joi, 21 ianuarie 2016

"Concert intr-un ou"

„Concert intr-un ou" – 16 ianuarie 2016
Smaranda Dobrescu
De uichend:

Hjeronimus Bosch, "Concert in an egg"

Fara nicio legatura cu Grupul. Noi avem mai multe partituri

Octavian Lupu "With Bosch is not the case to make long turns of phrase on his being or not a painter well into the hermetic and alchemic symbolism. Bosch was undeniably immersed in the esoteric culture of his time. To an extent that there isn't a single detail in his works which cannot be defined with a sapiential double sense. Furthermore, if not read through the alchemical lens, the work of Hieronymus Bosch appears to us as a mere childish divertissement, however with an amazing bottomless creativity.


Usually described alternately as a hymn to the stupidity of the human habits, or otherwise to salvation from the foolishness through learned brotherhoods who, to an external eye, could look like a clique of goliards, this oil on panel is just attributed to Hieronymus Bosch, as the original has been missing. The copy we are examiningis is currently exposed in Lille at Palais des Beaux-Arts and is probably late, in fact the verses in the musical score belong to a ribald sixteenth century song." Iulia Millesima. Nici o legatura cu grupul. Sau, ma rog, cu o parte a lui.


Smaranda Dobrescu Haideti, Domnule Lupu, eu admir umorul D-voastra, fiti generos si nu criticati incercarile mele. In afara faptului ca suntem un grup liber de alte obligatii care ne adunam si schimbam idei din pura implicare si placere, e si bine ca avem stiluri diferite in abordare. Eu de exemplu sunt invidioasa ca am un stil didactic nu atat de liber ca al D-voastra. In lumea asta a falsurilor, nici nu mai conteaza daca tabloul este o copie atribuita sau nu.. emoticon smile

Octavian Lupu Tabloul nu este un fals ci o copie a unui ucenic. Daca ar fi fost catalogat un fals nu si-ar mai fi gasit locul intr-un muzeu. Sunt elemente (schite premergatoare ale lui Bosch care-l insotesc) . Eu nu asta am vrut sa scot in evidenta, ci faptul ca interpretarea data acestui tablou si nu numai, nu este chiar atat de benigna. Eu nu am vanitati. Nici macar atunci cand sunt comparat cu un claxon. Dar pe unii, interpretarea data acestui tablou, o copie destul de reusita a stilului Hieronimus Bosch s-ar putea sa-i deranjeze. emoticon smile

Smaranda Dobrescu Cred ca stiu colegii ca nu ma anima niciun spirit malitios. Dimpotriva. orice grupare pe criterii comune este un dar in aceasta perioada de dezbinare.

Prospectiv A-z Honi soit qui mal y pense

Octavian Lupu Aceasta este deviza ordinului jartierei, instituit in 1348 de regele Eduard al III-lea al Angliei pentru a o scapa de embarrassament pe favorita sa, contesa Joan de Salisbury careia, in timpul dansului, i-a cazut pe jos jartiera sa albastra. Regele a transformat jartiera doamnei contese in ordin.

Prospectiv A-z  Hermeneutica nu ne da pace, domnule. Iata un spectru mai larg de interpretari:https://en.wikipedia.org/wiki/Honi_soit_qui_mal_y_pense

Honi soit qui mal y pense - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

Octavian Lupu Nu trebuia sa va deranjati. Ma multumesc cu interpretarea de mai sus.

Prospectiv A-z   Octavian Lupu Pentru dumneavoastra, domnule, nu-i un deranj.

Octavian Lupu Nu aveti idee cat ma simt de onorat.

Mihai Ion Turcu Superficial in patoplastica psihiatrica este considerat psihotic. Cu siguranta nu se afla in seniatate sufleteasca. Fiecare grupaj din foarte incarcatele lui tablouri incifreaza sens. Pictorului i-au fost comandate tripiticuri de altar. Beneficiarii vremii au avut cu siguranta stiinta fiecarui element introdus intr-un triptic in fata caruia se oficia trnsubstantierea. (?) Fara "stiinta" necesara decriptarii, calificam ce vedem ca bizar si apasator.


Niciun comentariu: