miercuri, 4 mai 2016

Nominalizare cu scandal

Nominalizare cu scandal – 14 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Indiferent a cui a fost ideea cu Marian Munteanu, "stirea zilei", aceia nu apartin Sorosistilor. Suparare mare printre acestia, mai ales ca pe Active news au aparut si cei care aliniati lui Soros au influentat destinele Romaniei peste un sfert de veac. In spatele scenei se aude ascutitul sabiilor...ma rog, al armelor din dotare..

 

 

Smaranda Dobrescu http://www.contributors.ro/.../trairism-securist-sau.../

 

 

Trăirism securist sau funesta logodnă

Nimic din programele variilor mişcări infiinţate de-a lungul anilor de Marian Teofan Dragoş Munteanu nu…

CONTRIBUTORS.RO

 

Smaranda Dobrescu E chiar atat de peiorativ termenul? "...trăirism, acel existenţialism misticoid pour les pauvres "

 

Mihai Ion Turcu Dupa "pe loc repaus" se poate trece "in garda"....

 

Smaranda Dobrescu LIKE!! 

 

Mihai Ion Turcu Daca nu avem in vedere o conspiratie de tip lovitura de stat, care ar urma s-o scoatsa pe Firea din start, MM nu poate castiga primaria B. Daca se va intampla astfel urmeaza eliminarea lui KWJ si propulsarea lui MM primarul B, la presedintie.

 

Smaranda Dobrescu Putin probabil. Dar ca acesta-si va face un partid indiferent de castigarea primariei nu vad a fi chiar o ipoteza de exclus.. Poate asta si urmareste: vizibilitate

 

Mihai Ion Turcu Exceptand conversatia cu Dumneavoastra,care este un exercitiu interesant si profitabil, urmaresc, din "tic" de fost cercetator in domeniul sociouman, urmaresc evolutiile opiniilor participantilor la discutiile altor grupuri.Exista o intensificare a manipulrilor ( conform definitiei stiintifice a conceptului) in sensul demolarii Presedintelui KWI. respectiv fortarii sale la demisie. Romania nu-si mai poate permite depunerea legala a Presedintelui, dupa cele doua tentative esuate privindu-l pe fostul presedinte T.Basescu.Solutia este asadar "demisia".Pare a fi un scenariu al unor interesati politic de a "inl;ocui clasa politica" cum "strada" clameaza, strada nefiind o institutie reprzentativa (strict sociologic), poate fi un fenomen episodic , accidental chiar, in situatii tensionate si atata. Insasi decizia PNL de a sustine candidatura propusa de PNL pentru primaria generala a Bucurestiului, va afecta autoritatea presedintelui considerat, potrivit modelului Basescu, capo al PNL ( ceea ce n-a fost nici este chiar daca formal a fost presedintele acestui partid). Filozofia Domnului Munteanu este complet altceva decat modul de a fi persoana publica a lui KWI. Cun un guvern impovizat, doua mari partide in dificultate indusa si o vacantare a Presedintiei, am avea o criza nationala majora in care cetatenii vor alege presedinte pe indiferent cine, sa fie cineva acolo pe vreme de ploaie. Cetatenii sunt anxietati, si aceasta putand fi o inducere deliberata. Domnul MM insusi este manipulat.Poate fi in felul Domniei Sale o persoana remarcabila, cu rolul de Primar General al Bucurestiului nu exista ceva care sa-l recomande. Bucuerstiul este o enorma problema de management, deloc politica, dar care cere sprijin politic.

 

Smaranda Dobrescu Pare paradoxal, dar parerea mea este ca presedintele trage in prezent ponoasele unei prea mari sustineri din partea celor ce au facilitat aparitia "guvernului meu" si a europenilor si americanilor carora in schimb nu le-a spus de prea multe ori: "asta,nu, asta nu se poate!" Un singur gest macar daca ar fi facut pe inima romanilor, cum ar fi cel facut de maghiari de stopare a vanzarii pamanturilor agricole, sau de a rezolva cumva problema austriecilor care ne taie padurile, si romanii l-ar fi sustinut, poate. Nu pun in legatura actuala lipsa de sustinere a presedintelui cu aparitia acestui MM, candidat la primaria capitalei. Decat daca, si asta nu pot sa o stiu, trendul nationalist este intradevar intr-o ascensiune sustinuta de diverse binoame/trinoame .

 

Smaranda Dobrescu Exista o reactie nemai intalnita fata de candidatura lui Marian Munteanu, in crestere fulminanta. Imi vine greu sa cred ca legionarismul sau e atat de luat in serios intr-o tara in care functioneaza legea nr.217,si manifestari anti-semite nu sunt vizibile Mai degraba democratia e incalcata in diverse alte feluri. Concluzia ar fi ca ONG-urile si altii la fel de revoltati se asteapta ca PNL-ul sa il sustina pe Nicusor Dan, alesul zeilor..

 

Smaranda Dobrescu Pythia acoperita, cu trese de colonel, Robert Turcescu prezice:
"Pe puncte:
1. Marian Munteanu va abandona corabia PNL, dar, probabil, nu va renunta la candidatura la PMB.
2. De la liberali se va "sacrifica" Predoiu. Chiar daca pierde cursa, va avea o explicatie: a intrat tirziu, a vrut sa salveze partidul dintr-o situatie rusinoasa, bla-bla...
3. Marian Munteanu va face o constructie politica (partid) care sa ia locul PRM. El va fi un soi de Marine Le Pen al toamnei electorale.
4. Incepind de miine, vor aparea delimitarile de Marian Munteanu. Unii ca n-au stiut ce ascunde biografia lui de la inceputul anilor '90, altii ca nu se poate ca PNL sa mearga cu un astfel de candidat etc. Se va crea un curent de opinie. Semnalul a venit azi de la Cotroceni.
5. Dupa alegeri dispar Blaga si Gorghiu din frunea liberalilor. Alinuta cu copilul, nea Vasile la pensie in cel mai bun caz. Poate incepe si EADS.
6. Predoiu va deveni presedintele PNL daca va scoate un scor bun in alegeri. 
7. Serviciile rasufla usurate: curentul nationalist cu accente extremiste va fi in mina unui om "de-al lor", Marian Munteanu. Partidul lui va fi supapa prin care se vor descarca tensiunile sociale viitoare generate de aparitia migrantilor in Romania, nervii celor anti-UE etc.
Au jucat in piesa "Marian Munteanu, candidat PNL la PMB": ziaristi, politicieni de prim rang, sefi de servicii, ONG-uri. Daca nu se juca piesa nu-si putea face Marian partid. Ca era nimeni. Acum are adepti si-o sa-i fie mai usor.
Happy-end? Vom vedea! "

Niciun comentariu: