sâmbătă, 25 iulie 2015

Atitudine non-ideologica

Atitudine non-ideologica – 19 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Ce-ar fi daca PNL-istilor care-si neaga ideologia liberala refuzand relaxarea fiscala, "singutul motor de crestere" cum au denumit-o doua decenii si mai bine,le--am adresa epitetul de "stangisti" si pe cale de consecinta, comunisti, intrand in automatismul lor de gandire?
Ca sa fiu corecta daca ma gandesc la doctrinele declarate as mentiona ca stanga care doreste stat social urmare a unei fiscalitati oportune ar fi trebuit sa treaca la impozitarea progresiva imediat dupa ce s-au despartit de liberali. Venituri bugetare mai mari, echitate vizibila in societate, mai putine inegalitati de venituri, asta trebuia obtinut. Tot stanga vine acum , in fata posibilei rediscutari a Codului fiscal cu argumentul mediului de afaceri care nu-si poate planifica afacerile.
Chiar daca partidele isi neaga vocatia, nu ar fi tocmai o tragedie; cand in Romania s-a actionat altfel decat conjunctural? Ar fi tragic ca romanul dupa ce si-a putut cumpara cateva alimente in plus sau a inceput sa-si faca ceva planuri sa i se ia aceasta infima reparatie.
Prefer sa nu-mi amintesc de promisiunile din campania prezidentiala din toamna cand KJW vorbea de taxe mai mici.

  Mihai Ion Turcu Doamna, in loc sa se discute tehnic despre un instrument tehnic, menit sa asigure bugetul si sa nu secatuiasca contribuabilii, lasand si bani pentru invetitii private, faca tot suntem economie "capitalista", domanii acestia se ocupa de viitoarele alegeri si emana dicursuri politianiste in care nu crede careva cu scaun la cap.Daca Codul fiscal ar fi fost propus de Iohannis ar fi trebuit neaparat respins de majoritatea parlamentara. Am certitudinea ca majoritatea parlamentarilor inteleg zero dintrr-un cod fiscal, insisi fiind niste ex bugetari, submediocru platiti toata viata lor de statul socialist care se ingrijea de toate fara replinci posibile.

 

 S.D Un bun inceput in reforma clasei politice daca o dorim ar fi ca fiecare sa-si defineasca identitatea si sa-si respecte promisiunile cu care s-au prezentat in alegeri. Programele electorale daca ar fi facute de specialisti si nu de politicieni animati de spiritul populist de la cap la picioare, ar fi un bun castigat. Altfel nu avem niciun drept sa ne plangem de incalcarile de suveranitate ale UE, daca programele politice castigatoare nu sunt respectate de politicienii autohtoni.

Octavian Lupu Eu cred ca Angelika i-a atras atentia lui Klaus ca o politica fiscala relaxata care, potential mai poate da si rezultate, pica foarte prost in contextul crizei grecesti. Schauble ar putea vedea asta ca pe o lipsa de respect. Si asa cancelara urecheata de americani si dom' ministru au acum relatii tensionate. Felceri precum Schauble priceputi doar la taiat nu se gasesc pe toate drumurile.

  S.D  Emoticon care jumate rade, jumate plange, nu exista?

  Sorin Faur În acest moment/context, mie mi se părea mai valoros dpdv politic consensul reuşit la elaborarea, apoi la votarea noului Cod. În nici un caz de dragul unanimităţilor, ci doar ca un semnal de sperată încheiere a unei prea lungi perioade de polarizare excesivă a societăţii în ansamblul său. Dar, bine c-a reparat Domnul Preşedinte Klaus Werner Iohannis acest impardonabil accident! emoticon frown

S.D  Din victorie in victorie a reparatiilor!

Niciun comentariu: