luni, 4 iulie 2016

Guvernul si vacanta parlamentara

Guvernul si vacanta parlamentara – 21 iunie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Acest guvern de tehnocrati are planuri mari pentru vacanta parlamentara de doua luni. Regula este ca Parlamentul sa aprobe proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in timpul vacantei parlamentare. Actele normative nu pot privi legi organice, deci nici OUG-uri. Si totusi, Guvernul a prezentat Comisiei juridice care a aprobat intocmai un proiect prin care isi propune: Principalele domenii de abilitare ale Guvernului prezentate sunt: finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

În domeniul finanţelor publice şi economie, Guvernul doreşte abilitare pentru rectificarea bugetului de stat şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, modificarea şi completarea legii privind Codul fiscal, precum şi pentru autorizarea şi plata obligaţiilor financiare la organisme şi organizaţii internaţionale la care România este parte.

De asemenea, referitor la dezvoltarea regională şi administraţie publică, Executivul doreşte modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii(CNI), înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie şi modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Macar in plen sper ca parlamentarii sa realizeze ce inseamna modificarea Codului fiscal, dezvoltare regionala, sanatate, afaceri interne, justitie si mai ales autorizarea si plata obligatiilor financiare la organisme si organizatii internationale la care Romania este parte.

 

Dinica Roman Acum ori niciodata! Niciodata pana data viitoare.

 

Mihai Ion Turcu Sa ne hotaram. Acest guvern de avarie vrem sa guverneze sau vrem doar sa administreze interimar? Daca dorim sa aiba strict puteri adinterim lucrul acesta trebuie spu de catre Parlament clar si concis, urmand si sa inceteze permanenta emitere de pretentii de la guvernul acesta.

 

Smaranda Dobrescu Daca Comisia juridica a hotarat in unanimitate ca abordarile legislative sunt corecte nu mai avem ce face. Acum, inainte de perfectarea listelor electorale santajul a coborat de la DNA si lider , la lider spre cei ce doresc sa se regaseasca in Parlament.

 

Smaranda Dobrescu Intre timp Senatul a respins proiectul de lege privind abilitarea guvernuluide a emite ordonante. Serban Nicolae -PSD a sustinut respingerea iar Puiu Hasotti-PNL acceptarea.Sa vedem ce se va intampla la Camera.

 

Mihai Ion Turcu Avem un parlament depins sa se derobeze de ce nu se poate deroba.

 

Smaranda Dobrescu Lucrurile ar putea fi mult mai curate si mai clare daca nu ar fi atatea constrangeri personale, de grup, de partid, de DNA, de schelete in dulap in unele cazuri, de logica inversa, in defavoarea opozitiei, etc. Un tip putin maleabil, credincios principiilor sale, nu poate rezista..

 

Mihai Ion Turcu Stiind cu totii cum stau de fapt lucrurile si au stat si in trecut, precum si ceva mai exact ce fel de carti de joc avem inb mana, putem fi mai realisti. Cerem unor oameni neliberi , intr-o situatie dificila, mai mult decat se poate. Ce putem cere este buna credinta si inteligenta in manevre.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Turcu, indemnul acesta "Cerem unor oameni neliberi , intr-o situatie dificila, mai mult decat se poate. Ce putem cere este buna credinta si inteligenta in manevre." s-ar fi potrivit si guvernului pesede/usele. Nu-s putini aceia, de fapt erau o majoritate a electoratului, cei care credeau ca Guvernmul Ponta era de 'buna credinta si inteligent in manevre.'

Nu putem sa ne facem cu ochiul numai cand trebuie sa-i trecem guvernuLUI cu vederea actele legislative majore lovite oricum de nulitatea iligitimitatii...

 

Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @Pozitiile militante sunt prin definitie idealiste.Ce pozitii militante idealist cat de cat realiste putem avea noi aici si acum ? Spre exemplu sa nu ne lasam jefuiti. Sa nu ne dezinteresam de imensa masa de oameni sub nivelul saraciei calculat de UE. Sa incercam sa pastram integritatea teritporiala a Romaniei. Ar fi interesante ?

 

Prospectiv A-z .
Mihai Ion Turcu: Trecand peste imposibilitatea formularii unor "pozitii militante idealist cat de cat realiste," am sa formulez una pentru timpuri: "Asta nu se (mai) face in Romania, domnule! Cel putin n-o voi face eu si oamenii vor afla si de ce..." 

Altfel, pastram imaginea fecioarei putin gravide.

Cel putin dela Emil Constantinescu incoace, politicienii romani se intrec in a-si depasi inaintasii la executarea nefacutelor in Romania. Cu timpul, nu m-as mira sa aflam ca cel mai mare regret al lui Ponta va fi acela ca a cedat in vara lui 2012. Putea demisiona, e tanar, lumea l-ar fi tinut minte.

 

Mihai Ion Turcu "Asta nu se face in Romania" este dezideratul general actual si acut, care pentru a fi realizabil cere niste faceri prealabile dar si blocari ale unor faceri contrare in curs.Mai trebuie si un proiect despre "ce se face in Romania" proiect lipsa. Regretele Domnului Ponta ca si proiectiile sale, tin de viata sa privata.

Niciun comentariu: