miercuri, 8 iulie 2015

Yanis Varoufakis a demisionat!

 Yanis Varoufakis a demisionat! – 6 iulie 2015

Smaranda Dobrescu

Varoufakis `resignation!!!

In a statement published on his personal blog on Monday, Varoufakis said he was stepping down to allow Greek Prime Minister Alexis Tsipras to reach a new deal with European creditors.
"Soon after the announcement of the referendum results, I was made aware of a certain preference by some Eurogroup participants, and assorted 'partners', for my … 'absence' from its meetings; an idea that the Prime Minister judged to be potentially helpful to him in reaching an agreement," Varoufakis wrote on his blog.
For this reason I am leaving the Ministry of Finance today."

  Elena Agachi Sauve qui peut!

 

  S.D  Poate ca asta ar fi o conditie sine qua non iar in acest caz, ar fi un sacrificiu minim. Vom vedea ce va urma

E.A  Cred ca e destul de dificil de prevăzut haosul in anumite grade.

Constantin Gheorghe A demisionat, sau a fost demisionat de ăia de la Bruxelles?

S.D  Banuiesc ca a fost prima conditie a celor de la Bruxelles ca sa se considere cu onoarea sifonata de grec repusa la locul ei. El este cunoscut ca un vechi si infocat sustinoator Keynsianist, chiar in conditii de finantare prin credite. Cresterea prin cerere trebuie sa dispara ca o posibilitate europeana!! (dupa parerea lor)

  C.G  Că creșterea(sic!) prin ofertă e un succes trăsnitor! emoticon tongue

S.D  Nu, nu e bubuitor, dar inseamna ca exista lichiditate pe piata, ca oamenii au venituri acceptabile si ca nu te bazezi doar pe investitii iluzorii fara capital.

  Gabi Cretu Nu, fraților! Fusese prea ferm, demn si argumentat in fata unora dintre nevertebratii cu care negocia. I-a iritat. Nu vrea sa încarce negocierile viitoare (care nu-s pentru el ci pentru poporul grec) cu aceasta animozitate personală. Nu fuge, nu moare, nu e iresponsabil, cum s-au grăbit unii pe aici. Putea face rau prin simpla sa prezenta; a decis sa nu meargă el acolo...

S.D  Cele scrise de el pe blog nu au de ce sa nu fie adevarate. Totusi, in ultima intalnire a eurogrupului cand a fost dat afara de catre ceilalti ministri de finane ai zonei euro, s-a vazut clar ca el nu mai este dorit. Poate nici nu a fost nevoie de un telefon. Semnalul a fost clar.Imi amintesc ca chiar in timpul negocierilor, in urma cu doua luni grecii l-au retras de la negocieri inlocuindu-l cu ministrul de interne daca nu gresesc. Asta inseamna ca a fost consecvent si teapan in sustinerile lui.

  Octavian Lupu Daca noua echipa de negociatori va esua in stabilirea unui deal cu troica plutocratica, si sunt sanse mari ca acest lucru sa se intample, cred ca Varoufakis va reveni, nu neaparat pe aceeiasi functie. Asa ca eu cred ca e mai putin vorba de un "Asta la vista baby!" si mai mult de un "I'll be back!"

S.D  Nu ar fi rau deloc, desi in momentul de fata mai bine ca el nu stie nimeni intimitatea finantei grecesti. Apoi, tine de onoare sa nu faci figuri de opereta.

  S.D  Demisia lui Varoufakis de pe partea greaca este un semnal pentru un start proaspat in aceste circumstante extraordinare. Ar fi foarte bine venit daca acest gest de bunavointa ar fi provocat un gest reciproc din partea creditorilor.. Poate nu printr-o demisie-probabil prea putini realizeaza ce obstacol reprezinta in calea intelegerii simtindu-se exclusiv imputerniciti de propriul electorat sa se comporte astfel- ci prin alt mod.. De fapt electoratul din toate tarile a evoluat intr-o directie sau alta in ultimele cateva luni de negocieri. Cel mai evident mod de actiune al creditorilor imi pare a fi acceptarea restructurarii datoriei.

  G.C Nu zisei?! emoticon smile

Niciun comentariu: