marți, 3 octombrie 2017

Va avea si Timisoara o jungla ca cea din Calais?


 
Claude Karnoouh distribuie:


Scriam in iulie 2015, in articolul "Ultimele vesti de pe frontul invaziei ce ameninta Europa" : "Atât guvernul cât și președinția au acceptat, fără să comenteze, "cota" fixată de Bruxelles. Prin u…

Prospectiv A-z .
Discutia dela pagina sa:
Emanuel Copilaș: de ce distribuiţi asemenea mizerii?

Claude Karnoouh: pentru cà va fi asa .. trebuiee mai Copilas sà infrunte realitatea sà nu stai numai in spatele computerul tau... e frumos bunele sentimente... dar vom vedea ce om face cand probeleme reaale se vor pune pe tapeta.. Esti pregati sà tràiesti masiv cu ei, zilnic....

Călin Morar-Vulcu: Bun, e clar că autorul propune un zid ca modalitatr de gestionare a problemei. Și, avînd în vedere reperele ideologice în care face treaba asta, e coerent cu sine însuși cînd propune așa ceva, totu-i clar. Dar dumneavoastră ce urmăriți? În loc să colportați necomentînd în niciun fel acest articol și în loc să adoptați o atitudine pseudorealist-cinică de casandră (cu nimic mai bună decît activismul virtual pe care-l acuzați), poate ar fi fost mai util să faceți ceva pentru reducerea disonanței cognitive pe care o bănuiți că există, atît față de iminența venirii imigranților, cît și față de imigranți. Asta în afară de cazul în care susțineți aceeași soluție ca autorul.


Claude Karnoouh: Eu sunt cinic in sensul originel al cuvintului. Latr că să își vine în cap oamenilor realitatea sigură stare umană cu care trebuie să ne confrontăm. Restul e pentru seminar universitar și wishfull thinking de ONG.

Smaranda Dobrescu Precum D-l Karnoogh, de data asta: wishfull thinking de ONG.


Suddenly most EU leaders echo the Hungarian prime minister.

Prospectiv A-z .
Discutia continua
Luçon Gérard: de ce Claude a distribuit asemenea mizerii? e simplu, mergeti la Calais, la Paris XVIIIème, la Saint Denis ... ati vrut modelul UE, asa arata modelul !

Claude Karnoouh: Luçon Gérard si Paris 19 si 20e acuma... Aici asa zisà stânga tràieste intr-o cutie in afàrà totalà a realitàtii europeene... UE pentru ea sunt universitatii de vàrà, colocvi la hotel de luxe, la tabara de creatie agreabile, la bruse.. Si eu cand eràm in vremea mea am avut o bursa Rockefeller, si am fost invitat la niste rezidenta de vara unde am putut sà termine linistit douà càrti de ale mele... dar niciodata n-am fàcut o confuzia intre splendida Villa Serbeloni pe lago Major (proprietate fondatiei Rockfeller) cu realitate mea exitentialà obisnuità la Universitate din Nanterre sau l'INALCO....

Călin Morar-Vulcu: Ce legătură directă are UE cu incapacitatea cronică a statului francez și a altor state de a-și integra cetățenii cu origini în imigrație? Cetățeni prin naștere, da, nu vorbesc despre imigranții recenți. Despre ce model UE e vorba aici? Sigur, UE are problemele și incapacitățile ei, dar e greșit să le amestecăm pe toate în aceeași oală, asta e incapacitate de a face distincții necesare unde e cazul.

Claude Karnoouh: Călin Morar-Vulcu Pentru cà pentru a integra imigranti trebuie cà ei aceptà anumite traasature culturale ale tari. Eu sunt copil de emigrati, parintii mei au aceptat anumite elemente din cultura franceza ca identitatea lor (bine vorbeau bine franceza intre altele)... Parintii mei au devenit jaabobinieni, profond republicani, sà nu vorbesc de tatal meu care a vrut sà-faca serviciu militar care l-a naturalizat imediat, si dupà al doilea razboi, etc.. era dur la inceput chiar si obiceiurile culinare... etc...
Imigrati de acuma habar n-au de culturaa franceza, de istoria Frantei (pozitivà si negativà), ei vad numai securiataatea sociaalà si o indemnisazre europeanà superiora a celei date pentru muncitori francezi necalificati la somaj...

Luçon Gérard: Călin Morar-Vulcu din 1974 Franta a primit fiecare an intre 200.000 et 300.000 de imigranti legali, adica oameni care au devenit francezi, din care 95% de muslims, si care a facit copii, au adus nevestele, au chiar devenit bunici ... 1974 - 2017 = 43 de ani, inmultit cu mediu de 250.000 = 10 milioane si ceva, plus copii lor .... cu astfel de numar ei nu mai sunt "imigranti", nu mai au nevoie de a "se integra", de a "respecta obiceurile noastre", au devenit "un Stat in Stat" ... si nu vorbesc de cei care, de cînd NATO a agresat Libia, vin intr-un mod ne-legal! dat find slabiciunea dirijanti vostri (mai tare ca lingusitori decît ca oameni se Stat) veti avea acelasi tip de probleme .. sa nu credeti ca Occident are un pic de respect privind România si religia Voastra ... Vi s-a alocat o cota de imigranti, chiar daca articolul 3 ale Constitutia României interzice astfel de cota ... dirijanti vostri s-au supus !

Călin Morar-Vulcu: Cum știți, integrarea imlpică doi actori (imigranții, dar și statul). A vedea doar unul nu duce analiza niciunde. Să îi consideri pe imigranți paușal responsabili de eșecul integrării înseamnă, pe lîngă faptul că e o viziune care nu ia în considerare migrația ca fapt social, să ignori politicile publice în domeniul educației, locuirii, angajării, gestionării nonconflictuale a diferențelor culturale, toate aplicate de stat. Există o bibliotecă întreagă de sociologia migrației publicată pe tema asta.

Smaranda Dobrescu Relationarea stangii europene si a stangii nealiniate din Romania cu corectitudinea politica transformata in noua religie si dogma politica o face inapta sa inteleaga atat fundatura ideologica in care a ajuns stanga cat si pierderea electoratului traditional prin asocierile proprii globalismului extrem. Filosofia germana (de exemplu Axel Konneth) considera ca socialismul anuntat peste tot ca fiind terminat, contine inca o scanteie vie cu conditia de a fi replasat in cadrul unei teorii sociale noi.

Prospectiv A-z .
In Romnia, in planul ideilor, nu mai avem decat Stanga nostalgica si Stanga subventionata. Romanii vor trebui sa refaca Stanga, sper sa n-astepte pana va veni in plic.

Smaranda Dobrescu Stanga inregimentata este pragmatica si poate face oricand fara conflicte prea mari o coalitie cu neoliberalii, imprumutand nu putine din comportamentele acestora, stanga subventionata este precum isi doresc patronii respectivi, iar stanga nostalgica se indreapta majoritar cu pasi mari spre o stanga nationala recuperatoare, compensatoare.

Smaranda Dobrescu Politica lui Corbyn ar fi o baza de plecare si analiza pentru acea incadrare a noii stangi intr-o noua teorie sociala. (strict parerea mea)

Prospectiv A-z .
" iar stanga nostalgica se indreapta majoritar cu pasi mari spre o stanga nationala recuperatoare, compensatoare." ar trebui sa inteleaga limitele modelului de pana in 1990 si sa-si ajusteze programul corespunzator.

Corbyn vine din alta directie, altele sunt datele lui de plecare. Doar un exemplu: Marea Britanie este mult mai suverana decat Romania. Atat de mult mai suverana incat vointa poporului este respectata chiar si cand departajarea optiunilor s-a facut pe muchie de cutit (vezi Brexit si contrasteaza cu Referendumul din 2012).

Prospectiv A-z .
Claude Karnoouh: Călin Morar-Vulcu Sociologie nu practica realà.. Sociologie este pentru c ursuri si seminari universitari... practica e mult mai aleatorie....

Luçon Gérard: Călin Morar-Vulcu în "l'identité de la France", Fernand Braudel a incercat sa fac o descriere despre Tara ma, primul chapitre e numit: "que la France se nomme diversité" ... de mii de ani Franta integreaza, de 40 de ani a statul francez oprit integrarea/asimilarea, a primit oameni fara control sau discernament, si acum avem o comunitatea cu care "conlocuim" si care nu are de loc ca scop, de a se integra. Fenomenul a atins bine inteles si Italia, Spania, Belgia, Germania, UK, Olanda, etc ... situatia a scapat total, Grupul de la Visegrad a inteles asta, incluziv Putin a vorbit despre ce ne astept!

Smaranda Dobrescu Sansele stangii exista doar intr-o tara suverana. Laburistii vin din alta directie decat noi dar continua sa existe, sa se manifeste, sa fie puternici, chiar daca nu-l sustin in totalitate pe Corbyn. Personal sunt de acord cu propunerile lui Corbyn privind nationalizarile necesare si infiintarea bancii pentru nevoi ale populatiei (nu fond suveran) alimentata din marirea taxelor marilor corporatii si a impozitarii marilor averi. Acestea se pot face si la englezi doar in cadrul unei noi ordini sociale, nu o pot descrie, dar care trebuie sa fie legata de stergerea marilor inegalitati existente si de cadrul robotizarii masive.

Prospectiv A-z .
Pentru asta ar fi nevoie si de terminarea speculei financiare, prezentata acum ca libertatea de miscare a capitalului. Contributia acestui sector la economia britanica este ceva la care Corbyn nu cred ca are substitut.

Sansele unei Stangi sau Drepte sunt date de gradul de suveranitate. Cand vad cum lumea se agita pe faramituri ideologice, ignorand elefantul suveranitatii din incapere, m'apuca dorul de poezia d-nei Eugénia Paraschiv sau de șotiile d-lui Alexandru Botu.

Niciun comentariu: