vineri, 6 mai 2016

Doar pentru brain-drain suntem buni

Doar pentru brain-drain suntem buni – 17 aprilie 2016

Draghi Puterity
 
Dar pentru brain-drain suntem buni...


În cadrul acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada, dreptul la liberă circulație al cetățenilor statelor partenere ar trebui să fie garantat reciproc.…

Preda Mihailescu Romania trebuie sa inceapa prin a da afara Monstanto atat american cat si canadian, si alte mizerii similare. Si pe urma discuta!

Prospectiv A-z .
Draghi, stiu ca e potentialul sa-mi ridic o lumea in cap, dar cred ca romanilor le e cel mai bine in Romania. Daca ar fi pregatiti sa faca acasa un sfert din ce li se va cere in Occident, toti ar fi mai castigati. Cat despre brain-drain, sa plateasca scolarizarea cei care nu profeseaza un numar minim de ani in Romania--obicei si al altor locuri unde invatamantul este public. Altfel, Romania ramane un rezervor demografic din care dulaii isi aleg in continuare meniul.

Draghi Puterity Mmvaaai, adica cu stagiatura, ca pe vremea lui Ceausescu? Nu e ilegal intre timp sa spui ca Ceausescu a facut ceva corect in Romania? wink emoticon

P.S. For the record, eu mi-am facut stagiatura in Romania.

Prospectiv A-z .
In America nu-i ilegal, dupa cum nu cred ca ar fi nici in Romania sa spui ca in timpul lui Ceausescu, la un moment dat sau altul, dintr-un motiv sau altul, s-au facut multe bune. Atat de multe si bune in comparatie cu ultimii 26 de ani incat...

Oricum, cei care traiesc in Romania trebuie sa-si asume integral istoria, cu cei dela Canal, Pauker, Dej, Ceausescu samd. Daca nu, inseamna ca nu inteleg nimic din ce li se intampla, iar eforturile noastre, prospective sau ce or mai fi, raman in zadar.

Draghi Puterity Prospectiv A-z - La asta ma referisem wink emoticon (nu te provoc, vreau doar sa arat cum somnul natiunii naste monstrii in legislatie)

http://adevarul.ro/.../cultul-ceausescu-fost.../index.html...See More



Prospectiv A-z .
Lasati orice speranta, voi care va obliterati istoria! 

Nu stiam de porcaria asta; cu atat mai mult istoricii ar trebui sa studieze subiectele interzise prin lege.

Pentru a intelege ceausismul, este necesar ca la fundatia edificiului sa asezi istoria capitalismului si relatiile centrului capitalist cu restul. Asta in plus de intelegerea dinamicii hegemonului generic. Dupa aceea, actiunile Romaniei capata alta senmificatie, dincolo de numele proprii.

Draghi Puterity Chiar asa, in virtutea jurisprudentei amintite, as putea fi incriminat daca as afirma ca Regina Angliei s-a plimbat in trasura prin Londra cu Nicolae Ceausescu? grin emoticon

http://conspiratiisimistere.info/.../nicolae-ceausescu.

Preda Mihailescu "cei care traiesc in Romania trebuie sa-si asume integral istoria, cu cei dela Canal, Pauker, Dej, Ceausescu samd. Daca nu, inseamna ca nu inteleg nimic din ce li se intampla," - Prospectiv A-z, vorbesti si dumneata, sa zboara cocostarcii. Cum naiba sa isi asume pe Pauker si Pitestii, cand de 26 de ani incoace cei la putere nu au alta teama mai mare, decat o judecata (care i-ar implica aproape direct), justa a perioadei de teroare. De la Basescu cu Volodescu, la Iliescu cu acelas Escu, prin Roman si Nastasescu, Bulescu si Florinescu - fac pe ei de frica la ideea ca cel mai mare genocid in Romania nu a avut loc in razboi, ori cat de cartonate cifre ar descoperi, ci in 20 de ani dupa razboi. Si atunci trebuie sa fi si tu putin mai concret cu ideea "asumarii". CINE sa asume? Cei carora li se pune pumnul in gura de 26 de ani?

Preda Mihailescu Si cultul lui Stalin si a prelungirilor sale in Romania, cum ramane?! Joahannis daca da asemenea legi, si nu este in stare sa apere demnitatea celor cazuti in gulag, merita un mic crocodil in gradina!

Prospectiv A-z .
Preda, cei de care pomenesti nu mai sunt la butoane, desi chiar ei ar fi trebuit sa demareze proiectul restitutiei istorice daca se stiau cu constiinta curata. 

Perversitatea locului face ca unii dintre ei au demarat si girat (chiar presidential) un proiect de restitutie a istoriei, care in mod ne/surpinzator il are la butoanele ideologice pe unul si acelasi Tismaneanu. Probabil ca si-au justificat in gand ca daca arunca o ciosvarta bestiei, ei vor fi lasati sa construiasca Romania multilateral... demolata.

Prelungirile lui Stalin in Romania de odinioara sunt izomorfe cu prelungirile neo-liberale/conservatoare de azi. Daca nu se merge la radacina fenomenului, inclusiv prin asumarea acestora, discutia degenereaza in... gainatz de cocostarc.

Ce am spus eu mai la deal are de-a face nu cu cei care alearga cu limba scoasa dupa un os de ros, ci pentru cei care la un nivel sau altul gandesc ca asa nu se mai poate si lucrurile pentru a fi asezate trebuie sa incepi de undeva.

Preda Mihailescu La radacina fenomenului este Tismaneanu cu gasca, Patapievici cu gasca, Boiangiul cu gasca, Iliescu cu gasca, ma tem ca si MRU cu gasca (despre care se spune ca la o vreme chiar anina pe Paukera pe peretele din camera sa de lucru oficiala), si ... inca gasti. Deci despre ce vorbim?

Prospectiv A-z .
Nu cred ca aceste nume proprii cu gastile lor sunt radacina fenomenului. Ei sunt doar rezultatele cuplarii Romaniei intr-un sistem, pe fondul naivitatii generale izvorata din expedierea istoriei in cateva sloganuri. Entitatile mentionate de tine, Preda, sunt constantele fiecarui loc si timp. Anticorpii sunt cei care lipsesc in Romania.

Preda Mihailescu Da, radacina radacinii inradacinata, este de fapt Eva si cu serpuletzul. Eu m-am oprit intr-adevar mai la suprafata. Gandirea! Anticorpii, pot sa se reinzdraveneasca, este problema de cantitate, nu existentiala. Uitarea - poate sa se dezamnezieze - nueste amnezie totala, si oamenii incep sa miste si sa recunoasca ce le suna a gol si ce le suna a posibil! Ispitele trebuiesc desamorsate, materialul cu care au lucrat spalatorii pe creier: speranta ca pica din cer muratura, ca romanul ar fi putut sa fie ... ca neamtul sau macar ca cehul, si daca nu este asa - de vina este cineva, acela in care trebuie tocmai dat la cap.

Niciun comentariu: