miercuri, 20 ianuarie 2016

Un articol exceptional?

Un articol exceptional, marca Silviu Manastire? – 15 ianuarie 2016
Gheorghe Gradinaru
"Terorism, probleme de integrare, chestiuni religioase – acestea sunt adevăratele teme de dezbatere publică pentru o țară ca România, aflată la granița lumii civilizate. Lumea traversează o criză – unii îl numesc deja un război atipic – iar noi atacăm mediatic Norvegia cu pistoale cu apă marca Antena 3. Dacă nu mă credeți, vă invit să citiți marile agenții de presă, dar și ziarele din Franța, Germania, Polonia, Ungaria sau Marea Britanie.

Agenda publică este clară: terorism, Rusia și imigrație. În România, pe Dâmbovița, ce vedem? Jelaniile penibile ce acompaniază cazul Bodnariu, un caz real, umflat însă cu pompa din cinism, interes, dar și din multă ticăloșie sau prostie pe alocuri. Audiențele aud că sunt foarte bune, ierbivorii par muIțumiți, deși la ușă bate o nouă criză economică, iar Rusia a pus cizma pe gâtul Republicii Moldova. Cioloș, acest „manager al păcii politice", ca să citez niște colegi de breaslă, conștientizează acum rahatul călduț în care s-a băgat și începe timid să înoate în el. Marile canale de media îl ajută inventându-i false teme, în timp ce 6500 de familii din Valea Jiului, Petroșani și Hunedoara așteaptă dezastrul după ce Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență."

Un ARTICOL EXCEPȚIONAL marca Silviu Mănăstire!

Sunt momente în care simt nevoia să iau din bibliotecă „Schimbarea la față a României" – capodopera lui Cioran mereu actuală, de vreo 70 de ani – și să o răsfoiesc. Ca să nu-mi pierd busola în mizeria continu

COMISARUL.RO

Smaranda Dobrescu Articolul ar fi fost cu adevarat bun si util daca trata problema prioritatilor abordate de televiziuni, inca cele mai reprezentative mijloace media. Discutii despre Polonia, Ungaria, Cehia, modul in care acestea se supun sau nu neconditionat oricaror directive europene, despre viata grecilor si cele doua monede in circulatie la ei, despre pretul petrolului, despre lipsa de capital romanesc, etc nu le initiaza nici Antena 3, nici alte televiziuni mai placute autorului. Cazul Bodnariu, cu ponderea necesara zic eu, ar trebui si el discutat, fiind vorba de afectarea unor drepturi ale unui cetatean roman si lezarea unor copii romani.Si apoi orice tema poate fi considerata in climatul nostru ca este pusa pe tapet pentru a ascunde altele de o importanta mult superioara. Sunt atatea teme ascunse la noi, incat nu cred ca am gasit exemplul tipic. Ceea ce ma revolta insa si pe mine la A3 este actiunea lor constienta sau nu de atacare fara pauza a parlamentului. Inteleg ca ar vrea sa fie doar 100 parlamentari care sa se miste cu metroul si sa fie platiti cu salariu mediu daca nu cu cel minim. Nu inteleg insa daca gandesc la efectele campaniei lor absolut tembele.


Draghi Puterity Pnetru ca cei cativa parlamentari ramasi sa poata sa fie corupti cu o coaja de paine uscata. Nu cred ca e agenda Antenei 3 per se, ci a prietenilor (fratzilor?) lui Gadea de peste ocean. Cine altcineva ar avea de profitat din asta?

Preda Mihailescu Nu vad ce legatura are, cum spune dl MIT, subprefectura cu marchizul de Soullah. Adica de ce nu ne-am ocupa de un caz de totalitarism extrem din Norvegia? Crede autorul ca DE ACEEA, nu rezolvam noi problemele lumii? Ma indoiesc. Iar problema norvegiana este in mod evident o ipostaza extrema a unei boli care se doreste raspandita in lumea intreaga. America nu este prea departe, am auzit ca pana si in Israel se nasc probleme. Avertisment: conform unui avocat specializat, norvegian - astazi sunt 7% din copiii sub 18 ani in Norvegia in custodie controlata de stat, telul ar fi de 25%. In plus, din Norvegia, se finanteaza proiecte de "educatia copiilior" fara prejudecati (stiti de ce tip), cu bani grei. Crede autorul ca este o problema secundara? Eu spun ca este o problema majora, de alt tip. Degeaba ne-am trezi noi cu problemele celelalte rezolvate - daca intre timp fiecare creste copiii altora, si este dat liber la delatiunea vecinilor - nu pe criteriu de "dusman al poporului", ci de falii in cresterea propriilor copii.


Niciun comentariu: