marți, 21 iulie 2015

Discursul lui Costas Lapavitsas

Discursul lui Costas Lapavitsas – 20 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Un interviu uimitor, un adevarat lider care are o idee si un plan de aplicat. Un lider potential care si-a dat seama ca acordul cu Grecia este facut in primul rand in sprijinul oligarhiei din Grecia. Explicatii de ce acordul e recesionist, de ce are caracter colonial, de ce reluarea ideii de faliment pe datorie si exit este mult mai castigatoare decat indatorarea pe generatii si vinderea insulelor si siturilor arheologice-comori ale umanitatii.
Costas Lapavistas este profesor de economie la Universitatea din Londra de Studii Orientale si Africane. Preda economia politica a finantelor si e prezent regulat cu contributii in Guardian.
Cititi, sau ascultati va rog, nu neaparat sa fiti de acord, dar ca sa va intalniti cu un tip care stie ce vorbeste.

 

Lapavitsas Calls for Exit as the Only Strategy for Greek People

In an intense speech in Athens, Costas Lapavitsas says the Syriza plan was to achieve radical change within the Eurozone - and that's impossible.

therealnews.com|De The Real News Network

Octavian Lupu Excelenta remarca lui Lapavistas ca Uniunea Monetara e mai putin un construct ideologic si mai mult unul institutional, birocratic in slujba marei finante. la fel ca si Troica care a negociat cu Grecia: un organism ad-hoc cu propriile reguli transnationale. De aceea responsabilii UE nu sunt scandalizati de posibilitatea existentei unor tribunale transnationale de drept privat care sa apere interesle corporatiilor cand acestea intra in coliziune cu interesele nationale al statelor, asa cum se prevede in TTIP. De asemeni remarc faptul ca Lapavistas a inteles, spre deosebire de Tsipras, ca mandatul pe care poporul grec l-a incredintat Syriza nu poate fi realizat decat in afara zonei Euro. Consistent speech-ul lui Lapavistas. Multe lucruri interesante. Cititi transcriptul.

Niciun comentariu: