duminică, 8 mai 2016

Brexit, mai degraba amenintare decat intentie

Brexitul, mai degraba amenintare decat intentie.. – 19 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

In mare masura devine vizibil ca propaganda conservatorilor britanici de iesire din UE are un grad mai mare de amenintare decat de reala justificare. Din pacate, propaganda nu a evaluat efectele in populatie ale repetarii ideilor de Brexit. Ca dovada, problema costurilor si a beneficiilor in calitate de membru UE imparte populatia britanica cat si presa in doua tabere comparabil de vocale. Multe publicatii de masa sustin "Brexit", in timp ce publicatiile financiare sustin continuarea statutului de membru. Economistul, de exemplu, subliniaza ca 45% din exportul britanic este cu statele UE si ca atmosfera de a negocia un nou tratat de comert dupa-Brexit este destul de improprie acestui act. Pentru economia GB, mi se pare a fi evidenta slabiciunea solutiei Brexit.

 

 

Brexit And The Balance Of Power

Joseph Nye Britain joined what became the European Union in 1973. This year, on June 23, it will hold a referendum on whether to leave. Should it? Current

SOCIALEUROPE.EU|BY JOSEPH S. NYE

 

Mihai Ion Turcu Cred ca de negociat este intregul tratat . Ce ar rezulta ar putea fi o relatie mai putin constrangatoare si prin aceasta mai realista si mai stabila.

 

Smaranda Dobrescu Cu ceva reprezentanti nationali mai putin conformisti..

 

Mihai Ion Turcu Reprezntantii nationali sunt alesi de natiuni. Proasta experienta cu parlamentul si commisia insasi ar putea fi altfel gandita. O confederatie presupune cateva autoritati centrale ferme plus conferinta regulata a primilor ministri si un ambasador permanent. (?)

Niciun comentariu: