sâmbătă, 27 iunie 2015

Bernie Sanders va cuceri America cu sapte propuneri

Bernie Sanders va cuceri America cu sapte propuneri – 26 mai 2015

Smaranda Dobrescu

Programul lui Bernie Sanders de a cuceri America are 7 puncte si are printre altele si meritul de a o convinge pe Hillary Clinton sa se simta serios concurata si sa-si mute mai la stanga programul de candidat.Iata pe scurt propunerile lui Bernie Sanders de transformare a Americii:
1. Invatamantul trebuie intarit; colegiile vor fi eliberate de taxe;
2.Reducerea inegalitatilor din societate in principal prin cresterea salariului minim orar.
3.Spargerea bancilor considerate "prea mari pentru a esua". Noi reglementari ale Wall Street
4. Legalizarea marijuanei
5. Comert liber, oponenta la NAFTA, popularizarea prevederilor TPP
6 Confruntare dura cu schimbarile climatice
7. Critica politicii Israelului

http://www.salon.com/…/7_ways_bernie_sanders_could_transfo…/.

7 ways Bernie Sanders could transform America

He may not capture the Democratic nomination, but the Vermont senator still has a chance to reshape the party VIDEO

Am mari indoieli ca o mai poate transforma cineva.

 

  Octavian Lupu Mi-as dori foarte mult ca madame Hillary sa nu se aleaga. O tipa care aduce la departamentul de stat un fost membru al staff-ului lui Cheney (Victoria Nuland, ca sa nu mai pomenim de barbatelul ei), nu-mi inspira nici un fel de incredere. Stau si ma intreb daca nu cumva, Julian Assange intr-un recent interviu pentru gandul nu avea dreptate: el spunea ca ar prefera mai degraba un presedinte republican pentru ca astfel pornirile sale belicoase ar fi sanctionate de un congres democrat. Un presedinte democrat cu porniri similare nu si-ar vedea agresivitatea sanctionata de catre opozitia republicana.In ceea ce-l priveste pe Sanders cred ca dl Mihai Ion Turcu are pana la un punct dreptate: numai o calamitate in plan politic, economic si social i-ar face pe americani sa nu se mai vada, dupa cum spunea Steinbeck, drept milionari aflati temporar la anaghie ci ceea sunt, proletari exploatati mai intens decat in multe alte tari capitaliste dezvoltate. E revoltator faptul ca nici macar cu trei slujbe sa nu-ti poti plati chiria in cine stie ce spelunca si sa nu poti avea cat de cat un trai decent. Cum am mai spus-o si cu alte ocazii, capitalismul scandinav este cel pentru care merita sa lupti. Nu pentru cel care se derobeaza de democratie involuind relativ incet da sigur spre capitalismul victorian. Adica spre esenta sa.

  Mircea Petrescu Stimate domhnule Octavian Lupu, cata dreptate aveti...Incep cu Victoria Nuland, un prototip de ingamfare si de rautate, care uita de unde a venit, de unde au venit ai sai si se napusteste asupra noastra si a altora ca noi, fara discernamant, fara simtire omeneasca ...De unde naiba au gasit-o si cum se mentine de atat de mult timp intr-un loc care ar trebui sa fie un exemplu de obiectivitate si de moralitate, un loc de unde raspandeste minciuni si dezbinare...Sunt ingrozit, oare Victoria Nuland este expresia "visului american"" ? Iar Hilary...pacat...Cu respect, Mircea Petrescu.

 Paul Cernat A visului american devenit cosmar, poate...

 M.I.T  Conventia cere ca intr-o problema de alegeri dintr-un stat strain, sa respectam decizia cetatenilor care-si aleg presedintele. Partea proasta este ca alegerea lor ne afecteaza fara sa putem interveni cu ceva..

  S.D  Daca as auzi-o cu urechile mele pe Hillary Clinton sustinand impozitarea averilor si a profitului in mod echitabil, atunci as lua in seama si restul spuselor sale.Pana atunci, pentru mine conteaza belicozitatea ei, dorinta de suprematie a lumii, pactizarea cu marea finanta si refuzul ei de a actiona pentru o atmosfera detensionata in lume .

  S.D  Daca ar putea si"coloniile"' sa voteze!!

M.I.T  Trebuie sa ne adunam degraba.

S.D  Sanders oppinion: "" Ninety-nine percent of all new income generated today goes to the top 1 percent. Top one-tenth of 1 percent owns as much as wealth as the bottom 90 percent. Does anybody think that that is the kind of economy this country should have? Do we think it's moral? So to my mind, if you have seen a massive transfer of wealth from the middle class to the top one-tenth of 1 percent, you know what, we've got to transfer that back if we're going to have a vibrant middle class. And you do that in a lot of ways. Certainly one way is tax policy."
http://www.salon.com/.../bernie_sanders_is_the_1.../

Bernie Sanders is the 1 percent's worst nightmare: How he promises to upend America's oligarchy

salon.com|De Jim Newell

Niciun comentariu: