duminică, 8 mai 2016

Despre imigranti, cu pareri diferite

Despre imigranti, cu pareri diferite. – 19 aprilie 2016


Prospectiv A-z
 

Iata o discutie despre imigranti (refugiati in EUropa) cu 2 perspective perpendiculare:

Susan nyc

I am a liberal, and I have serious reservations about this order.
1. We have a serious unemployment/underemployment problem that falls most heavily on those with least education and skills. Adding 5 million uneducated, low skilled workers who can now legally compete with them seems a disaster for working class Americans.
2. Constitutionally, I understand how the president can prioritize enforcement of deportations, but I do not understand what the authority is for handing out work permits. Supposedly we live under a government of "laws, not men." I am troubled at the rush toward an imperial presidency--who knows what the next decree from a different president might bring.
3. If illegal immigrants are granted amnesty, what happens to those who are trying to immigrate legally, many of whom have waited years and even decades. The Supreme Court decreed that the children of legal immigrants who turn 21 while waiting to legally join their parents age out of the child preference and must go to the end of the line. Meanwhile, the children of illegal immigrants were granted amnesty under DACA, and now parents are also eligible. Fairness would seem to dictate that the lawbreakers go to the end of the line, not the law-abiding.
4. Big business and big agriculture favor this so they can keep wages low and not risk legal problems of their own. Politicians favor it to pander to a large hispanic constituency. Those who will lose are Americans who cannot afford to buy influence.

Anthony Holmdel, Nj

Susan, you are not a liberal, but a tea party Donald trump conservative.
Having worked in heavy construction for 45 years, I have found it increasingly difficult, read impossible to find qualified, hard working Americans, read white to do the heavy lifting and tedious work of construction. My Latin American workers can and willingly work twice as long, twice as hard as us "whites".
They take 20 minutes for lunch, no vacations for a 52 week year, relying on inclement weather for deserved time off. No complaints that they're hungover, or my girlfriend is late, or I'm goin' surfin' dude!
They do it all gladly, for their strong FAMILY structure.
I retired, and gave my business to the loyal Latino men in my employ.
And boy o boy, are they doing great!
Go Democrats; take back the Senate, the House, and take the presidency.

NOTA BENE: Liberal in sens american este cel de Stanga; respectiv, conservativ, cel de Dreapta.

Desi discutia de mai sus se poarta in termeni oarecum straini romanilor care sunt preocupati de refugiati, am mai mult decat o banuiala ca elitele gandesc la fel ca Anthony. Caz in care nu tzari ca Romania trebuiesc 'ajutate' cu o fortza de munca mai pliabila. Asa ca fie cotele alocate tzarilor ca Romania sunt mai degraba simbolice, fie elitele sunt si mai diabolice in planul lor de a dezradacina statul natiune.

 

Supreme Court Appears Divided on Obama's Immigration Plan

During an extended argument, the justices occasionally paused to acknowledge realities outside the courtroom in connection with the president's plan to shield…

NYTIMES.COM|BY ADAM LIPTAK AND MICHAEL D. SHEAR

 

Mihai Ion Turcu Foarte expeditiv in a-si rezolva propria criza a imigratiei va fi sa incarce statele estice cu balastul de care nu au nevoie dat fiind si faptul ca parte din forta de munca din aceste tari a imigrat in statele vestice, curba demografica fiind in scadere in tarile estice. Si pentru ca problemele de tot felul vor creste odata cu aceasta populare amestecata neintegrabila ( medioasiatici musulmani , atabi musulmani nordafricani si africani) statele cu probleme vor deveni "rezervatii" , in UE pentru a consuma si furniza materii prime dar nu deplin parte a UE ( viteza II si marsalier). Asa cum aderarea s-a facut prin referendum, in anume conditii, alte conditii trebuie aprobate individual, stat de stat, tot prin referendum. Devenind instabile nici nu vor conta ca granita UE ci din nou ca zona tampon intre UE si Rusia, fiecare parte putand sa mai ia cate veca de care ar avea nevoie.Cam ce ar crede SUA urmeaza sa vedem dupa alegerile din toamna.

 

Dinica Roman https://zeroanthropology.net/.../the-wall-a-monument-to.../

 

 

The Wall: A Monument to the Nation-State

ZEROANTHROPOLOGY.NET


Smaranda Dobrescu "Taking back America" are pare-mi-se o conotatie diferita de "sa ne luam tara inapoi" folosita in timpiul campaniei prezidentiale la noi. Mai aproape de esenta este sloganul care tinteste o tara in interesul nativilor, decat acela care are o tenta de aservire benevola a tarii, altora. Sloganul american este frate de sange cu sloganul "France d`abord" al FN din Franta care si-a dezvoltat in timp o atitudine din ce in ce mai radicala. O masura in toate, o adaptare la realitatile tarii e de dorit, desigur. Nu e posibil insa in campanii care infierbanta cele mai multe idei abia incoltite in mintea oamenilor..

 

Mihai Ion Turcu Articol foarte util. gasesc utile consideratiile privind inflatia cuvantului "fascism", "nazism" etichete lipite la ceva sau cuiva atuncea cand se doreste excluderea, la noi se adauga "comunism", toate fiind coligate in scopul aratat cu "nationalism", de regul se subintelege ca eticheta desemneaza un rau si criminalitate, arareori utilizatorii tehnicii si definesc ce trebuie inclus ca definitoriu in sfera conceptelor in cauza. Am putea aduga articolului elemente de sociologie si psihosociologie organizationala, statele, statele natiune sunt mari organizatii mai mult sau mai putin reglementate, functionale, dinamice, evolutive sau atinse de criza cu presiuni de depasire a crizei sau risc de anenatizare ca organizatii. Articolul i-l are in centru pe candidatul Trump in competitie electorala cu Clinton. Mai larg o tendinta de revizuire, deblocare a unui stabiliment american care a indus criza in SUA si in lume. Dezbaterile din SUA ocazionate de in fapt trei candidati , doi democrati si un republican, vom vedea cine va castiga, ne este noua utila pentru ca indiferent de rezultat sau posibil foarete dependent de rezultatul alegerilor din SUA, problematica in discutie va ramane actuala. Noi avem nevoie de mai multa coeziune nationala, mai putin in plan discursiv cat efectiv , ca stat si societate, fiind intr-o situatie de concurenta inegala cu efecte disolutive.

 

Smaranda Dobrescu Tendintele nationaliste sunt puse in multe parti pe seama globalizarii. Fiindu-ne mai la indemana pierderea de suveranitate din cauza Uniunii Europene, noi cam uitam globalizarea, implacabila cu tarile mai putin dezvoltate. Si apoi, cum poti sa te razboiesti cu globalizarea?

 

Mihai Ion Turcu Globalizarea asa cum se afirma, anuleaza democratia liberala.Parte a acestei lumi umane a internalizat valorile democratiei liberale. Urmeaza opozitia ferma pana la violenta impotriva globalizarii insemnand dictat oligarhic.

 

Smaranda Dobrescu Din ce in ce mai multe voci dau exemplul Chinei, fruntasa in lupta acerba pentru competitivitate reclamata de lumea globalizata. Exemplul se refera la eficienta cu totul deosebita a economiei chineze datorate in primul rand lipsei de democratie economica si de democratie liberala in general.Asa ca diminuarea democratiei liberale in contextul globalizarii salbatice este poate chiar un fenomen obiectiv. Tragedia o vor resimti insa popoarele vestice, neobisnuite cu retragerea unor drepturi individuale. Lumea va fi mai trista, dar nu mai bogata. Intersectia dintre aceasta perioada si cea despre care am vorbit legat de robotizarea generalizata va fi credeu, de scurta durata, caci dupa democratia iliberala este posibil sa se instaleze o societate egalitarista unde ultima grija va fi democratia, prima fiind subzistenta. Clubul de la Roma ar putea crea de acum si o alta sectie, aceea a post-capitalismului.

Smaranda Dobrescuhttp://www.bostonglobe.com/.../i2F6Yicao9OQ.../story.html...

 

 

The gig economy is coming. You probably won't like it. - The Boston Globe

Niciun comentariu: