luni, 4 iulie 2016

Si acum ce-l sfatuim sa faca?

Si acum ce-l sfatuim sa faca? – 15 iunie 2016

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
 

Si acum ce-l sfatuim sa faca?

 

Gheorghe Piperea

June 15 at 10:21pm

Prieteni, zilele trecute am primit o oferta oarecum surprinzatoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizatiei de Bucuresti. E o provocare. Avand in vedere, insa, multiplele proiecte in care sunt implicat, precum si perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (si asa insuficient), va spun ca nu am acceptat inca propunerea. Trebuie sa stiti ca sub nicio forma nu am pus vreo conditie de functie minimala, asa cum ar putea rezulta din scenariile si speculatiile din presa. Pe mine nu ma poate scoate din postura actuala ceva meschin, ci un proiect important, de anvergura nationala, asa cum au fost procesele pe clauze abuzive si legea darii in plata. 
Apropo, dezbaterile la aceasta lege mi-au aratat ca astfel de lucruri nu se pot face chibitand pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur ca veti fi de acord cu mine ca fara implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost ca avem o frumoasa teorie, un proiect bun (asa cum a fost si proiectul legii falimentului scris de mine in 2009 si inchis in sertare timp de 5 ani si, ulterior, abandonat) si atat. 
Va asigur ca, indiferent ce voi ajunge sa decid saptamana viitoare, voi ramane acelasi - un om al cetatii si un luptator pentru drepturi si libertati, dar si un aliat al tuturor celor aflati in restriste care ma vor fi chemat in ajutor. 
Si va asigur ca nu agreez nici tipul actual de politica, anacronic si chitibusar, nici multe dintre fetele politice obosite care, in interes national si pentru binele generatiilor viitoare, trebuie sa fava 10 pasi inapoi. 
In orice caz, daca as decide sa ma implic intr-un astfel de proiect, as pastra tandemul cu Dan Zamfir. E evident ca a fost un pact reusit si nu un act efemer de prestidigitatie.

Iar acum indraznesc sa va intreb : ce ma sfatuiti sa fac?

 

 .
Prospectiv A-z Sa gandeasca ca Romania n-are absolut nicio sansa in capitalism fara un sistem bancar-financiar propriu.

 

Alexandru Botu Sa se gandeasca bine daca va fi mai bun, mai eficient, mai apreciat daca accepta!

 

Mihai Ion Turcu Spre deosebire de PSD care apare a fi 'o armata" , cu Dragnea general, PNL apare a fi "un sac cu pureci". PNL are electorat in Bucuresti, n-a avut PNL in Bucresti. Conducerea bicefala este contraproductiva. Domnul Blaga taraie dupa sine epoca Basescu si Doamna Gorgiu nu are stofa. PNL a contat ca fiind partid prezidential, cei dopi corpesedinti fiind simpli locotenenti. Domnul ex presedinte, persoana decenta, nu convinge pe cineva. Daca ramane vesnicul candidat de premier PNL pierde alegerile.Presedintele Iohannis face efortul de a acredita formula constitutionala de presedinte, detasat de partide. PNL trebuie sa aiba rezultate in toamna. PNL Bucuresti alaturi de nucleele din Transilvania trebuie sa performeze, Perspectiva de a avea majoritate PSD in Parlament, cu ALDE, UDMR si ce va mai aduna, nu este in sine o catastrofa, o catatrofa ar fi sa -l readuca pe VVP in pozitia de premier, implicit un conflict steril Guvern-Presedinte.Bucurestiul trebuie sa vina in alegeri cu o lista de candidati convingatori.Noi, famlia si prietenii nostri votam PNL. Sincer am votat PNL si FDGR pentru constanta , candidatii .... Se mai adauga si Doamna Turcan care inerveaza pe toata lumea, in primul rand pentru ca nu este localnica, debiteaza numai paltitudini dar cu aer de mare autoritate (?) si in fapt nu aduna dar scade. Imaginati ca Doamna Turcan, la Sibiu, in campania prezidentiala a crezut potrivit sa urce pe scena in piata pentru a ne prezenta noua candidatul PNL, adica pe propriul nostru primar, ales majoritar in trei alegeri succesive. Ceva mai stupid nici ca se putea. Daca aveti resurse personale si spirit de sacrificiu, primiti oferta.

 

Gavrila Ch Oare nu sunt satuli romanii de bunavointa imbracata intr-o manusa de fier a germanilor? Prin puzderia de acronime citate se oculteaza si federatia germanilor, cea care si-a revendicat dreptul la atatea proprietati ce revenisera statului roman dupa razboi. Aceeasi germani care acum forteaza mana Romaniei pentru a primi refugiatii refuzati de altii, sau care refuza dreptul Romaniei de a-si revendica plata la zi a acelui infam credit acordat Germaniei in timpul aceluiasi razboi.
In alta ordine de idei, pariez ca majoritatea celor oripilati de o posibila majoritate PSD au fost membri de partid acum 30 ani. Le'o fi venit/plecat mintea la cap sau sunt alte motive mai meschine?

 

Dinica Roman Gheorghe Piperea ne spune:

"Nu voi prelua conducerea organizatiei PNL Bucuresti. Raman insa dispus sa ma implic si sa conduc un proiect de anvergura nationala, daca si cand mi se va propune. Politica si administratia pot fi instrumente pentru astfel de proiecte, asa cum s-a dovedit in cazul legii darii in plata. Oricum ar fi, eu raman acelasi."

 

Smaranda Dobrescu Pe D-l Piperea nu-l vad sa preia postul PNL de la capitala, sa scoata lumea la lipit afise si impartit pliante, la organizat demonstratii stridente. Vad doua ipostaze valabile pentru D-lui: 1. Sa fie cooptat ca simplu membru in PNL cu conditia ca in momentul schimbarii echipei de conducere a BNR sa preia locul cel mai vizibil pe care i-l permite pregatirea
2. Sa i se promita la inscrierea in PNL ca va candida la primul Congres la functia maxima din partid. 
PNL-ul ar da dovada de inteligenta in ambele cazuri. Dar ce facem cu Predoiu fara coledziu? :-)

.................................

Niciun comentariu: