miercuri, 4 mai 2016

Panama Papers

Panama papers – 4 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Scandalul zilei:
"Fonseca, cofondatorul firmei şi oficial în guvernul panamez până în martie, a declarat că firma sa a creat peste 240.000 de astfel de companii,(off shore) adăugând că majoritatea acestora au fost folosite pentru "scopuri legitime".

 

 

Panama Papers, cel mai mare scandal de evaziune fiscală şi spălare de bani din ultimul deceniu....

Panama Papers, cel mai mare scandal de evaziune fiscală şi spălare de bani din ultimul deceniu. Sunt implicaţi şi oameni de afaceri din România

ZF.RO

 

Draghi Puterity "What do you expect? The leak is being managed by the grandly but laughably named "International Consortium of Investigative Journalists", which is funded and organised entirely by the USA's Center for Public Integrity. Their funders include

Ford Foundation
Carnegie Endowment
Rockefeller Family Fund
W K Kellogg Foundation
Open Society Foundation (Soros)

among many others. Do not expect a genuine expose of western capitalism. The dirty secrets of western corporations will remain unpublished."

 

 

Corporate Media Gatekeepers Protect Western 1% From Panama Leak - Craig…

CRAIGMURRAY.ORG.UK


Smaranda Dobrescu Urmeaza probabil contrareplici din Brazilia sau din alte parti. Cert este ca aceasta afacere demonstreaza ca aplicarea legislatiei impotriva spalarii banilor trebuie revazuta si intarita. In ciuda descoperirilor succesive si a vointei afisate a statelor de a reglementa paradisurile fiscale, acestea traiesc in continuare ajutand bancile si clientii acestora sa se joace de-a reglementarile nationale.

 

Draghi Puterity Poate e prea devreme sa ma pronuntz, insa eu cred ca e doar o noua gaselnita a propagandei occidentale. Vazand ca dezvaluilrile a la WikiLeaks se bucura de popularitate, se simuleaza astfel de dezvaluiri pentru a lovi in adversari. Evident, ca si la noi in Romania, "cei care trebuie" sunt sau scutiti de astfel de "proleme". Eventual se mai sacrifica cativa Motzoci pentru a da credibilitate diversiunii. 

Daca presupunerea e corecta, atunci masurile absolut necesare de care vorbesti tu, Smaranda, nu o sa aiba loc. Sau se vor inchide doar acele paradisuri fiscale in care isi deruleaza adversarii operatiunile, si asta dupe ce "cei care trebuie" s-au mutat in alte paradisuri.

 

Prospectiv A-z .
Cred ca-i altceva: frontul monetar-financiar al Razboiului.

 

Smaranda Dobrescu La ora asta totul e propaganda. De aceea spuneam ca va urma replica. Totusi, apare si tatal lui Cameron daca nu ma imsel. Sa vedem ce va rezulta din ancheta germana.

 

Smaranda Dobrescu Din istoria complicata si tulbure a firmei Fonseca&..
http://www.theguardian.com/.../brinks-mat-how-mossack...

 

 

How Mossack Fonseca helped hide millions from Britain's biggest gold…

THEGUARDIAN.COM|BY SIMON BOWERS

 

Draghi Puterity Presa germana incearca sa propage teza: "Nicht die Flüchtlinge sind unser Problem - sondern die Steuerflüchtlinge." - joc de cuvinte cu sensul - nu refugiatii sunt problema noastra cei cei care fug de plata impozitelor.

 

Draghi Puterity Ce m-a facut deosebit de sceptic din primul moment a fost enumerarea Islandei printre "tarile rele". Tocmai Islanda care a dat de pamant dupa 2008 cu bubulii. (Ca Putin (vezi poza) e rau pentru ca prietenii din copilarie si colegii de la KGB sunt evazionisti, era de la sine inteles wink emoticon In schimb baiatul ala de la Yukos, Khodorkovsky, tot evazionist in stil mare, pariez ca nu o sa apara pe liste).

 

Smaranda Dobrescu Acela are o Tante care-l apara...

 

Draghi Puterity Update: Michael Fuchs, numarul doi al partidului "mamicii" (CDU) in Bundestagul german: "Sa nu ne grabim in a transforma totul intr-un scandal. Nu e ilegal sa creezi firme in strainatate, si nici sa le transferi bani." 

 

Smaranda Dobrescu Wow! Pai care ar fi scopul infiintarii sau transferarii in strainatate altul decat evaziunea ? Probabil ca exisrta si o lista scrisa in limba lui Goethe (ce epigoni!!) Ancheta o va face ziarul sau CDU?

 

Casandra Troya Ar mai fi motive: evitarea sancțiunilor internaționale, montaje financiare neortodoxe (bani albi+bani gri+bani negri) în vederea unor operațiuni agresive la adresa economiilor unor state sau a unor mari firme, etc. Să nu uităm anul înființării acelei firme de avocatură de afaceri (1977) și faptul că nu este nici măcar cea mai mare din Panama, este abia pe locul 4. Data înființări este relevantă, cred. În săptămânile care urmează, dacă ni se dau mai multe informații relevante și onest structurate vom ajunge la câteva concluzii importante despre ce anume a vrut "să ne spună" anonimul care a livrat o colosală cantitate de informații. Nu cred că explciațiile sunt cele de la prima vedere. Am impresia că se ridică un colț din cortina care a acoperit zeci de ani ceva foarte important despre lumea în care trăim. Și mai cred că decizia livrării informațiilor nu aparține unnei persoane, ci unei structuri puterncie și discrete.

 

Smaranda Dobrescu La punctul 6 s-ar putea gasi niste explicatii si se poate ghici cine va urma la rand in privinta dezvaluirilor
6. Don`t forget about the "free trade" deal between the US and Panama..

http://www.alternet.org/.../6-things-you-need-know-about...

 

Draghi Puterity Un articol interesant din presa side-stream germana care pornind de la faptul ca in leakul panamez nu apar cetateni americani incearca sa raspunda intrebarii cui prodest:

http://www.heise.de/tp/artikel/47/47867/1.html

Concluzia articolului e interesanta - SUA vrea sa inchida celelalte paradisuri fiscale pentru superbogati si politicieni, pentru a ramane ele singurul paradis fiscal existent. Desigur, doar pentru acei politicieni si superbogati, care "fac frumos" in fatza plutocratilor americani.

 

Smaranda Dobrescu Nu e imposibila aceasta varianta despre care vorbesti. Eu mi-am propus sa astept cu concluziile caci am citit atatea lucruri care se bat cap in cap!. Te rog Draghi, daca vrei uita-te pe articolul din alternet indicat mai sus de mine si vei vedea niste lucruri interesante. Printre altele, promisiunea ca jurnalistii respectivi vor iesi cu lista americanilor...NAFTA si TTP au si ele rolul lor in binomul promisiuni/realitati

 

Draghi Puterity Impresia mea de moment e ca daca cineva a vrut initial sa deconspire intreaga "cabala" s-a oprit la americani, sau a fost oprit de ei. Sau si mai probabil totul e o operatiune a bubulilor americani, care vor sa elimine concurentza din restul lumii, cum sugereaza articolul pe care l-am mentionat (merita citit complet). Faptul ca treaba a fost folosita de la inceput pentru "the usual Putin bashing" e un indiciu in acest sens. Iar faptul ca islandezii, cei care dupa 2008 le-au dat un shut in dos bubulilor, ies acum cu zecile de mii pe strada sa isi darame guvernul e cea mai buna dovada ca nimeni nu e imun la "revolutiile colorate bubule". A se reciti Pavel Corutz, cartile din anii '90...

Lucrurile care se bat cap in cap cred ca sunt expresia faptului ca fiecare actor se foloseste de brizantza subiectului pentru a incerca sa il deturneze in folos propriu.

 

Draghi Puterity Cea mai citita (si citata) revista economica din Germania face si ea o recenzie a pradisurilor fiscale:

http://www.wiwo.de/.../schweiz-luxemburg.../13401024.html......

 

 

Schweiz, Luxemburg und Co.: Die größten Steueroasen der Welt

WIWO.DE

 

Smaranda Dobrescu Draghi, mi-e greu sa mai inteleg ceva: islandezii au avut destula incredere in cei care i-au scapat de bancheri si au facut gesturi curajoase. Ce inseamna aceasta iesire in forta? Crediteaza documentul de ieri mai mult decat pe Premier? 
https://www.facebook.com/mashable.video/videos/10156809707385437/?fref=nf

 

Mashable - VideoLike Page

April 4 at 11:35pm · 

Icelanders are throwing yogurt at Parliament over the Panama Papers

Draghi Puterity Nu cunosc detalii, insa cred ca sa foloseste "retzeta Colectiv". Daca de ex. pe social media premierul lor e atacat continuu pentru orice nu merge perfect in tara, se creeaza o stare de spirit care are nevoie doar de o scanteie ca sa detoneze. 

Probabil bancherii se folosesc de tematizarea excesiva a problemei bancilor in Islanda pentru a o deturna acum tocmai impotriva celor care i-au pus cu botul pe labe. Cred ca acolo pe nimeni nu mai intereseaza ce a facut de fapt premeirul in Panama. Daca au fost fonduri personale, cat au fost, daca au fost legale sau nu, sau daca a pus pentru tara ceva bani albi pentru zile negre, stiind ca va urma razbunarea bubula. Noi stim ce va urma protestelor de strada - un guvern "tehnocrat" sponzorizat de Soros & Co, care ii va pedepsi crunt pe islandezi pentru afrontul adus dupa 2008. Desigur, mai sunt si naivi care cred ca ar putea veni la putere Partidul Piratilor, insa nu asa functioneaza lumea din ziua de azi...

 

Smaranda Dobrescu Nu, nu asa functioneaza lumea de azi,dar Partidul Piratilor cu programul lor de democratie participativa si cu instalarea raiului informatic are multi sustinatori in tineret, un scor in crestere si un lider (a) care e hotarat. Birgitta Jónsdóttir: "We have to help the system to collapse" Cu alte cuvinte, acelasi interes cu ceilalti al lui Soros. Vom sti vreodata altceva decat franturi de adevar?

 

Mihai Ion Turcu La Moscova nu va iesi cineva in strada pentru atata lucru....

 

Draghi Puterity Mai ales ca Putin nu apare pe hartiile respective.

 

Draghi Puterity Titlu din ziarul german Tageszeitung:

"Cand vezi ce e in Panama Papers iti vine sa devi comunist sau revolutionar" grin emoticon

P.S. Intre timp titul a fost schimbat in editia online in "Panama Papers si Lacomia - Lista Rusinii" grin emoticon grin emoticon grin emoticon 

http://www.taz.de/Panama-Papers-und-die-Gier/!5289234/

 

Draghi Puterity "Soros hait Poutine qui annonce un monde multipolaire, tout autant qu'il hait Trump, le nationaliste populiste. Tous deux sont les empêcheurs de tourner en rond dans la réalisation des ambitions Soros à mettre en place son NOM.

Cerise sur le gâteau qu'avait déjà divulguée Bloomberg en janvier 2016, le pays offshore financier le plus important au monde est les États-Unis d'Amérique…

En septembre 2015, le directeur général de la « law firm » Rothschild & Co., Andrew Penney, raconte pour Bloomberg comment les riches peuvent éviter de payer des impôts. Son message est clair : « Vous pouvez aider vos clients à transférer leur fortune aux États-Unis en toute sécurité, "tax free" et à l'abri de leurs gouvernements. Certains nous appellent déjà la "nouvelle Suisse". »"

http://www.bvoltaire.fr/.../cest-georges-soros-qui-a...See Translation

 

 

C'est Georges Soros qui a financé les « Panama Papers » !

BVOLTAIRE.FR

 

Smaranda Dobrescu Shots Fired: Wikileaks Accuses Panama Papers' Leaker Of Being "Soros-Funded, Soft-Power Tax Dodge"

 

Prospectiv A-z .
Sunt doua planuri aici, iar discutia are loc mai ales pe cel al cui prodest? 

Celalalt plan este legat de felul in care elitele politico-economice isi reprezinta situatia: Sunt prea bun sa platesc taxe/Taxele sunt pentru fraieri/N-am cum sa justific acesti bani asa ca mai bine ii ascund/Nu cred in stat si datoria mea de cetatean/Sunt deasupra regulilor/etc.

In timp ce noi ne plangem ca nu mai sunt bani pentru functii vitale ale statelor, evaziunea fiscala a ajuns numele jocului pentru toti cei cu bani s-o practice. 

In plus, daca ne uitam ca un politician a pitit doar cateva milioane, ne intrebam cat profit au trebuit sa obtina necinstit cei care i-au dat acei bani? Adica potlogariile panameze sunt doar varful icebergului. Ma intreb apoi cat din deficitele statelor noastre sunt datorate acestor moduri corupte de a gandi/faptui. Ni se tot spune ca nu suntem productivi pe cat consumam, dar se inchid ochii la scurgerea oculta de resurse.

In SUA, problema s-a 'rezolvat' legalizand totul. Asta inseamna ca nu mai e un om-un vot, ci un dolar-un vot...

 

Dinica Roman Sunt ace si de cojoacele astorahttp://www.nytimes.com/.../pfizer-allergan-merger.html

 

Dinica Roman http://qz.com/.../unlike-the-secrets-exposed-by-the.../

 

 

Unlike the secrets exposed by the Panama Papers, big US tax…

QZ.COM|BY MATT PHILLIPS

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - pentru mine aspectul moralitatii elitelor politico-economice e irelevant in contextul dat, atata timp cat se lucreaza cu standarde duble. Dupa mine toata povestea pare un fel de razboi intre grupari de mafioti, sau intre mafioti si state sau indivizi care li se opun. Adica trupa din spatele lui Soros vrea sa ii elimine de pe piatza pe altii ca sa controleze ea toate fluxurile de capital. De ce? Ca sa ramana mai multi bani la contibuabilii de pe meridianele globului? Hai sa fim seriosi...

P.S. Nu e doar Soros. Ford Foundation si Rockefeller Fundation sunt si ei in gasca.

 

Prospectiv A-z .
Cred ca inteleg ce spui, Draghi. Dar nu pot rezuma discutia la planul acesta, dupa cum nu cred ca se poate epuiza la vreunul dintre planuri. In fond, neplata taxelor de catre elitele romane a fost unul din simptomele/cauzele decaderii Imperiului Roman.

 

Draghi Puterity Un articol interesant in presa side-stream germana:

http://www.heise.de/tp/artikel/47/47878/1.html...See More

 

 

Panama Papers: Bombe oder Blindgänger?

Die bisher größte Menge an geleakten Daten bestimmt weltweit die Nachrichten. Aber auch die Fragen zu…

HEISE.DE|BY HARALD NEUBER


Prospectiv A-z .
Aha, daca inteleg corect, aceste scapari fie sunt date publicului la gramada, fie sunt un fas propagandistic.

 

Draghi Puterity Eu cred ca s-a pornit de la apetentza publicului pentru "scurgeri" in epoca lui Assange si Snowden (*), si se incearca recalibrarea propagandei pe aceasta linie. Dupa reactiile pe care la vad eu pe retelele de socializare, se pare ca nu cu prea mare succes. In plus toata fenta asta poate atat de usor fi intoarsa impotriva celor care au pornit-o incat mi se pare sau un gest disperat, sau unul de un diletantism infiorator, rupt complet de realitatea retelelor de socializare. 

In plus, in Germania (si banuiesc ca si prin alte parti din zona "curatata" a pampersilor panamezi) se pune cam repede batista pe tzambal la povestea asta, mai ales prin presa economica, ba chiar si la nivel guvernamental. Cred ca unii si-au dat seama ca pot deveni foarte repede din "aliati", "asset-uri expendable". wink emoticon

(*) Din ce tweetereste Snowden se pare ca el nu e constient ca e o manipulare, sau nu vrea sa fie. WikiLeaks spune ca e o diversiune a lui Soros & Co, si lasa sa se inteleaga ca e doar o chestiune de timp pana o sa publice hartiile neperiate. Iar daca smecheria le explodeaza in fata autorilor, cred ca nici Muntedezahar nu va mai putea sa o dreaga. 

P.S. Toata povestea asta imi aduce aminte de o faza din ultimul sezon a lui Game of Thrones, cand Cersei s-a folosit de secta Sparrows pentru a scapa de nora ei Margery care ii manipula fiul (devenit rege) "prin mijloace specifice". Cu putin noroc, poate o sa-l vedem in curand si pe Soros & Co. intr-un "walk of atonement". grin emoticon

 

Draghi Puterity Cateva dintre organizatiile de "jurnalisti de investigatie" care au lucrat timp de un an in secret pe hartiile panameze. M-a bucurat sa ii regasesc si pe "ai nostri", cei de la Rise Project. Prietenii stiu de ce... wink emoticon

http://rack.2.mshcdn.com/.../Panama_Papers_news_orgs_bord...

 

RACK.2.MSHCDN.COM

 

Dinica Roman David Cameron personally intervened in 2013 to weaken an EU drive to reveal the beneficiaries of trusts, creating a possible loophole that other European nations warned could be exploited by tax evaders.
The disclosure of the prime minister's resistance to opening up trusts to full scrutiny comes as he faces intense pressure to make clear whether his family stands to benefit from offshore assets linked to his late father.
Although Mr Cameron championed corporate tax transparency, he wrote in November 2013 to Herman Van Rompuy, president of the European Council at the time, to argue that trusts widely used for inheritance planning in Britain should win special treatment in an EU law to tackle money laundering.
In the letter, seen by the Financial Times, Mr Cameron said: "It is clearly important we recognise the important differences between companies and trusts. This means that the solution for addressing the potential misuse of companies, such as central public registries, may well not be appropriate generally."
Britain has emerged as the strongest European rival to Switzerland for private banking and wealth management, administering £1.2tn of assets, according to Deloitte. The sector contributed £3.2bn to the economy, according to 2014 estimates from the British Bankers' Association.
A senior government source said that Mr Cameron's letter reflected official advice that creating a central registry for trusts would have been complex and would have distracted from the main objective of shining a light on the ownership of shell companies.
"It would have slowed down the process because of the different types of trust involved," the official said. "They are sometimes used to protect vulnerable people, so that would have been an extra complication.
"As the directive went through we reached a position where trusts which generate tax consequences had to demonstrate their ownership to HM Revenue & Customs."
According to officials, the UK stance in 2013 prompted clashes with France and Austria as well as with members of the European Parliament, who accused Britain of double standards in the fight against tax avoidance.
Maria Fekter, the Austrian finance minister at the time, had attacked Britain earlier that year as "the island of the blessed for tax evasion and money laundering". She cited trusts as a specific problem.
The Panama Papers revelations, which centre on how a law firm, Mossack Fonseca, helped thousands to set up offshore structures, is the latest setback to Britain's claim to be tough on tax.
Along with the discovery that Ian Cameron, the prime minister's deceased father, was a director of an offshore fund advised by Mossack Fonseca, the papers also show that the British Virgin Islands were by far the biggest destination for the transfer of wealth by the law firm.
The pressure on Mr Cameron over his family's affairs prompted Downing Street to clarify again on Wednesday that "there are no offshore funds/trusts which the prime minister, Mrs Cameron or their children will benefit from in future".
The prime minister's friends insist that Blairmore, set up by Ian Cameron in 1982, was not a tax-avoidance vehicle. Rather it was a means of taking advantage of the lifting of exchange rate controls in 1979.
It was based in a jurisdiction with a zero tax rate to ensure that investors from multiple jurisdictions were not exposed to extra layers of tax, but it relied on investors to pay tax on their profits from the fund in their home countries.
Mr Cameron's 2013 intervention in the EU's push for greater financial transparency was sparked by an EU initiative to set up national public registers to disclose the true, "beneficial" owners of shell companies and trusts.
According to Judith Sargentini, a Dutch lawmaker who led the parliament's work on the draft law, the UK's argument was that strict transparency rules would be a damaging interference into people's privacy.
It argued that trusts have a special role in Britain in helping families manage issues around inheritance.
"I saw it [the British position] as a danger and a possible loophole," Ms Sargentini told the FT. "Some member states saw it as an underhand way for the UK to get an advantage."
While the final version of the law, adopted in 2015, was explicit in requiring central registers of companies' true owners, the language for trusts was more ambiguous. Although a significant victory for Britain, it prompted warnings of potential abuse.
A trust is a legal arrangement where assets such as money, or property are held on behalf of someone else who will be the end beneficiary. Examples include "bare trusts", where assets are held until the beneficiary is old enough to claim them, and more complex forms where, for example, interest can be passed on as it is accrued.
Calls for more transparency around trusts stem from concerns that they can be a tool for financial secrecy and for shifting assets offshore. In a notorious example, Sani Abacha, a deceased former president of Nigeria, embezzled billions partly by using offshore trusts.
Industry practitioners warn that working out the appropriate level of transparency is a fiendishly complex task given trusts' legal structure. With power in the hands of the trustees, it is possible, and can be intentional, that someone does not even know that they stand to be a beneficiary.
"Trusts are yet another way to hide money," Tove Maria Ryding at the European Network on Debt and Development, told the FT.

http://www.ft.com/.../0e7c0a20-fc17-11e5-b5f5...

 

 

David Cameron's personal intervention on trusts set up tax loophole - FT.com

FT.COM

 

Dinica Roman Dhako 2 hours ago
Dhako 2 hours ago
This is England as it best. Or at any rate, this is the Tories at their best in double-talk self-serving chutzpah. In other words, talk seriously, with a suitable stern face, while making sure, you use very moralistic and ethically sound words (like the manner "Call-Me-Dave" does it always) and at the same time, see to it, that you wallet is full of the ill-gotten-gain stuff in which you were decrying it. 

Hence, this in a way, is even not a simple hypocrisy. And the reason is that there is a deep self-delusion at work in here, which in turn even wouldn't allow them to recognize what they are doing is any way related to a self-serving act of the most flimsiest kind. 

Consequently, expect all sort of bluster and down right indignant denial from them. Or even suggesting what they are doing is quite legal (even ethical) as opposed to what some wretched third-world dictators are up to. And, of course, theirs is like that old notion of attempting to have their cake and eating it. 

And, if someone so much suggest the impossibility of that, expect, all sort of sneering dismissal along the lines of being told that you have no idea of how "especial laws and ethics" applies to England's ruling classes as opposed to what affects some of the lowly folks in the third worlds.

ScepticalChymist 2 hours ago
@Dhako Glad you got that off your chest. From what former colony do you hail?

Barnard 2 hours ago
The trust is one of the most flexible and marvellous inventions of Anglo Saxon common law. Very useful for business. Entirely characteristic the EU wants to destroy them.

farmerobin 1 hour ago
Oh, that really is too much!, apart from nobody asking the obvious question of "have you or your family ever benefited from an offshore account or, for that matter, one in Ireland in a low tax regime"; how can he not follow the Icelandic chappie and resign?

esja 1 hour ago
This is the same guy who called Jimmy Carr immoral for using such a structure. The same guy who went to the G8 and made a big song and dance about closing down tax avoidance, while his government were telling the Cayman Islands etc. not to worry.

A PM can survive many things but I doubt Cameron survives this.

 

Draghi Puterity Un comentariu la stirea WikiLeaks cf. careia Soros si guvernul SUA s-ar afla in spatele "hartiilor panameze" care aduce cateva idei noi legate de teme pe care le-am mai discutat aici:

"Perhaps you've heard about the Panama Papers. Have you noticed tha...See More

 

Dinica Roman Suntem la mijloc, manipulati si cu banii luati
http://www.zerohedge.com/.../rotschild-admits-america...

Rothschild Humiliates Obama, Reveals That "America Is The Biggest Tax Haven In The World" | Zero...

"In a draft of his San Francisco presentation, Rothschild's Penney wrote that the U.S. "is effectively the biggest tax haven in the world." The U.S., he added in language later excised from his prepared remarks, lacks "the resources to enforce foreign tax laws and has little appetite to do so."

ZEROHEDGE.COM

 

Dinica Roman "Concluzie: Dosarul Panama nu e nimic ieșit din comun. E parte structurală a sistemului capitalist în care trăim. Un sistem în care bogații devin tot mai bogați, iar săracii tot mai săraci. În 2010, 388 de indivizi dețineau la fel de mult ca jumătatea cea mai săracă a populației globale. Azi sunt doar 62. Câți vor fi mâine?"
http://voxpublica.realitatea.net/.../ce-ne-spune-dosarul...

 

Mihai Ion Turcu "62" de indivizi controleaza statele "lumii libere" !? Acesta este cel mai grav rezultat al liberalismului , de fapt anularea lui. Cetatenia si drepturile cetaenilor , constitutiile, sistemul electoral , inca permit un control aal cetatenilor asupra statului. Acesta trebuie aparat si de fapt cetatenii trebuie sa elibereze statul de degaradarea sa la o organizatie de sreviciu a unui club obscur de magnati ai finantelor.

 

Prospectiv A-z .
Nu putem trage concluzia pana nu (ne in)canta TRU

"Dosarul Panama e, foarte probabil, o operaţie de manipulare şi control organizată de Rusia. E elementar. Dezvăluirile alimentează spume anticapitaliste, incendiază presa (a se vedea articolul de faţă), compromit figuri politice şi provoacă demisii în Occident. Pentru credibiliazare, se foloseşte o tehnică sovietică de bază: dezvăluirile nu ocolesc oamenii de acasă. Menţionat fără dovezi, Putin e intangibil şi nu poate pierde o reputaţie demult pierdută în afara ţării. În plus, lipsa figurilor americane spune că obiectivul Dosarului Panama e şantajul: ştim multe, ne abţinem dar, la nevoie, revenim. Cacealma în Panama."

Citeste mai mult: adev.ro/o5gc0x

 

 

Cacealma în Panama

De la covorul plat încoace, nu e de găsit ceva mai banal decît Dosarul Panama. Numai naivii şi profesorii lor de…

ADEVARUL.RO

 

Mihai Ion Turcu Ce se trece cu vederea este faptul ca sistemul mondial admite legal aceste plasamente de capital in sistemul dat, legal dar "imoral" se spune. Daca este imoral sa fie facut si ilegal....

 

Gheorghe Gradinaru TU plagiaza http://www.brookings.edu/.../07-panama-papers-putin-gaddy...

 

 

Are the Russians actually behind the Panama Papers?

BROOKINGS.EDU

 

Prospectiv A-z .
GG, avem voie sa semnalam plagiatul numai la aia de Stanga. In cazul celor ca TRU, s-a primit pe email, la uichend, odata cu desfasuratorul pentru saptamana ce urma...

 

Draghi Puterity Evident! grin emoticon 

Daca nu a iesit fenta cu Putin coruptul, sacrificam cativa de-ai nostrii si zicem ca a Putin le-a facut-o.

Apropo, azi in Germania am aflat, de exemplu, ca Putin are o adevarata armata de elita ascunsa in scolile de arte martiale din Germania, si ca a penetrat pana si trupele speciale de politie germane. Pica tocmai la tzanc ca sa avanseze un proiect de lege al ministrei apararii (aia cu doctoratul fentat, si care voia mai multe gradinitze in cazarmi, si outsourcing la achizitiile Bundeswehrzului, s.a.m.d.) care sa permita armatei sa actioneze pe teritoriul tarii.

 

Prospectiv A-z .
" sacrificam cativa de-ai nostri" Daca te referi la pm-ul de peste maneca, cred ca nu-i un sacrificiu, ci o... retributie.

 

Draghi Puterity Rectific - "sacrificam cativa dintre "aliati" (care oricum ne cam scuipau discret in supa)"... 

P.S. Cand englezii au decis sa contribuie si ei la "FMI-ul chinezesc" mie mi-a fost clar ca asta va avea urmari. La scurt timp dupa parca a aparut faza cu "premierul si sexul cu guitzantul", acum poate e continuarea...

 

Gheorghe Gradinaru Eu cred ca autorul articolului nu doreste sa il atace pe Putin. ci sa traga un semnal de alarma legat de lipsa americanilor din dezvaluiri- "[T]he individuals mentioned in the documents are not the targets. The ones who are not mentioned are the targets."

 

Draghi Puterity Gheorghe Gradinaru - am citit deja acu cateva zile de teoria asta. 

Teoretic poate fi asa ca rusii sunt in spatele acestor dezvaluiri, dar atunci au riscat inutil in prima faza cand au aratat cu degetul catre "oamenii lui Putin". 

Mai degraba e o tentativa de atentionare (fezandare) a "aliatilor" sovaielnici sau "nestatornici" care pentru marele public ii poate fi imputata lui "the usual" Putin. Probabil majoritatea dintre cei care acum isi transfera banii in paradisurile fiscale din SUA vor scapa. Si prin asta nu SUA va fi cea care va face prima implozie acum cand se apropie sfarsitul capitalismului.

 

Draghi Puterity In ultima sedintza de Q&A cu poporul, Putin spune ceva interesant: dezvaluirile "Panama Papers" au pornit din ziarul german Süddeutsche Zeitung, care e controlat de... Goldman Sachs! (via Dieter von Holtzbrinck, pare-se...)

Privind lucrurile din acesta perspectiva, pare mai usor de inteles cine e o tinta si cine e protejat de dezvaluirile facute.

 

Smaranda Dobrescu Dacă a fost cumva mâna CIA atunci au comis un lucru nu prea bine fundamentat: nu au subrezit de fapt poziția lui Putin ci a sistemului însuși. După acest scandal nimeni nu-și va mai permite să trateze evaziunea fiscală de tip off-shore ca pe un rău necesar. Banuiesc că atât în tarile dezvoltate cât și în cele "emergente" intoleranta față de evaziunea fiscală de orice tip a marilor corporații va crește cu câteva ordine de mărime astfel încât legislația și aplicarea acesteia va face mai multe victime decât de obicei.Daca dimpotriva, au fost rusii la baza actiunii PP, mă miră cum de nu au înțeles ce potențial distructiv are demascarea corupției din țările care se opun încercării lor de instaurare a bipolaritatii. Pentru că ei ar putea înmuia foarte mult atitudinea acestor țări contribuind financiar și cu alte resurse la expunerea corupției la nivel înalt.Cu alte cuvinte, indiferent cui i-a apartinut initiativa, se pare ca nu a evaluat corect implicatiile.

 

Draghi Puterity Dupa criza din 2008, Goldman Sachs (si inca cativa) au iesit relativ bine, crescandu-si cota de piata si influenta. Nu azu avut nici atunci retineri sa loveasca in "aliati". Daca ei sunt in spatele povestii, ar putea sa fie vorba doar de o tentativa de a acapara si mai mult din piatza (avem deci o "consolidare" bubula, parca asta e termenul corect in newspeak, nu?). Ce ma intreb e daca au facut actiunea asta cu asentimentul CIA-ului sau a Washingtonului, sau nu. Cred ca daca am stii mai multe despre cum a pornit aceasta actiune, am intelege mai exact care e distributia puterii in realitate in SUA.

 

Smaranda Dobrescu Cred ca am intelege multe alte aspecte..

 

Draghi Puterity Inca o idee in contextul asta, Smaranda: Goldman Sachs, ca banca de investitii e obisnuita cu riscurile, si categoric e mai dispusa sa si le asume decat, sa zicem, politicul. In acelasi timp insa, probabil au cumparat si ceva "polite de asigurare" (hedging) in caz ca operatiunea riscanta pe care au pornit-o nu va reusi. Care ar fi acestea? Pentru ca intr-adevar aici se joaca cu focul, cum bine spui, riscand sa arunce in aer o mare parte din sistemul financiar mondial in forma lui actuala.

 

Smaranda Dobrescu S-ar lega..

 

Draghi Puterity Dintr-o emisiune de cabaret germana din 2012, chiar nu e nevoie sa intelegeti limba pentru a vedea despre ce e vorba:

https://www.youtube.com/watch?v=lKoVeaSOx0M

 

Smaranda Dobrescu Draghi, se pare ca pe aici e adevarul:
http://www.bloomberg.com/.../putin-sees-u-s-goldman-sachs...

 

 

Putin Sees U.S., Goldman Sachs Behind Leak of Panama Papers

BLOOMBERG.COM

 

Draghi Puterity "This reflects the quality of the information he receives"? 

Pai hai sa vedem ce spun niste tipi pe forumuri in Germania:

http://www.heise.de/.../Digging.../posting-28491863/show/

Smaranda Dobrescu Poate aacel contract al bancii cu guvernul rus pentru imbunatatirea imaginii Rusiei in scopul atragerii de investitori sa fi fost motiv de actiune din partea bancii?

 

Draghi Puterity Atunci de ce ii arata Putin cu degetul?

 

Smaranda Dobrescu Cred ca nu ne intelegem. Eu creditez ideea ca Goldman Sachs a manevrat aparitia PP.

 

Draghi Puterity Si asta e parte din contractul de PR din 2013? Cum le ajuta prin asta rusilor?

Un search pe Google imi arata ca situatia e mai incalcita. Ziarul german chiar pare a fi controlat de GS, insa Kremlinul bate in retragere!...See More

 

 

Kremlin Apologizes for Putin's Goldman Sachs Gaffe

NBCNEWS.COM|BY NBC NEWS

 

Smaranda Dobrescu Cred ca ma depaseste. Cum ma apropii de o explicatie posibila si justificata, apare o alta pista, o alta idee. Lasa, Draghi ca o deslusim noi pana la urma! smile emoticon

Niciun comentariu: