vineri, 6 mai 2016

Lupta intre tabere

Lupta intre tabere.. – 18 aprilie 2016


Smaranda Dobrescu
 

via Constantin Gheorghe
traian băsescu, în marea sa înțelepciune, confirmă meciul despre care vorbeam: securiștii "naționaliști" și-o dau la gioale cu securiștii "internaționaliști". "Naționaliștii" au mutat cu Marian Munteanu, "internaționaliștii" răspund cu Nicu Șordan. Ambele tabere o au pe Kodruța drept înger exterminator. Da, să nu fim naivi! Oricine ar câștiga, NOI pierdem. Ne-o luăm deja grav! Și acum nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu. Atunci securiștii o duceau doar ceva mai bine decât grosul pulimii, și mai făceau și ei "bau!" către unii mai slabi de înger, după care încasau taxa de "emigrație".
În anul de grație 2016 miza este uriașă. V-am mai povestit despre cele 16 miliarde de euro pe care trebuie să le plătească ANRP pentru "despăgubiri". Sunt privatizările utilităților, alte peste zece miliarde de euro, pe puțin. Sunt concesiunile de resurse. Sunt privatizările sistemelor publice de sănătate și de educație. Sunt contractele de armament. Hă, hă, cât mai e de furat!
"Naționalismul" controlat de SRI este doar un calmant administrat unor dureri sociale. Nu se va întâmpla nimic. Ca de obicei. Iar traian băsescu nu face decât să surfeze și el pe un val de nemulțumire, pentru voturi. Altminteri este creatorul sistemului pe care acum îl înfierează, făcând complice cu ochiul spre el: "Hai, bă, băieți! Nu mă știți? Glumesc și eu, ce dracu!"

 

Eugénia Paraschiv Poate devenim primii la implementarea venitului minim de bazá necondiţionat într-un aşa haos, oare care-o fi ro(a)d(e)ul....?...

 

Smaranda Dobrescu Oricum, la noi nici nu exista aceasta preocupare, nici revolutie industriala 4 care sa informatizeze productia si societatea. Cine sa finanteze cercetarea? Ca doar nu companiile private cu obiective pe termen scurt! In ce priveste politica, serviciile angreneaza multime de actori a caror patima obtureaza alte aspecte de reala ingrijorare ale unei posibile agende publice.


Eugénia Paraschiv Triste vremuri, se aruncá omul-n proiecte, o subTilá şi practicá expropriere....

Niciun comentariu: