marți, 3 mai 2016

Nevrotici, perversi si tehnocrati

Nevrotici, perversi si tehnocrati – 12 aprilie 2016


Dinica Roman
 shared Vasile Ernu's post.

 

Vasile Ernu

April 12 at 8:51am

Nevrotici, perverşi şi tehnocraţi
___

Să o luăm psihanalitic. La baza revoltei antiputere se află nevroza. La baza loialităţii proputere se află perversiunea. Aşa ne învaţă părinţii psihanalizei. Deci revoltaţii au la bază o structură nevrotică iar conformiştii au o strcutură perversă. Şi avem mereu o luptă între puţinii nevrotici şi cei mulţi perverşi. Fiecare merge pe o astfel de linie politică dpdv psihanalitic smile emoticon

Există însă categoria care spun privind de sus: „eu sînt un om normal şi nu mă asociez cu aceşti anormali". Dpdv psihanalitic aceştea se descalifică şi nu trec examenul.

Cam aşa e şi cu cei care vin în arena politică şi vor să ne salveze de politicieni. Nu se poate. „Tehnocraţia apolitică" este gradul maxim al perversiunii conformiste politice.

 

Mihai Ion Turcu Acest guvern este un compromis legat de indisponibilitatea momentana a partidelor de a produce un guvern politic. Vom avea alegeri si va fi generat un guvern politic. A fi critic ca cetatean al unei democratii este un drept. A fi conformist intr-o societate asezata si functionala este insasi normalitatea.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Turcu, in alt comentariu, tocmai ati scris: "Acest guvern nu are nici legitimitate, nici autoritate si nu ar trebui sa se implice in probleme de legiferare organica." 

Mai sus scrieti: "Acest guvern este un compromis legat de indisponibilitatea momentana a partidelor de a produce un guvern politic."

Acest guvern NU este un compromis, este un DIKTAT. Disponibilitatea pesedeului de a sustine guvernul era OK pana n-a fost intimidat de inJustitie. Ce facem, rescriem eratele, stiind ca se vor clasa oricum? 

Continuati tot dumneavoastra: "Vom avea alegeri si va fi generat un guvern politic." Nu, domnule Turcu, in Romania nu vom mai avea guvern politic, cel mult se va da pe fatza regimul statului neoSECURITATE.

 

Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z, Daca partidele din Romania au esuat in a fi politice, trebuie fortate sa devina politice si in parlamenti sa faca legi responsabile si utile. Ca pe gura casac-l incaleca primul hotoman sigur pe el este adevarat si se vad consecintele. Ca toate "ohranele" tind sa se faca stapane este stiut si demonstrat istoric si in acest moment, nu numai in Romania. Avem in fata ochilor un lat, intram cu capul prin el sau nu !?

 

Smaranda Dobrescu Domnule Mihai Ion Turcu, red ca o societate asezata si functionala este un fel de utopie. Intotdeauna exista un watch dog care atentioneaza. Adica opozitia. Imi place sa cred ca in afara opozitiei politice exista si clasa intelectualilor care ar trebui sa aibe vocatia opozitiei. Asa ca pe masura ce oportunismul scade, creste nevroza spre sfarsit de mandat chiar intr-o societate normala...

 

Prospectiv A-z .
Mihai Ion Turcu, da este un latz, dar materialul si urzeala sunt romanesti! Daca nu spunem ADEVARUL despre deviationismul antidemocratic inceput in vara lui 2012 si continuat pana acum, chiar ca nu exista nicio alternativa caci romanii sunt deja la cheremul latzului. Decat sa ne dam cu sapun unii altora spunandu-ne ca altfel nu s-ar putea etc.

Partidele n-au esuat, nici democratia, partidele si democratia au fost esuate de inJustitie.

 

Prospectiv A-z .
"Imi place sa cred ca in afara opozitiei politice exista si clasa intelectualilor care ar trebui sa aibe vocatia opozitiei." Nu ne-am lecuit cu ce ne-a servit clasa intelectualilor in Romania? Eu nu mai cred in cei clasificati.

 

Smaranda Dobrescu "Clasa intelectualilor" in numar de 5-6 a acaparat sintagma in totalitate. Ei sunt exceptii jalnice care pactizeaza cu puterea. Indiferent care ar fi ea.

 

Prospectiv A-z .
Mi-e teama ca-s mult mai multi decat 5-6. 

Chiar ma intrebam, unde or fi intelectualii autori de scrisori deschise sau voluntari ai grevelor foamei pe motiv ca democratia e violata si abandonata in Romania sub ochii nostri?

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu, Prospectiv A-z, intelectualitatea nu este o clasa ci o patura sociala. Intelectualii de felul lor sunt individualisti si diversi. ici colo este cate un care are carisma si poate aduna dupa el temporar suficienti oameni pentru a misca lucrurile politic. Intelectualii pot exercita influenta nu detin putere politica.

 

Prospectiv A-z .
" ici colo este cate un care are carisma si poate aduna dupa el temporar suficienti oameni pentru a misca lucrurile politic." As reformula: ici si colo plantezi cate unul, il umfli, ca sa-ti miste lucrurile in directia dorita.

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z Banuiesc ca exista samanta de Camus si la noi, ii stiu, ii cunosc pe multi dintre ei. In general acestia apartin stangii neafiliate politic. Mai sunt si liberali de rit vechi care nu se mai regasesc. "unde or fi intelectualii autori de scrisori deschise sau voluntari ai grevelor foamei pe motiv ca democratia e violata si abandonata in Romania sub ochii nostri?" Unul cu scrisori deschise si apeluri prin jurnale este chiar un prospectiv de-al nostru.


Smaranda Dobrescu Si daca ma gandesc mai bine, sunt chiar mai multi prospectivi in aceasta postura..

 

Prospectiv A-z .
"ii cunosc pe multi dintre ei" Pai sa-i enumeram, nu de alta, dar mi-e teama ca romanii facem opozitie numai in grupuri foarte mici, necunoscuti de restul. 

Cine s-a ridicat cand Adrian Nastase a fost condamnat printr-un travesti de proces? Se putea vedea de atunci ca acela era precedentul care stabilea parametrii abuzului... Cine se ridica acum cand lui Adrian Severin e pe cale sa i se intample acelasi lucru? Straniu gasesc faptul ca niciun Adrian n-a ripostat la necazul celuilalt...

Nu, Smaranda, NU MAI CRED in samanta de Camus in Romania dupa ce a fost irosita cu atata sarg. Sa dea Domnul sa ma insel!

 

Smaranda Dobrescu Ce-mi amintesc din trecut, lucruri citite in presa despre cazul AN au legatura si cu interventiile lui Adrian Severin in apararea acestuia: La Bruxelles in plen cateva, diferendul avut cu Ollie Rehn si cu purtatorul de cuvant al Comisiei, pe care i-a acuzat de atitudine incorecta fata de colegul de partid, chiar si o conferinta publica in PE referitoare la cazurile Timosenko, Dalli si Nastase, etc. Cred ca si in ultima carte a lui AS am citit lucruri in acelasi sens... Sper ca o atitudine in oglinda s-a manifestat si din partea lui AN. Dar, ce folos? Ce folos ca pe FB la grup s-a initiat o declaratie de sustinere a unei judecati drepte in privinta prospectivului nostru?

 

Prospectiv A-z .
Folosul umbla pe cai misterioase... Sa ne eliberam de complexul folosului caci ne poate dezumaniza. Sa mai facem/spunem si ce-i drept! Folosul va fi somat de ce facem/spunem si nu invers.

Acum, daca intr-adevar exista o asimetrie in solidaritatea celor doi, cu un ochi plang, cu altul rad.

 

Smaranda Dobrescu Sigur ca tehnocratii nu sunt o solutie chiar daca fundamentam psihanalitic ideea. Totusi, as avea rezerve sa admit ca " avem mereu o luptă între puţinii nevrotici şi cei mulţi perverşi." Daca perversii sunt conformistii, atunci datorita regulii cvasi generale a alternantei la putere, opozitia (revoltatii) devine majoritara la alageri.

 

Mihai Ion Turcu Puterea intelectualilor este in cuvinte, spuse, scrise, in carti, in reviste, de la catedra, de la om la om, in autoritate si carisma.

 

Prospectiv A-z .
Puterea intelectualilor e in neputinta celorlalti sa faca.

 

Smaranda Dobrescu Un caz de intelectual carismatic care merita urmarit este Lordon, "eroul Nuit debout actual". Este un revoltat, cum ii sta bine unui intelectual, este convingator, poate va fi cat de curand si ascultat. Care e mesajul sau? Unul de revolta anti-sistem care nu se multumeste la atat. Abordeaza un mesaj marxist-comunist, care recunosc ca la cei tineri prinde binisor. E momentul sa ne dorim lideri carismatici extremisti, radicali, radicalizanti? Sau e un moment care cere astfel de lideri?


Mihai Ion Turcu Domana Smaranda Dobrescu, intelectualii sunt de multe feluri si au varii functii. Important este ca fiecare fel sa aiba vizibilitate ramanand ce este. Oamenii sunt sensibili atat emotional cat si rational. De ambele laturi este nevoie.

 

Smaranda Dobrescu Daca accept ca si de Lodron si de Marine le Pen e nevoie, atunci acel lider charismatic german din anii `30 era si el o solutie a momentului?

 

Mihai Ion Turcu Daca intelectualul este intelectual trebuie sa vada si ca bufnita si ca viespea, si cu un pas inainte de moment.

 

Smaranda Dobrescu smile emoticon Se pare ca ne-am departat de subiectul tehnocratilor. Daca ar fi sa revin tin sa va spun ca Ciolos in Parlament si-a prezentat cele 3 variante de reforma a administratiei in privinta resurselor umane. Inamovibilitatea functionarilor publici nu pare sa mai fie un deziderat. Mai are de facut reforma administrativa a tarii si gata, ne-am aranjat tehnocratic, fara reactii, cu gandul la consilierii si primarii "nostri"

 

Mihai Ion Turcu Nu e bine.

 

Prospectiv A-z .
Cand citesc asta: "Șefa statului brazilian, Dilma Rousseff, l-a acuzat marți de 'trădare' pe vicepreședintele său, Michel Temer, care a 'difuzat din greșeală' un discurs pregătit pentru eventualitatea că Rousseff ar fi destituită de către parlament, relatează AFP." si mai gandesc si la ce se intampla in Venezuela, imi dau seama ca in Triaj se face si desface, nu la vot, cu atat mai putin aici. 

Intrebarea devine: Cum se poate dialoga cu Triajul pentru a nu fi abandonati pe vreo linie moarta? Pana acum n-am remarcat decat 's'traitzi, am inteles!'

Daca nu cumva Triajul se gaseste si el pe ultima suta, gafaind si fara resurse constructive, dar inca suficiente pentru a distruge. Pana una alta, britanicii vor da tonul.

http://www.cotidianul.ro/dilma-rousseff-il-acuza-de.../

 

 

Dilma Rousseff îl acuză de trădare pe vicepreședintele său

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu O scrisoare pierduta..

 

Niciun comentariu: