joi, 21 ianuarie 2016

Stire indoielnica: Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova

Stire indoielnica: Presedintele Germaniei anunta Unirea Romaniei cu Republica Moldiva! – 15 ianuarie 2016


Smaranda Dobrescu

 

 

Presedintele Germaniei anunta UNIREA Romaniei cu Republica Moldova! Primul pas a fost alegerea...

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de procentul cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reun...

M.STIREAZILEI.COM

 

Smaranda Dobrescu Daca stirea e adevarata, in virtutea carui act/intelegere, tratat se propune asa ceva? Ce presupune acest cadou? Ce vor sa ne ia? Ce vor sa provoace? Cred ca nu vor doar sa ne vada bucuria de pe fete!

 

Prospectiv A-z ..excelenta intrebare. Premiu de consolare pentru mutarea...*a fal* 
_______
(a fal = zidul in maghiara)

 

Draghi Puterity JG e un asset al licuriciului. Deci probabil am afla mai multe de la sefa lui, Nully. Doar o opinie personala. emoticon wink

 

Smaranda Dobrescu Draghi, cred, dar saptamana asta nu am acces la Nully 

 

Mircea Platon Textul stirii nu sustine titlul. Ba chiar il contrazice, cumva.

 

Smaranda Dobrescu Ma tem ca ai dreptate, Mircea. Am mai recitit odata stirea si acum imi pare ca titlul si harta sunt luate din alt film. Gauch a fost pur si simplu incolor in exprimare.

 

Mircea Platon Da, adica el pare mai degraba ca saluta sfarsitul petardelor din epoca basescu.

 

Smaranda Dobrescu Dragi prospectivi, la atentionarea lui Mircea Platon , reanalizand textul constat diferente intre declaratie si titlu. Asadar, va rog sa luati cu multa circumspectie acest text, eventual sa-l considerati ca un text manipulator pe un fond de "vrei calule ovaz?'

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/ponta-la-bucuresti-si-chisinau.../

 

 

Ponta: La București și Chișinău sunt cei mai slabi și inadecvați lideri!

COTIDIANUL.RO

Prospectiv A-z De pe net:

Fragmentarium Politic
ianuarie 15, 2016 la 4:49 pm
Victoria Nuland revine la Bucuresti: Pentru cine si ce cadou va aduce in poseta? (o divagatie futurista)

O stire laconica, pe nedrept necomentata sau poate doar strategic ocolita, avand in vedere importanta personajului, anunta, in urma cu o zi, via ambasada americana, ca Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, vine la Bucuresti, luni, pentru intalniri si discutii pe teme bilaterale cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

Ce ar putea fi atat de urgent, cand parteneriatul strategic duduie, dupa anuntul de luna trecuta de operationalizare tehnica a bazei scut de la Deveselu, cand strada i-a dat curs indemnului, din timpul uneia din vizite, de a apara statul de drept si de a-si impune propriul guvern, iar Iohannis abia ce s-a intors din concediul in insorita Florida?

Desigur, o tema ar putea fi si pregatirea vizitei secretarului de stat, John Kerry, care a acceptat in decembrie invitatia ministrului de externe roman, Lazar Comanescu, de a face o vizita oficiala in Romania, in 2016. Insa si mai probabila ar fi nelinistitoarea criza politica din republica Moldova, care nu parea sa capete aspectele de intorsatura si de urgenta cand seful statului si-a efectuat concediul de odihna in SUA.

Oricum a-i da-o, cu sau fara alegeri anticipate, finalul crizei nu se anunta incurajator pentru calea europeana a Chisinaului. Daca tabara oligarhica a lui Vlad Plahotniuc (PD, centru-stanga) va iesi castigatoare, de loc de neglijat, avand in vedere ca este deja sustinut de o majoritate parlamentara dar si ca oferta sa de stabilitate pentru tara si de aducere a unei schimbari in bine in vietile cetatenilor, destul de dezamagiti si de obositi de visul european, care intarzie sa devina realitate, alternativa rusa risca sa se instapaneasca.

Socialistii lui Igor Dodon nu vor sustine nicio candidatura de premier fara alegeri anticipate, ceea ce implicit ingroase sustinerea pro-Plahotniuc si o slabeste pe cea a presedintelui Nicolae Timofti (independent), care incearca sa mentina balanta inclinata spre calea europeana, sustinuta candva cu succes de PLDM (centru-dreapta). Mai mult, confruntat cu o pozitie fragila si in scadere, presedintele Timofti ar putea fi suspendat din functie, ceea ce ar insemna ca zarurile vor fi aruncate.

Daca victorioasa ar fi tabara pe care analistii locului o numesc neoliberala, dar care nu mai este ce a fost, prin decaderea osaturii liberal-democrate, instabilitatea politica si razboiul social ar risca sa devina cronice, ceea ce va trage si mai mult in jos micul si artificialul stat moldovean.

Dupa calculele strategilor occidentali, sansa ducerii granitei NATO pana in coasta Rusiei chiar nu merita ratata, iar acest obiectiv geopolitic american se identifica pe deplin cu cel unionist romanesc. Dintr-o Romanie reunificata, proiectia scutului antiracheta ar fi alta, cel putin prin extinderea campului de observare strategica.

Va avea Victoria Nuland in poseta o oferta de sustinere unionista, singura care ar inchide in mod durabil posibilitatea unui derapaj antioccidental al crizei politice moldovene?

Daca va fi vorba de un cadou de inceput de an, cui l-ar putea oferi Victoria Nuland, din moment ce nu l-a oferit unui proaspat fost musafir? Ia sa incercam sa ghicim: care ii este cel mai vechi si mai de nadejde prieten, mai ales ca si-a facut o noua ambarcatiune, cu care incearca sa ajunga din nou pe val?

 

Draghi Puterity Un maidan in Moldova?

 

Octavian Lupu Daca am fi stiut noi romanii ca alegerea lui Klaus ar fi grabit procesul de reunificare intr-un asemena hal ar fi trebuit sa-l punem in fruntea tarii mai de mult. Din cate am inteles deja atat populatia romaneasca cat si cea rusofona de pe ambele maluri ale Nistrului se imbratiseaza cu lacrimi in ochi, moldovenii la gandul ca vor avea un presedinte neamt, iar transnistrenii la gandul ca intr-un an doi europenii vor avea un presedinte rus.

 

Preda Mihailescu Ce este harta aceea? Visul lui Vishinski, o Moldova separata?

 

Smaranda Dobrescu Toata postarea este un fake. Sub imperiul emotiei eu am preluat-o cu oarece precautie. Ulterior la o examinare mai atenta s-a dovedit ca titlul, textul si harta nu au nicio legatura intre ele. Am lasat totusi postarea ca un exemplu de manipulare sigura cand lumea abia asteapta un astfel de imbold. Evident, fara text de Tratat, cu incalcarea tuturor intelegerilor externe parafate.

 

Octavian Lupu Dumnezeule! Cum am putut sa ma las inselat de aceasta manipulare subtila. Bine ca m-ati prevenit pentru ca eu ma pregateam sa ies cu comitetul de bloc in Piata Universitatii infasurat in tricolor ca sa celebram evenimentul. Cata dezamagire trebuie sa fie si pe domnii Prospectiv A-z si Draghi, pe care ati fi putut sa-i preveniti totusi.

 

Smaranda Dobrescu Continui sa-mi placa ironiile fine. Totusi,
Iata ce am postat in urma cu 9 ore mai sus: 
"Dragi prospectivi, la atentionarea lui Mircea Platon , reanalizand textul constat diferente intre declaratie si titlu. Asadar, va rog sa luati cu multa circumspectie acest text, eventual sa-l considerati ca un text manipulator pe un fond de "vrei calule ovaz?'

 

Prospectiv A-z Pana una alta, se tureaza toate motoarele si... accesoriile.

http://www.cotidianul.ro/scandal-politico-sexual-pe-axa.../

 

 

Scandal politico sexual pe axa Chişinău - Bucureşti

COTIDIANUL.RO

 

Octavian Lupu Doamna Smaranda Dobrescu, hai sa o lasam asa cum a cazut. Noapte buna.

 

Niciun comentariu: