duminică, 3 iulie 2016

Romanii nu spun adevarul puterii!

Schengen militar! Adio la ce a mai ramas din suveranitate.
"Russian capabilities to deploy troops at long distances are “scary” as they outweigh those of NATO, the commander of US Army Europe has said, calling for “a military Schengen zone” that would allow troops to move back and forth within the bloc’s territory. "
Russian capabilities to deploy troops at long distances are “scary” as they outweigh those of NATO, the commander of US Army Europe has said, calling…
rt.com

Comments
Prospectiv A-z:
Dela terminarea WWII incoace, cu bau-baul sovietic ca justificare, s-au comis toate prostiile din.. rastel. Vad ca bau-baul asta e o pisica, are vieti multiple.



Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Sa nu uitam ca Schengen este in toata Europa, poate mai sunt si altii care isi pun intrebari. America pare sa actioneze cu o oarecare disperare care da mana libera extremistilor militaristi, care vor razboi. In Rusia, acei militaristi, cred ca sunt si mai rai - aia ar utiliza si arme nucleare. Dar dictatura face ca se aud mai putin!
 
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu URSS a renuntat sa mai fie URSS, supraputere si propulsoare a unei ideologii, se admite ca in legatura cu costul ridicat al acelui statut. Prezent republicanii pun in discutie in SUA problema costului rolului lor de supraputere propulsoare si garanta a unei ideologii. In Europa, atat democratii cat si republicanii pun europenilor problema costului protectiei americane de care beneficiaza, protectie fata de o posibila expansiune ruseasca (expansiune islamica este o noutate inca insuficient definita). UE da din colt in colt, partea originara a uniuni acceptand se pare formula unui acompdat cu Rusia.Strict militar, problema miscarii rapide in arealul UE a fortei militare conventionale este o cerinta militara tactica obligatorie. Defectul Europei este fragmentarea si incetineala in luarea deciziilor militare. Propunerea SUA este o federatie europeana cu guvern federal, satelit al SUA si forta militara europeana comparabila cu a Rusiei. Raspunsul european este "da dar nu".
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu "Defectul Europei este fragmentarea si incetineala in luarea deciziilor militare. " - O fi aceasta un fapt. Dar cand a fost sa se canalizeze furia sociala generata de Lehman si socializarea falimentului catre conflicte tot de ordin economic, dar intre popoare, Nord-Sud, etc - atunci propaganda a functionat cu succes si mai ales inversunare. Dar fara sa se sinchiseasca de faptul ca efectul dorit de abaterea atentiei dela falimentul bancar se dubla cu o sporire a fractionarii Europei.

Mai scurt spus - deranjeaza, dar nu suficient de mult, ca sa se ia masuri!
 
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Prospectiv A-z: @ Repet - trezirea din vraja nu este o negatie a fortelor care ne sugruma si anesteziaza. Ea nu poate veni decat prin AFIRMATIE a ceea ce suntem, si asta este mult mai profund decat cele mai inteligente teorii economice, toate revolute, toate reduse la praf in ochii consumatorilor pentru a raspandi panza mondiala de control. Stim - de ce o frecam pe uscat?

Cine suntem? Iata - Pamantul este vizitat de milioane de ani, dar noi - oamenii actuali nu stim mare lucru nici macar despre ultimele mari civilizatii antedeluviene, ale caror urme se gasesc peste tot si se interpreteaza si trec sub tacere. In acest context, noi avem niste certitudini, si ele calcate in picioare: suntem urmasii celei mai vechi culturi Europene post-deluviene, care a gasit deja in Cucuteni o expresie miraculoasa de cultura si civilizatie, despre care aflam tot mai mult ca stiau sa prelucreze si metale si aur, departe de a fi niste agricultori salbatici. Si prezinta TEMA fundamentala a culturii Romanesti: NU AU GASIT PALATE! Nu au gasti temple! Era o civilizatie ecologica, implantata in natura, a carei expresie se prelungeste in faimoasa Lege Stramoseasca sau Jux Valachorum, o lege devalmasa, comunitara, atat de puterinca, incat a reusit sa infrunte timp de secole in evul Mediu legea feudala impusa de militarii si papistasi.

Urmareste in istorie expresia Legii Stramosesti, si gasesti cine sunem. Intemeietorii Constantinopolului, care au fost apoi "inlocuiti" de Eleni, devenind inca din primul Mileniu, un fel de paria sub popoarele navalitoare, dar paria cu rang aparte, care au fondat si mari regae si au infrant pe cruciati, cand Imperiul era ingenuncheat.

Vei spune ca asta este istorie, pentru incurajarea sufletului, dar lipseste arcul de legatura cu prezentul. NU - legatura o regasim in marea lupta actuala pentru controlul nutritiei. Romania, prin toate veleitatile sale stramosesti este, mai mult decat Franta sau Italia, intruchiparea alimentatiei bogate, naturale, ecologice si a structurii sociale care o suporta. De aceasta va fi o nevoie EXTRAORDINARA in deceniile urmatoare! De 25 de ani se duce lupta pentru pastrarea agriculturii romanesti in incapacitate de a functiona. Actualmente, atactul cu ingradirea bogatiei de specii la un numar redus si controlat artificial se duce in Romania. Citeam acum cateva zile ca dupa rosii, s-a luat in vizier strugurii romanesti, care trebuiesc si ei inlocuiti cu specii artificiale si controlate.

Lupta pentru pastrarea speciilor naturale si raspandirea lor intr-un sitem compatibil cu economia moderna este cea care renaste Romania. Telul creaza dogma economica, si nu invers!
 
 
Prospectiv A-z:
Sa-ncepem cu inceputul: Taierile de paduri sa se sfarseasca pe data. Doar atata lume a avut incredere in sibianul mucalit. Eu am atata incredere ca astept sa-l vad sadind puieti cat de curand.
 
Prospectiv A-z:
Un mister pentru mine ramane intrebarea: De ce Ceausescu nu a dispus mai multe lucrari arheologice pe teritoriul Romaniei, mai cu seama la Sarmisegetusa?


Noi gandeam despre NC ca atotputernic, dar erau chestiuni de care nici el nu se putea atinge--vezi cartitele sovietilor sau Integrala Eminescu...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Prospectiv A-z - poate era si o chestie de prioritati. Prioritatea lui NC a fost industrializarea Romaniei (pe model german, as zice eu). Chiar si un sistem totalitar are resurse finite.
 
 
Prospectiv A-z:
Draghi Puterity Istoricii si arheologii ce faceau, mitologizau Scornicestiul?! Din momentul in care a realizat ca ungurii dadusera 'sho pe rumani!', ar fi trebuit sa-i fie clar. Cel putin alora care-l consiliau pe aceste probleme si care inca se fac auziti si azi...
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Prospectiv A-z: @ Se discuta orice si oricum despre Ceausescu, dar rareoir am vazut luandu-se in consideratie factor uman de FRICA. Greu de spus cum functiona la el, si caror amenintari le era expus. Dar stiu un exemplu graitor: atitudinea lui fata de Tökes. Stia din 1982 ca este agent maghiar si indirect deci sovietic. Totusi se pare ca pana la sfarsit a temporizat insistentelor celor care veneau cu noi dovezi impotriva lui Tökes - socoteala lui fiind POATE ca daca il elimina va avea probleme internationale, dar poate urmatorii sunt deja pregatiti. Dar frica ii era...

Desigur, factorul cultural poate juca un rol - cultura nu era forta lui. Sau nu a stiut nimeni sa ii puna problema, sau cei care ar fi putut erau tinuti la distanta, de un "cordon sanitar", a carui existenta sunt tot mei inclinat sa o cred!
 
 
Gheorghe Gradinaru
Gheorghe Gradinaru Preda Mihailescu la exemplul dumneavoastra pot adauga si situatiile in care cetateni romani dovediti ca lucreaza pentru serviciul de informatii sovietic nu erau deferiti justitiei ci se luau masuri de prevenire prin inlaturarea lor din functii sau acuzarea lor de infractiuni pe linie de militie.Personal cred ca la NC in cazurile mentionate nu era vorba de frica ci mai degraba de constientizarea limitelor in care se putea manifesta independenta sa. Legat de cazul LT trebuie luate in considerare si interesele operative care sugerau ca este mai eficient sa ai un caz pe care poti sa il controlezi decat sa il arestezi si sa apara un altul pe linga care sa nu ai posibilitati informative de control
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Gheorghe Gradinaru @ Sunt convins ca sunteti mai bine informat ca mine, dl Gradinaru - si argumentul cu controlul mai usor al agentilor identificati este clasic, si deci se aplica si in aceste cazuri. Viata este o combinatie foarte complexa de factori - si cumva impresia ramane ca in jurul lui NC se ingramadisera o mana de oameni, daca nu numerosi, totusi foarte eficienti - care aveau alte initerese decat cele nationale pe care le urmarea seful. Orice incercare de a fi mai precis, probabil ca esueaza - dar in acest fel probabil ca se explica si absoluta delasare in arheologie si cercetare istorica serioasa. Poate se adauga si gustul kitchului, care se bucura mai mult la naratiuni sforaitoare, decat la succese bine intemeiate stiintific si documentaristic, dar mai putin rasunatoare. Ma refer la acest gust al lui NC.
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Este accesibil un interviu cu fiul lui I.G. Maurer. Cu totul si cu totul intamplator pot confirma din alta sdursa Gogu Radulescu, veracitatea celor din cele spuse de fiul lui I.G.Maurer.Ce actualele discutii despre "Epoca Ceausescu", foarte multi copii in momentul 1989, ignora statutul RSR ca membra a Tratatului Varsovia si CAER plus forul politic al partidelor din "tarile fratesti".Daca cei care eram maturi si informati la data respectiva uitam conditionalitatile in cauza insemneaza ca dam semne de senilitate.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Unde este acel interviu cu Jean Maurer? Mi se pare un om cu mult bun simt!
 
 
Prospectiv A-z:
Romanii nu spun adevarul puterii! Cei putini care o fac sunt pe data ostracizati de catre alti romani.


Refacerea Romaniei nu poate incepe fara refacerea moralei.

Niciun comentariu: