duminică, 19 iulie 2015

Rolurile familiei Nuland-Kagan

Rolurile familiei Nuland-Kagan – 18 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Simpatia si acordul romanilor fata de politica SUA, daca ar fi sa trag o concluzie doar dupa atitudinea majoritara de pe FB a cunoscut in ultimii 4-5 ani o degradare clara. Cauzele sunt multiple, Daca ar fi insa sa localizam superficial persoanele care au contribuit la acest fenomen, as spune ca Victoria Nuland, ambasadorul Gittenstein si John Gordon au principalul merit. De altfel nu pot intelege de ce SUA care-si pun sperantele in Romania ca un tampon important in orice fel de eventual razboi cu Rusia, rece sau cald, continua sa nu-si dea seama de importanta bunelor relatii si a gesturilor necesare unei bune colaborari. De altfel chiar si opinia publica americana isi pune intrebari privind bipartizanatul politic al familiei Robert Kagan-Victoria Nuland cu o puternica influenta in politica externa a SUA.

„Victoria Neuland generează războaie şi soţul ei convinge Congresul să cumpere arme"

Femeia care a băgat spaima în noi, e făcută praf de ziaristul Robe„Victoria Neuland generează războaie şi soţul ei convinge Congresul să cumpere arme"

cotidianul.ro

  Fogarassy Paul Sa nu uitam de bombardarea Serbiei. Atunci a inceput trezirea ... emoticon frown

 

  Ionel Iani Velciov Astia, din politica americana, fac intentionat asa ceva ! Ei reduc procentul adulatorilor dar cresc procentul celor ce constientizeaza cizma pe gat ....

F.P  ... ca sa nu mai fie discutii, iar sindromul Stockholm sa fie corect diagnosticat.

Octavian Lupu Am mai postat zicerea asta a genialului Frank Zappa dar cred ca acum se potriveste cel mai bine. Nu inteleg cu il au la mana Nuland si Hillarry Clinton de a trebuit sa suporte both bitches.

 

 O.L Ma refeream la Obama.

  S.D  Despre Guvern s-au mai pronuntat si Brothers Koch anuntand ca "de-acum inainte nu mai e nevoie de guvern, caci, noi marii corporatisti suntem guvernul, noi facem politica."

  Mihai Ion Turcu Americanii trec drept oameni "directi", spun fara mare agitatie lucruilor pe nume, desigur in felul in care le-au inteles si foarte simplificat.Simpatia romanilor fata de americani se baza pe o experienta directa zpre zero, americani imaginari. Industria medicamentului si armamentului aduce enorme castiguri daca exista piata.... Prof. Dr. Oproiu,spunea deunazi cat costa de fapt o fiola de interferon si cu cat se vinde (pentru noi 8 fiole cat se administreaza intr-o prima faza sunt de neplatit, statul subventioneaza tratamentul cu lista de asteptare si comisie care stabileste cine si cand ajunge la tratament).

  Mircea Petrescu Sa nu aud de Victoria Nuland...In primul rand, pentru ca nu imi plac oamenii care uita de unde au plecat....Ori ea, cu toti ai ei, a plecat din Rusia (cred ca pe atunci Sovietica...). Independent de posibile considerente de principiu, sa nu ne spuna ca in trecut nu au cules avantaje de pe urma locului unde s-au nascut si au trait...Si nu cred ca au plecat de acolo in urma a cine stie ce persecutii...De asemenea, folosind un termen vechi, este o adevarata "atatatoare la razboi", in definitiv ea este autoarea unor enorme falsuri care au condus la situatia actuala din Ucraina, la adancirea si perpetuarea conflictelor de acolo. Prezenta sa in Romania m-a dezgustat. Si inca ceva: imi aduc aminte de o imagine a ei in imediata apropiere a lui George W. Bush, o imagine as zice de scandal, intru cat aveam o anumita incredere in atasamentul acestuia fata de valorile de familie...In starsit, despre acest personaj s-ar putea spune multe, chiar si referitor la criteriile ce stau la baza promovarii unor oameni in posturi ca cel ocupat de ea, criterii care, mai ales in SUA eternului exemplu pozitiv, ar trebui sa ia in seama valoarea autentica, nu altele...Mircea Petrescu.

S.D  As trage concluzia ca mentinand celebra familie in posturile cheie, Obama ar putea fi considerat un prizonier al grupurilor de interese . Acelea care fabrica armament si-l vand statului. Daca statul nu vrea sa cumpere, fac ei rost de ceva conflicte. Este doar o concluzie ce reiese din articolul de mai sus.

  M.P  Draga Smaranda, te rog sa citesti putinul pe care l-am scris despre acesta Victoria Nuland...Cu multumiri, Mircea Petrescu.

S.D  Sigur ca am citit. Chiar nu stiam de unde vine D-na Nuland si nici micile cancanuri/realitati privind ascensiunea in cariera pe timpul lui Bush. Despre distinsul sau sot, mai auzisem. Va multumesc, Domnule Profesor!

Niciun comentariu: