marți, 21 iulie 2015

transparenta serviciilor de informatii externe maghiare

Transparenta serviciilor  de informatii externe maghiare – 19 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Am putea crede ca ungurii ne vor devansa in privinta interceptarilor? Oricum datorita transparentei aratate de SIE al lor in rapoartele din Parlamentul Ungar, mai aflam si noi ce interese se intalnesc pe teritotiul nostru...

Spionajul ungar: SUA ar putea fi în spatele acțiunilor României vizând etnici maghiari

Reorganizarea spionajului civil al Ungariei a luat sfârșit, iar acum vine rândul Biroului pentru Apărarea Constituției, contraspionajul de la Budapesta, scrie...

cotidianul.ro

  Mihai Ion Turcu Ungaria cultiva rationamentul paranoic din pozitia de vitima agresoare.

 

  Octavian Lupu Ceea ce mi se pare mie remarcabil este faptul ca nu exista un total blackout vis-a-vis de activitatea serviciilor ca la noi, si ca anumite informatii, mai mult sau mai putin credibile ajung si la platitorii de taxe. Oricum eu cred ca sunt mult mai bine implantati in Romania decat lasa ei sa se inteleaga. Sigur, pe moment este bine ca serviciile americane colaboreaza in principal cu noi dar asta este si o vulnerabilitate daca interesele le-o vor cere sa-si schimbe tactica si strategia. Ma gandesc la ceva in sensul asta si anume la o informatie foarte putin mediatizata si anume faptul ca Obama i-a multumit lui Putin pentru incheierea deal-ului iranian. Dupa care Putin a trecut la ocuparea unor teritorii georgiene. Desigur Occidentul a protestat, simtitor cum i-l stim.

  M.I.T  Strategic Ungaria nu prezinta interes. Americanii protejeaza banii lor, investiti sau de castigat. In aparare sunt investiti si se castiga multi bani. Am fost preveniti ca "apararea costa", ne va costa.

  S.D  Am fost preveniti si ca democratia costa, dar remarcam ca nu exista atata lichiditate in Europa noastra ca sa putem cumpara cata democratie avem nevoie, cata ni s-a vanturat pe post de drog/valoare europeana.

 

  M.I.T  Am convenit ca democratia occidentala este in criza.

  S.D  Drept! Urmarile crizei de democratie occidentala, vaste si neasteptate nu ar fi echivalente si de aceeasi natura cu lipsa cheltuielilor de aparare? Istoria ma obliga sa fac analogii nedorite.

  M.I.T  Avertismentul oficioas al SUA privind costul apararii cred ca avea in vedere mai mult decat cheltuielile militare. Partea militara este o pragmatica simpla. O buna organizare dotare militara (un instrument) serveste indiferent ce fel de sistem politic. Democratia este un principiu. Cam toate democratiile au esuat odata cu extinderea teritoriilor si populatiei aflate sub autoritatea statului, incepind cu democratoa ateniana.

Niciun comentariu: