miercuri, 8 iulie 2015

Ce "greseli majore" a mai facut Varoufakis?

Ce „greseli majore"a mai facut Varoufakis  - 1 iulie 2015

Smaranda Dobrescu

HotNews: Sfanta manie ne-proletara:
"Sfidare maxima din partea ministrului grec al Finantelor pentru partenerii europeni: A pus un banner urias cu NU pe sediul Ministerului "

Sfidare maxima din partea ministrului grec al Finantelor pentru partenerii europeni: A pus un...

Pe sediul Ministerului Finantelor din Grecia a fost arborat un banner urias cu textul "NU la referendum", in plina negociere a guvernului grec cu creditorii europeni...

hotnews.ro

  S.D  Ca sa nu par admirativa, precizez ca desi presa poate sa exprime ce vrea, nu inteleg de ce un banner pe care ar scrie : "Votati PNL" sau "Votati PSD" ar trebui sa nasca asa revolta presei din alta tara.

 

  Costel Grig Misiunea Ministerului de Finante nu este de a face propaganda partinica; poate face informare, dar nu indoctrinare.

  S.D  Spuneti "NU" la referendum nu este o atitudine partinica-poate nu am ales eu exemplul cel mai fericit- este chiar o concluzie tehnica si economica a celui mai in masura grec sa cunoasca posibilitatile financiare si implementarea altor masuri de austeritate.in Grecia. De fapt eu mi-as dori sa se gaseasca o modalitate de intelegere, daca nu din alte motive care tin de derularea istoriei recente a Greciie, macar de impactul pe care-l poatre avea iesirea Greciei asupra Romaniei, de exemplu. Gestul de demnitate asteptat de multi, reprexinta doar o lectie data popularilor europeni care nu ar aduce decat o multumire si o racorire de moment a pasiunilor. In rest, cunoscand amanunte, nu pot fi decat de partea grecilor.

C.G  Lucrurile nu se vor rezolva nici cu planul UE nici cu planul propus de actualii guvernanti ai Greciei. Adevarul este ca Grecia este necompetitiva in prea multe sectoare; Grecia este omorata de birocratie, coruptie, piedicile puse initiativelor antreprenoriale, fiscalitatea mare, statul obez ... chestiuni care ne sunt bine cunoscute noua, romanilor. Rezolvarea problemei grecilor necesita o strategie articulata in aceasta directie.

  Gabi Cretu Cum adica!? Ministerul Finantelor nu face politicile financiare ale unui guvern!? E Sfantul Duh al băncilor strecurat ilegitim acolo!? Vai de capul nostru de înțelegere a democrației, Costel Grig.

  C.G  Este imoral (cel putin) ca partidul la putere sa utilizeze logistica institutiilor guvernamentale pentru a-si propaga lozincile. Daca MF stie mai bine decat poporul suveran atunci de ce ar mai fi nevoie de referendum, ma intreb, Gabi Cretu ! Sa nu confundam democratia cu democtatura. Oricum, democratia reprezentativa e un joc de papusi; adevarata democratie este cea participativa - democratia directa.

Niciun comentariu: