duminică, 8 mai 2016

Sondaj INSCOP despre acceptarea refugiatilor

Sondaj INSCOP despre acceptarea refugiatilor – 18 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Potrivit INSCOP Research, cei mai mulţi dintre români şi-au cristalizat opiniile cu privire la subiect pe fondul dezbaterilor intense care au avut loc în ultima perioadă pe marginea crizei refugiaţilor, precum şi a disponibilităţii României de a-i găzdui.
Potrivit sondajului comandat de „Adevărul", 84,6% dintre respondenţi au afirmat că nu sunt de acord ca refugiaţii sau imigranţii să se stabilească în România, un procent în creştere faţă de noiembrie (80,2%), respectiv septembrie 2015 (65,3%).

 

 

Câţi români vor refugiaţi în ţara noastră

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, numărul românilor care sunt împotriva primirii refugiaţilor în ţară a crescut.

COTIDIANUL.RO

 

Preda Mihailescu Pai poate nu au facut mare lucru sa ii convinga! Si nici Bruxelles sa ne convinga!


Mihai Ion Turcu Acesti imigranti "de integrat' costa bani, integrarea fiind discutabila. Romania are propriile probleme scpate de sub control pe care statul minimal nu le poate rezolva pentru ca s-a taiat atributiunile si veniturile stabile. Impozitele si taxele nu se colecteaza, cu cat cresc cu atat mai putin. Supraimpozitarea reduce puterea de cumparare. Parte din taxe si profiturile comerciale se expatriaza. Posibil ni se vor promite niste bani pentru tinerea pe loc si in liniste a imigrantilor fara ca aceasta sa fie o solutie. Efectiv nici imediat nici in viitorul mediu oamenii acestia nu au ce sa faca in Romania. Ei au sperat sa castige, sa-si finanteze familiile sa le "intregeasca " pe teritoriul Europei, deci vor relua presiunile spre statele prospere, harababura devenind perfecta.

 

Smaranda Dobrescu Circula si o gluma despre refugiatii deja intrati in tara: S-au integrat intr-un timp record. Acum sunt deja la lucru in Italia

 

Mihai Ion Turcu Nu este gluma. Unii de cum au pus mana pe documente s-au indreptat spre agentiile de voiaj.

 

Smaranda Dobrescu Sa rad, sa plang ca suntem o tara numai buna de ocolit? Date fiind circumstantele nu avem a ne face griji, caci statutul de tara saraca nu atrage pe nimeni...

 

Smaranda Dobrescu In privinta supraimpozitarii eu am un punct de vedere usor diferit: Este cunoscut ca taxarea prin cota unica a veniturilor din munca si din capital aduce la buget considerabil mai putini bani decat impozitarea progresiva. Partidele de la putere de mai mult de 10 ani au considerat ca fanionul liberalismului care nu trebuie intinat este aceasta taxare mica si in cota unica care stimuleaza investitiile. Investitiile nu au fost stimulate in primul rand din cauza masurii contrare legale de a se repatria profitul. La acesrte masuri din start deficitare pentru buget s-a adaugat si masura neimpozitarii profitului reinvestit, masura fara un control riguros. Rezultatul: somaj. Au si dreptate romanii ca cu doar 4,3 milioane angajati si restul de 5 milioane de varsta activa someri sau in forme ilegale de angajare, a primi refugiati carora sa le acorzi joburi este cam anti-romanesc..

 

Mihai Ion Turcu Instructia mea in materie financiara tinde spre zero. Cu aceasta limita cred ca Economia Romaniei nu este autentic capitalista. Sub raportul investitiilor suntem o anexa a altor economii capitaliste.Noi contribuabilii romani observam tendinta de crestere a darilor, crestere a preturilor serviciileor si stagnare a veniturilor spre limita functionalului, pentru foarte multi aflansdu-se in criza.

 

Smaranda Dobrescu In cateva cuvinte, aceasta situatie e datorata lipsei de concordanta intre puterea de cumparare si pretul vietii pentru romanul mediu Asta presupune si ca toti cei care se situeaza mai jos cu veniturile din munca sau asistentiale se califica intr-un grad de saracie. Un gest normal, lipsit de mistificarea ca salarii mai mari inseamna somaj mai mare ar fi ridicarea substantiala a salariului minim.Tocmai tehnocratii, iesiti din curbe si ecuatii(!!) ar trebui sa stie asta...

Niciun comentariu: