duminică, 19 iulie 2015

Declaratii contradictorii

Declaratii contradictorii – 15 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Azi, intalnire aniversara la BNR. Printre altele, Guvernatorul a declarat:
"mixul corect de politici macroeconomcie a făcut ca România să îndeplinească toate criteriile pentru trecerea la moneda unică şi să aibă costuri de finanţare scăzute - "
D-l Presedinte Johannis a declarat printre altele:
"Pentru ca economia noastră să devină cu adevărat competitivă, avem nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor mediului de afaceri"
http://stiri.tvr.ro/iohannis--reducere-de-taxe--utila-doar-…

 Constantin Gheorghe Păi, da! Și pentru asta nu vrea să promulge Codul Fiscal! Logic, nu? O creștere de TVA ar veni mănușă pomenitului mediu! Mă apucă greața! De ce și-or fi văzând unii de treaba lor?

S.D Mediul nostru de afaceri asa napastuit cum e, aduce la buget doar 22% din impozitul pe profit datorat, parte din cauza evaziunii fiscale, parte din profiul reinvestit (?) si neimpozitat si parte din repatrierea lui. Nu mai punem la socoteala ca 16 % este cu exceptia Bulgariei cea mai mica impunere. Nu e prima data cand aud ca pentru stimularea mediului de afaceri ar trebui desfiintat impozitul pe profit. Astept sa-l aud pe Presedintele care se erijeaza in Guvern ca are un plan impotriva firmelor inregistrate in paradisurile fiscale si capata contracte de la stat!

  Delia Bogdan Pe noi ne mai intreaba cineva, candva, ce parere avem despre marile lor proiecte, realizate, desigur, toate, dar toate in interesul national al unei natii niciodata consultate? sau care, atunci cand este consultata, nimeni nu tine cont de opinia rezultata!

Octavian Lupu Desi sunt un adept al cresterii salariilor pentru functiile celor din varful statului, consider totusi ca dl. Iohannis ia prea multi bani, chiar si acum, pentru a debita platitudinile mai mult sau mai putin neoliberale pe care i le baga sub nas protipendada cotrocenista.

Niciun comentariu: