sâmbătă, 27 iunie 2015

Liberalizarea pretului la gaz metan: Castig sau pierdere?

Liberalizarea pretului la gaz metan: Castig sau pierdere? – 4 iunie 2015

Smaranda Dobrescu

Incepe procesul de liberalizare accentuata a pretului la gaz metan! Avantajul scaderii TVA pentru populatie se va sterge in mare masura, daca nu cumva va disparea cu totul! Urmare a acceptului Romaniei de a fi parte a Uniunii Energetice Europene si a ultimelor intelegeri (impuneri) cu FMI si UE, de la 1 iulie se va majora in transe anuale pretul gazului metan, nu trimestriale ca pana acum (taie domnule dintr-o data capul gainii!!) S-ar putea spune ca masura face parte din regula jocului. Daca esti membru UE dansezi precum iti canta lautarii! In afara frustrarii ca participarea noastra la UEE se va face in mare parte doar in calitate de donor intrucat gazul metan romanesc este suficient consumului intern tinand seama si de asteptatele cote suplimentare provenite din noile exploatari din Marea Neagra, ramane importanta problema populatiei care are salariul minim de departe cel mai mic din Europa si in consecinta salariul mediu. De aceea presupun ca mare parte din gospodarii vor ajunge la o criza a platii facturilor si in consecinta a deconectarilor diverse de la utilitati.Inca un sacrificiu al populatiei pe altarul penalizarii Rusiei in speranta dobandirii independentei energetice a UE fata de Rusia.

Gazele se scumpesc de la 1 iulie

Gazele se scumpesc de la 1 iulie

cotidianul.ro

  Sorin Faur Nu vă pricepeţi dumneavoastră la economie, doamnă Dobrescu emoticon smile Nu aveţi suficient nivel politic încît să înţelegeţi ce bine e, ce frumos e, ce necesar, ce benefic pentru noi toţi este samd. Nu ştiu alţii, dar eu am mai văzut cel puţin o dată filmul ăsta. Din cîte îmi amintesc, s-a terminat prost…

  Mihai Ion Turcu Eu platesc acuma, pentru incalzirea casei cu gaz metan iarna, mai mult de jumatate din venitul meu lunar. Avem in minte renuntarea la incalzirea cu gaz metan. Toate aceste masuri impuse scapa din vedere (nu intamplator) veniturile cetatenilor romani si faptul ca avem sursa minerala proprie de gaz metan care trebuia sa ramana in proprietatea statului, liber s-o gestioneze realist in sensul constitutiei care prevede caracterul de "stat social" al Romaniei. Universalitatea reglementarilor UE este abstracta si practicabila avand ca efect ruinarea unor comunitati mari din UE.

  S.D  Domnule Sorin Faur, ce bine ar fi ca eu sa nu ma pricep , sa fiu pesimista si toate lucrurile sa se deruleze in favoarea noastra! Aveti dreptate, filmul acesta l-am mai vazut si mult ne-a costat!

  S.D  Domnule Profesor Turcu, si noi ne gandim sa renuntam la casa parinteasca prea mare, prea aproape de sufletul nostru, dar iarna care dureaza si sase luni la Brasov, ne dovedeste

  M.I.T  In Romania majoritatea locuitorilor sunt proprietari de locuinte, case si apartamente. Este vorba si de mentalitatea romaneasca.Impozitele si costul utilitatilor vor forta pe multi sa renunte la proprietatile lor, ceea ce va scadea pretul imobilelor casa. Cineva le va cumpara si inchiria, afacerea aceasta la noi inca nu prospera. A nu locui in proprietatea ta este un plus de nesiguranta si poate deveni costisitor, fiind o nevoaie fundamentala -locuirea. Stim cat de mari su7nt chiriile in UE si la noi in Bucuresti. Si chiriuile se vor "alinia", ce nu se va alinia sunt salariiile si deloc pensiile.

Niciun comentariu: