultimii 3 ani vreo 9339 de contracte cu spitale din România în valoare de vreo 26 milioane de euro! Mă lași? 26 milioane de euro? Păi banii ăștia se fură într-o lună doar din rețete pentru medicamente ale companiilor care-i șpăguiesc pe medici. În fine. Să admitem că pacientul român are risc crescut de îmbolnăvire pentru că muierea de serviciu spală pe jos cu dezinfectat diluat. Sau nu spală, că și asta e o variantă. Să zicem pentru că, deocamdată, avem doar dezvelirile lui Tolontan de pe eticheta produsului și foarte multă gargară. Neavând teste de laborator independent care să confirme eficiența produsului nu avem subiect. Avem doar o gargară amplificată de prostia incredibilă a lui Achimaș și reacția de cosaș odihnindu-se a lui Cioloș. Și mai avem ceva. Certitudinea că după acest, mega scandal umflat cu pompa de la bicicletă o să avem și o schimbare de furnizori la spitale. Adică securiștii de la Hexi Pharma vor fi schimbați cu alți securiști de pe banca de rezerve a Securității, care își așteaptă rândul la aparate. De ce zic securiști? Păi cine mama dracului reușește să pătrundă la un asemenea nivel în sistemul public de sănătate? Aud? Ca să faci 9339 de contracte cu bugetul sănătății trebuie să ai aprobare, că doar în țara asta nu fură chiar orice prost.
Tolontan legacy
De când nu se mai vehiculează mormane de bani în fotbal, nea Tolo s-a specializat în dezvăluiri. Dar atât de tare, că i-a intrat investigația pe sub piele și i s-a urcat la cap. Iată cum explică acest Bernstein dâmbovițean ce au simțit ei între ei după ce au terminat treaba: „Aseară m-a sunat Mirela Neag, colega mea. Era tuflită. „Ești obosită?", o întreb. „Nu. Am plâns. Am recitit ce am scris azi, le-am revăzut imaginile ăstora și nu-mi vine să cred pe mâna cui ne-am lăsat cu toții. O țară întreagă la cheremul unor psihopați!".
Vaaaii… A plâns, frate! Ca-n moartea căprioarei când eroul deși băga în el carnea animalului ucis, plângea de mila lui. Ei, bine, fata asta plângea de mila noastră… Suflet mare, dar cam razna.
Delirul continuă într-o formă agravantă și Tolo anunță că, întocmai ca Ștefan Cel Mare care ne-a lăsat Moldova, el ne lasă investigația asta a lui. Ca moștenire. Ce dracu să facem cu ea, nu știm: „Când prinții Sănătății și regii comerțului cu dezinfectante se vor întreba de unde li s-a tras, să lase prostiile cu străinii, serviciile sau cine știe ce interese. Să afle asta: un jurnalist de 22 de ani i-a scos la iveală! Se schimbă generațiile și, într-un fel, investigația asta care nu ar fi existat niciodată fără Colectiv, este moștenirea pe care noi o lăsăm ziariștilor mai tineri. Ei trebuie motivați, e vremea lor să meargă după sistem"!
Mic îndreptar pentru neica Tolontan
Coane, fi antenă la ce îți zicem acum. Dacă vrei să te duci după SISTEM, cum zicea fătuca aia a ta, ai plecat pe un drum prost. În materie de Sănătate ai de verificat câteva chestiuni:
- Vezi că cele mai mari contracte ale Sistemului sunt cu producătorii de medicamente. Dădură băieții ăia de la Digi TV o anchetă beton cu banii încasați drept mită, pardon, sponsorizare, de medici cu nume și funcții pentru prescrierea de medicamente, pardon, pentru seminarii. Ia urma și șo pe ei dar vezi să nu ți-o furi, că zona e supravegheată. Mă și mir cum a dat-o Digi!
- În materie de infecții vezi că dădurăm noi vreo doua anchete cu golanii de la Stericycle care au monopol asupra deșeurilor medicale din spitale. Asta este cauza principală a infecțiilor din spitale, prietene. Vezi că Sistemul n-a făcut programe și strategii pentru gestionarea deșeurilor ca să poate achiziționa sterilizatoare și incineratoare și să poate lucra cu Stericycle. Nu știi cine-s ăștia? Grei tare, sunt ai unuia Mitt Romney, imposibil să nu-l cunoști. Vezi că Sistemul s-a șters la anus cu un Raport al Curții de Conturi care constata monopolul americanilor pe deșeurile medicale românești.
- Dacă mai ai timp aruncă un ochi și pe achizițiile de aparatură medicale. Vezi că și aici dai de niște barosani, General Electric, Siemens etc. A, coane, să nu uit! Vezi frate că niște firme franceze, nu ți le spunem, fură de sting la vânzarea de oxigen medical. Să faci profit din oxigen, mă? Sute de miliarde… Așa ceva…
După ce ai investigat fazele astea abia atunci poți să zici că ai atras atenția Sistemului. Dar, te rugăm, nu ne-o lăsa și p-asta moștenire că e prea grea!
P.S. Maestre, dacă ne permiteți, verificați si firma NEOTECH. Nu de alta, dar s-ar putea să aveți surprize… Nu-ți spunem despre ce-i vorba că ne-o lași moștenire și p-asta!

"

Alexandru Botu Ei iau doar de ala bun. Si informeaza. Restul, este treaba altora...

Niciun comentariu: