duminică, 8 mai 2016

Educatie si drepturi de civilitate

Educatie si drepturi de civilitate – 21 aprilie 2016


Stefan Kovacs

Bun. Vroiam să mă culc dar m-a enervat un articol de pe Contributors. Hai să discutăm câte ceva despre educație, drepturi și civilitate. Atunci când dl. Ciucuafirmă într-un articol de pe Contributors că ar trebui tăiate drepturile (atâtea câte sunt) ale unor persoane "inculte" (domnia sa probabil că stabilește după ce a văzut diverși dobitoci la TV care-i întreabă pe oameni tot felul de chestii după care râd idiot că ce proști sunt conaționalii) -atunci dl. Ciucu mi se pare că se dovedește a fi una din cele mai josnice ființe de pe acest pământ- cu suflet pe lângă care amoeba e altruistă. Atunci când dl. Ciucu- după ce a afirmat această idioțenie monumentală într-un articol din 2014 e sprijinit de M10 înseamnă că M10 e un partid de kkt care trebuie scos de pe listă.
Da, avem o problemă cu educația din cauza dumneavoastră, stimabililor. Pentru că până în 1989 nu exista o astfel de problemă. Ca să fii un strungar sau un sculer-matrițer- nu neapărat academician- trebuia să știi să citești și să înțelegi niște desene- ca să poți citi aceste desene trebuia să ai o educație minimă de 10 clase , etc. Educație fără de care nu puteai să fii nici măcar strungar, nu academician. Dacă în loc să insiști să se reia un proces educațional care să asigure o alfabetizare funcțională a populației tale- vehiculezi astfel de idei- ești o non-entitate și meriți pus la colț. De-abia după ce am citit acum articolul dlui. Ciucu am înțeles cum a putut re-apare din gunoi Marian Munteanu. Nu există absolut nici un fel de deosebire între cei doi.

 

Gavrila Ch Este din ce in ce mai evident clivajul teribil dintre generatii; ce poti spune mai intai la asemenea elucubratii - nu in ultimul rand, oare parintii unui asemenea specimen sunt mandri de propria lor odrasla?

 

Smaranda Dobrescu Acest inspirat politician ultraneoliberal, rotindu-se prea aproape de PNL in criza de candidat la primarie si fiind candidatul teoretic al lui M10 a suferit blamul Monicai Macovei si a fost retras. Ideile sfinte ale Monicai i-au ramas insa se pare. De altfel ne amintim de articolul lui Liiceanu de acum doi ani in care se plangea ca datorita"prostilor si boilor din nascare" tara si cei destepti sufera. De ce sa voteze acestia? Era acea campanie sustinuta de elitele ICR prin care se dorea stoparea accesului la vot a matusalemicilor, a celor saraci (votul cenzitar) si a celor lipsiti de educatie. Si vorbesc unii despre fascismul altora!

Niciun comentariu: