joi, 7 iulie 2016

Nicusor Dan: "Jos Parlamentul"!

Nicusor Dan: „Jos Parlamentul" – 25 iunie 2016


Smaranda Dobrescu
 

"Formaţiunea politică a lui Nicuşor Dan se prezintă ca un partid anti-sistem, dar această autodefinire se dovedeşte a fi mai degrabă expresia anti-democratică a ideologiei sale. Sigur, nemulţumirea faţă de activitatea parlamentarilor într-o anumită perioadă poate fi legitimă, dar acest lucru nu înseamnă că soluţia este „Jos Parlamentul", aşa cum scandau manifestanţii în prezenţa lui Nicuşor Dan şi Clotildei Armand. Îşi imaginează oare drăgălaşa Clotilde Armand ce ar însemna să strige la Paris „Jos Parlamentul"?

 

 

Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, în spatele mitingului cu mesajul Jos Parlamentul

Nicuşor Dan şi Clodilde Armand, vedetele alegerilor locale din Bucureşti, s-au dovedit pînă la urmă a fi adevărații organizatori ai mitingului spontan de ieri din…

COTIDIANUL.RO

 

Roxana Antohi Aceasta manifestare aduce mai mult cu dictatura Jos Parlamentul Dar ce punem in loc, DNA ? Acesti organizatori ce vor ? Iar cei care se lasa manipulati, sa nu se trezeasca ca cei din Marea Britanie care au votat pentru iesirea din UE doar pentru ca au fost manipulati ca vin cei din Europa de este si le iau locurile de munca si acum vor suferi consecintele .

 

Dinica Roman Cucerai despre Clotilde

1) Sorin Cucerai
3 hrs · 
Clotilde Le Pen
Unii, firi sensibile, mi-au reproșat că i-am zis „tută". Am fost blând. Fiindcă luați de-aici: rasism cât casa, punerea în discuție a dreptului la liberă circulație (principiu fondator al UE) și credința că esticii fură locurile de muncă ale vesticilor, susținerea transformării UE într-un simplu club al statelor naționale - pe scurt, toate fantasmele dreptei conservatoare europene.
Dacă ăsta e punctul oficial de vedere al USB, eu nu mai votez în veci cu ei. 
Dacă ăsta e doar punctul de vedere al Clotildei, eu nu mai votez cu USB până când Clotilde nu e exclusă din partid și până când USB-ul nu dă garanții serioase că asemenea puncte de vedere nu vor mai fi tolerate, indiferent cine le exprimă.
Până una alta, USB nu pare să fie, deocamdată, decât un fel de UKIP/ PRM pentru uzul hipsterilor corporatiști. Am luat plasă: am vrut să scap de niște dobitoci și acum m-am trezit pe cap cu niște dezaxați :(.

2) Clotilde Armand
4 hrs · 
Despre Uniunea Europeană și Brexit

Există un consens în societatea românească privind apartenența la Uniunea Europeană și NATO. Uniunea Salvați Bucureștiul se pronunță fără echivoc ca partizan al integrării euro-atlantice a României. Bunăstarea și securitatea noastră depind de bunele relații pe care vom ști să le cultivăm cu partenerii și prietenii europeni.

Trecem astăzi printr-un moment dificil al existenței Europei unite. De câțiva ani, țările UE se confruntă cu un aflux uriaș și necontrolat de imigranți din Asia și Africa. Pe plan intern, migrația forței de muncă din țările din Est, în particular din România, pune mari probleme țărilor de origine care pierd forța de muncă activă, cu spirit de inițiativă și inteligentă și afectează coeziunea Uniunii. Pe plan extern, UE se învecinează cu multiple zone de război: spațiul ex-sovietic, nordul Africii, Orientul Mijlociu.

Plecarea Marii Britanii din UE este un serios semnal de alarmă, reflectând deficiente în conducerea Uniunii Europene, care s-a îndepărtat de interesele naționale ale statelor membre. Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că România trebuie să acționeze pentru ca UE să țină cont și de interesele națiunilor.

Pentru ca România să poată profita de aderare, inclusiv prin oprirea valului migrator, trebuie să ajungem cât mai rapid la nivelul de paritate în termeni de putere de cumpărare cu restul UE. Se va instala atunci un cerc virtuos: creșterea economică va determina oamenii să nu mai migreze și va aduce înapoi pe cei plecați stimulând și mai mult economia. Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că principala frână în calea dezvoltării țării noastre este sistemul de partide PSD-PNL-UDMR-ALDE-UNPR care a corupt viața politică, socială și economică a României. Este urgent să înlocuim aceste partide corupte.

Dacă România continuă să rămână un pol de sărăcie fără speranță de ameliorare, țara se va goli pur și simplu de români, vor continua fluxurile migratorii către vestul UE, slăbind coeziunea UE și mai ales agravând decalajele României cu țările din vest.

 

Dinica Roman Sorin Cucerai feeling amused.
15 hrs · 
Ieri m-am văzut cu fii-mea, ocazie cu care i-am redescoperit naționalismul.  E o chestie spontană a ei, n-a împins-o nimeni pe calea asta.
Când era bebeluș și a ajuns la etapa diversificării hranei, a fost nenorocire: refuza orice. Pitica respinge by default noutatea și diversitatea. În timp, și-a asumat puternic identitatea locală cam din aceleași motive: ca să facă ordine în diversitate. Prin urmare, nimic n-o enervează mai tare decât să afle că există și alte țări în afară de România :))).
Bun, revin. Mă văd ieri cu ea și, din vorbă-n vorbă ajungem la Campionatul European. Mă mușcă șarpele de inimă și-i zic:
- Dar echipa noastră s-a cam făcut de rușine...
Atât mi-a trebuit! Se uită la mine cu o privire plină de reproș și-mi răspunde cu o voce în care se combinau înțelepciunea Stăpânului Universului cu regretul că trebuie să-mi explice lucruri elementare:
- Și ce dacă? E echipa noastră, pe ea trebuie s-o sprijinim.
Gata, mă și vedeam trădător de țară :))). Maică-sa râde și-mi zice:
- Uită-te la ea: e naționalistă, religioasă și conservatoare. Exact pe dos decât tine. O să ai multe de tras...
Io mă uit la pitică și-i zic amărât-amuzat:
- Bravo, tata, ești și tu în trend..

.

Smaranda Dobrescu Rolul copiilor in devenirea parintilor.. Rolul parintilor in formarea copiilor este mai putin spectaculos, mai ales cand copilul nu-l vezi zi de zi..O marturisire care cuprinde mai multa admiratie pentru personalitatea copilului decat deceptia preluarii de catre acesta a unor idei straine tatalui..

 

Smaranda Dobrescu Fata de primul vorbitor care isi recunoaste lipsa de inspiratie de a fi votat USB la locale, m-ar fi interesat mai mult sa explice inspiratia de a facilita aducerea tehnocratilor in noiembrie anul trecut si parerea despre revendicarile USB de ieri relative la "Jos Parlamentul" . Ca-i va vota pe USB mai departe daca-si iau angajamente nici nu ma indoiesc 
In privinta Clotildei ma tot intreb ce-a manat-o pe ea sa vina sa crestineze tocmai pe romani pe care ii considera cam unicii vinovati de afectarea coeziunii continentului datorita inlocuirii lucratorilor nativi din alte tari dezvoltate, activi si pregatiti...

Niciun comentariu: