joi, 25 iunie 2015

Grecia pe drumul destructurarii

Grecia pe drumul destructurarii – 19 mai 2015

Smaranda Dobrescu

Faceam nu de mult timp o analiza a rezultatelor supra indatorarii tarilor care au apelat la formula troicii. Ma temeam ca in aceste conditii de rambursare a datoriilor pe perioada de deflatie, tarile vor fi obligate sa-si vanda pe mai nimic bijuteriile de familie. Iata ca Grecia este obligata la sacrificii cu caracter strategic nefavorabil europenilor datorita lipsei totale de intelegere a situatiei de catre decidenti.
"Grecia se află în negocieri avansate cu firma chineză de transport maritim "Cosco", interesată să preia o participaţie majoritară la Autoritatea Portuară Pireu, potrivit afirmaţiilor făcute vineri de ministrul apărării de la Atena, Panos Kammenos.

"Cosco" are deja controlul a două dintre cele trei terminale de containere ale portului Pireu şi, alături de alte firme străine, este pe lista scurtă pentru achiziţia participaţiei de 51% din Autoritatea Portuară Pireu.
"Negocierile avansează, a fost inclusă în discuţii şi reţeaua de cale ferată. Grecia vrea să consolideze cooperarea cu firma Cosco în cel mai mare port al ţării - Pireu", a declat Kammenos."

www.cotidianul.ro

 Octavian Lupu Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nave militare chineze si-au facut aparitia in Mediterana.

  S.D  Corect!!

  Platon Florin poate ca pt "europeni" (ce eufemism!?) miza este in alta parte, de cele mai multe ori evenimentele istorice marcante au fost precedate de decizii politice ciudate.

  S.D  Nu putini europeni dau tarcoale noului "FMI" cu fondator principal, China.

  P.F  capitalul e o arma, in China nu s-a putut patrunde si atunci este atrasa in afara. Expunerea la "Capitalul" volatil transforma China intr`o bomba cu ceas, e singura poarta care vulnerabilizeaza China

Niciun comentariu: