marți, 7 iulie 2015

Cum se poate cuceri o natiune

Cum se poate cuceri o natiune – 23 iunie 2015
Smaranda Dobrescu

"Există două modalităţi odioase pentru a subjuga şi cuceri o naţiune: una este prin forţa armelor, cea de-a doua prin datoria publică." (John ADAMS, cel de-al doilea Preşedinte al SUA)

"Cred că instituţiile bancare reprezintă o primejdie mai mare pentru libertăţile noastre fundamentale decât armatele gata de luptă. Dacă, într-o bună zi, poporul american va permite ca băncile private să fie cele care să controleze moneda, atunci băncile şi toate instituţiile care se vor naşte în jurul acestora vor lua cetăţenilor toate proprietăţile lor, mai întâi cu ajutorul inflaţiei, apoi cu ajutorul recesiunii, până în ziua când copiii lor se vor trezi fără acoperiş deasuprea capului, pe pământul cucerit de părinţii lor." (Thomas Jeffreson, cel de-al treilea Preşedinte al SUA – declaraţie din 1802)

Imprumuturile Greciei , imprumuturile Romaniei, ale celorlalte tari europene mai putin dezvoltate economic, s-au dus spre capitalizarea bancilor private, fara ca acestea sa stearga macar un euro/leu din datoriile populatiei.Uneori, aceasta manevra acceptata cu larghete de guverne s-a numit atragator ca fiind o "plasa de siguranta" de aparare a monedei nationale.

  Eugénia Paraschiv o, cuceririle n-au ceriuri/ne cerneau a spadelor cucernicie/sitele-s dese/nelimitatului precupețeau/ verdelui rodul, darului grația....

 

  Mihai Ion Turcu Umilitoare nu este o infrangere in care ai luptat. Umilitoare este indatorarea prin nesocotinta si pierderea dreptului la initiativa, daca lucrul acesta a fost o escrocherie crasa, cinica carei-a i-ai cedat fara a avea macar motiv sa cedezi, dimpotriva .....

Niciun comentariu: