joi, 25 iunie 2015

Domnul Thomson este ingrijorat

Domnul Thompson este îngrijorat - Adrian Severin – 10 mai 2015

Smaranda Dobrescu

Acuzati de opinia publica, de Presedinte, de media si mai ales de catre Ambasada americana si cea a Marii Britanii, parlamentarii romani, autorii unui proiect de modificare a Codului Penal, in loc sa explice pe toate canalele pe ce se bazeaza initiativa lor s-au retras in defensiva, gandind a mia oara ca "mai bine imi pastrez imaginea curata decat sa imi respect constiinta".

"Se pare că nimeni dintre cei care lucrează pe banii contribuabilului american la Ambasada SUA de la București, nu i-a spus domnului Thompson că potrivit hotărârilor CEDO, sursă de inspirație și pentru Codul penal român, "arestarea preventivă se poate dispune numai dacă există indicii temeinice care să conducă la suspiciunea rezonabilă că o anumită faptă penală a fost comisă". Lucrul este oricum subânțeles întrucât pentru orice om rezonabil suspiciunea nu poate fi rezonabilă decât dacă se bazează pe indicii temeinice. Așadar, mult zgomot pentru nimic. Problema nu este în Codul penal ci în rătăcirea minții procurorilor DNA; sau mai exact în înclinația spre abuz a acestora. În ocrotirea abuzului vede, deci, Dean Thompson cheia succesului în lupta cu corupția."

Domnul Thompson este îngrijorat - Adrian Severin

Ce îl îngrijorează pe Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România? Iată, niște parlamentari români vor să schimbe în Codul penal sintagma "suspiciuni rezonabile" cu sintagma "indicii...

adrianseverin.com

  Mihai Ion Turcu Dar cum ar fi sa-si vada pur si simplu de treba sa...

  Henrieta Szabo Intr-un excelent articol „Colonizarea unei natiuni esuate „ Adrian Severin tragea un serios semnal de alarma referitor la alunecarea spre statutul de tara esuata ,de semi-colonie undeva la marginea Europei .....„Trebuie spus, totusi, ca atitudinea imperiala a UE sau SUA fata de Romania nu este atat rezultatul dorintei acestora cat efectul faptului ca romanii le-au tratat ca si cand ar fi imperii suzerane si astfel, inca o data, forma a creat continut. De asemenea, romanii au „invitat" actorii regionali si globali sa preia conducerea tarii, internationalizand luptele politice interne si lasand impresia, prin nevolnicia cronica a guvernarilor succesive, ca intr-un stat cu semnificatie strategica pentru acei actori, puterea este vacanta. Intr-un atare context si in atari conditii natiunea a devenit un teritoriu, poporul o populatie, statul o colonie, cetateanul un serb iar democratia o impostura."

Smaranda Dobrescu Imi place sa cred ca si luarea de pozitie a lui Adrian Severin, sau poate tocmai acesta a influentat direct sau prin ricoseu de la distanta senatorii romani. Acestia au votat azi acele "indicii temeinice"necesare arestarii preventive. Vorbe bune pentru Senatul Romaniei!

Niciun comentariu: