vineri, 13 mai 2016

UE in pragul dezastrului?

UE in pragul dezastrului? – 29 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

"Una dintre cele mai mari ameninţări este criza refugiaţilor - cea mai acută de după cel de-al Doilea Război Mondial. Există, totuşi, şi nenumărate probleme pe care continentul le are în interior şi pe care oficialii luptă cu greu pentru a le înăbuşi, cum ar fi criza datoriilor Greciei şi modificările fără precedent ale politicii monetare."

 

 

Şapte factori majori care au adus UE în pragul dezastrului

Detalii pe Gândul.

GANDUL.INFO

 

Ioana Muresan Tare asta: "... A fost nevoie de doborârea unui avion de pasageri în estul Ucrainei şi de moartea unor cetăţeni europeni pentru a se putea ajunge la un oarecare consens între statele membre, şi anume impunerea sancţiunilor sectoriale", consemnează raportul EIU." N-aveti si voi senzatia de deja-vu, de fapt deja-entendu?

 

Smaranda Dobrescu Daca acest sacrificiu-sa nu-i spun mai rau- a avut drept scop impunerea sanctiunilor Rusiei, atunci se poate vorbi si de efectul de embargou impus de Rusia asupra produselor tarilor exportatoare, Dintre acestea se pare ca Grecia si Romania au avut cel mai mult de suferit.

 

Smaranda Dobrescu "Inflaţia şi creşterea economică sunt blocate la niveluri scăzute în zona Euro, după ani întregi în care ratele dobânzilor au stagnat în jurul unei valori aproape nule. În curând va veni timpul în care aceste măsuri ar trebui să se transforme într-unele mai radicale, iar băncile centrale au discutat deja despre folosirea aşa numiţilor „helicopter money" - politică ce presupune realizarea de monedă nouă şi transmiterea ei către populaţie, pentru ca oamenii să cheltuiască pe orice vor ei."
Ce inseamna aceasta formulare decat recunasterea esecului dramatic al politicii de austeritate?. Emisia de moneda ca sa creeze ceva lichiditati si sa debloce deflatia este o masura de salvare, doar ca nu este deloc de tip economic.Remarc si aici ca se ridica problema venitului de baza asigurat probabil de ECB prin QE in mana cetatenilor, actiune elegant numita "helicopter money"


Smaranda Dobrescu "EIU anticipează că guvernele naţionale şi instituţiile supranaţionale vor fi în continuare depăşite de situaţie cel puţin pe termen mediu, toate „cu preţul unui cost politic şi economic semnificativ", conchide raportul."

Se discuta oare asa ceva in Romania? Simte guvernul tehnocrat sau presedintele ca plutesc pericolele amintite in raport si la noi? Are Parlamentul grija amenintarii democratiei? NU! Agenda noastra o face binomul iar aparitia unor manifestari prea "nationale" o rezolva cu succes ONG-urile. 
Si acum, sa trecem la rezolvarea dilemei zilei: va face alianta politica PNL cu PMP-ul lui Basescu? smile emoticon
Nicicand nu mi s-a parut tara noastra mai rupta de realitati, mai inadecvata momentelor primordiale...

 

Alexandru Botu Tara noastra, dupa cum concluzioneaza Doamna Smaranda Dobrescu se profesionalizeaza in inadecvare. Dar nu pentru ca este depasita, cu toate eforturile si resursele angajate, ci pentru ca asa isi programeaza sa fie. Nu aceasta rezulta din orice analiza?

Niciun comentariu: