duminică, 1 iulie 2018

Politica externa catastrofica a Romaniei

De posibil interes mesajul, dincolo de războiul dintre președinte și guvern.

-3:02
6,525 Views
Adrian Dohotaru

Am atacat în Parlament politica externă catastrofică a României în privința mutării ambasadei la Israel. Nu doar guvernul Dragnea-Dăncilă greșește major, dar și Iohannis tratează subiectul într-o cheie strict diplomatică, ignorând criza umanitară. În Gaza, de la finalul lunii martie și până acum au avut loc proteste săptămânale, la care autoritățile israeliene au răspuns violent și disproporționat, omorând peste o sută de persoane și rănind alte câteva mii.

Comments
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Bravo, domnule deputat Adrian Dohotaru! 


Se poate spune ca cei care ne opunem din principiu acestei mutari nu suntem pragmatici sau nu intelegem subtilitatile politicii samd. Cred insa ca Romania a castigat/construit ceva numai dintr-o pozitie principiala, asumata la vedere.
Manage
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Dragnea, indiferent ce motivatie are ar fi trebuit sa nu-i refuze ambasadorului palestinian o intrevedere si o explicatie..
https://www.cotidianul.ro/ambasadorul-palestinian-la.../
Manage
 · Reply · Remove Preview · 6w
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Dragnea poate raspunde: Unde au fost toti ce-i care-i sar in cap acum cand era hauituit de DNA? Ca riscul e ca Dragnea sa joace PFA e altceva, dar ambasadorul respectiv ar trebui sa mearga pe canale...
Manage
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z Mai haituit ca acum, Dragnea nu a fost niciodata. Procurorul din dosarul de la Teleorman cu niste functionare mutate de colo-colo a cerut 10 ani cu executare pentru Dragnea. Omeneste poate fi inteles ca cauta cu disperare sprijin in afara tarii, daca in tara i se imputa niste aiureli. Poate ca are si el pacatele lui, dar macar sa patimeasca pentru ele. De data aceasta ar fi fost nevoie insa de un acord mai larg, in sensul asumarii unei reorientari politice...Tot LCK este acolo..
Manage
 · Reply · 6w
Anna Zelinski
Anna Zelinski Se da de ceasul morții sa aibă și el minimum un licurici.
Manage
 · Reply · 6w
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Nu vad ce ar putea discuta Dragnea cu ambasadorul palestinian. E Romania mama tuturor ranitilor?!?
Sau poate Dragnea trebuie sa fie omul care sa rezolve conflictul dintre evrei si arabi?!?
Manage
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Doar cand o tara intrerupe oficial relatiile diplomatice cu o alta tara se intampla refuzuri din astea. Putea sa incerce sa explice care e ratiunea care l-a indemnat sa faca propunerea, hotararea guvernului, etc.
Manage
 · Reply · 6w
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Smaranda Dobrescu asta e treaba guvernului nu a lui Dragnea.

Poate imi explica cineva care sunt avantajele Romaniei ca intretine relatii cu Palestina?!? 


E Statul Palestinian o tara viabila? 

Din punctul meu de vedere Statul Palestinian nu se poate dezvolta decat in simbioza cu Israelul.
Israelienii au nevoie de forta de munca araba iar palestinienii au nevoie de locurile de munca construite de israelieni.
Din pacate arabii nu inteleg asta ...
Nici nu mai vorbesc de coruptia care are loc in Palestina. Sute de milioane bagate de UE si SUA se evaporeaza de parca nici nu au existat.
Anual Statul Palestinian primeste ajutoare de peste un miliard de dolari la o populatie de 4,5 milioane de locuitori. Banii astia unde sunt?
Manage
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu E treaba Guvernului. Ori de cate ori Ambasadorul a dorit sa vorbeasca cu Dragnea, a venit ministrul de externe si au discutat. Daca un ambasador doreste sa vorbeasca cu seful Camerei de ce nu ar fi posibil? Cand Klemm il chema pe Zgonea la ambasada sau cand venea la Camera sa vorbeasca cu Dragnea, nu s-a mirat nimeni. 
Traditia Romaniei in politica externa a fost sa aibe relatii bune cu toate tarile. Cred ca nu ne-ar avantaja o relatie inamicala cu palestinienii, nici cu israelienii.
Manage
 · Reply · 6w
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Smaranda Dobrescu eu nu sunt impotriva ca Dragnea sa se intalneasca cu el. Dar daca nu vrea poate sa-l oblige cineva?
Dragnea este om politic si romanii la vot o sa decida daca a gresit sau nu.
Manage
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Write a reply...

Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Un punct de vedere diferit:

Adrian Severin

· 
De înălțare

Pentru mine votul negativ al României față de Declarația UE privind Ierusalimul, indiferent ce cuprindea acel document, are o dublă semnificație pozitivă:

1. Pe de o parte, România a ridicat astfel capul înaintea unei Uniuni Europene care ne discriminează, obligându-o să afle că existăm și altfel decât ca un preș de șters picioarele, și cerându-i să revină la respectul pentru proiectul european federalizator al părinților fondatori.

2. Pe de altă parte, România democrată, adevărată și profundă, deși tăcută, a ridicat capul împotriva oligarhiei transnaționale și antinaționale care a transformat ilegitim republica parlamentară într-o republică prezidențială fără limite și fără garantarea drepturilor personale, afirmând hotărârea de a reveni la proiectul democratic al celor care - tineri și mai puțin tineri - riscându-și viața în decembrie 1989, sunt părinții fondatori ai republicii postcomuniste.

Dacă dl Dragnea și ai săi, au urmărit prin acest gest să evite vreo condamnare judiciară, apelând la un truc geopolitic, mă interesează mai puțin.

Desigur, nu cred că astfel se poate înălța România din mizeria statului mafiot. Preferabilă ar fi o legislație robustă care să garanteze depolitizarea justiției. (Depolitizare pe care unii o confundă intenționat cu "favorizarea infractorilor", întrucât preferă favorizarea dictatorilor.) Ceea ce mă interesează, însă, nu este ceea ce îi iese dlui Dragnea de aici, ci ceea ce îi iese României pentru a se înălța. În afară și înăuntru.

De astă dată nu avem de a face nici cu mimetismul servil proamerican, nici cu abandonarea susținerii aspirațiilor legitime ale poporului palestinian într-un Orient Mijlociu în care toate popoarele și toate credințele să coexiste în pace, securitate, libertate și demnitate.

Unii se întreabă de ce și Polonia proamericană nu a procedat la fel. Răspunsul este simplu. Pentru că poziția geopolitică a Poloniei este mai dificilă decât cea a României. Într-un fel te miști în cleștele germano-rus și altfel în cel maghiaro-rus. (Mai sunt și alte explicații, dar nu este cazul să le dau acum.)

Smerenia nu înseamnă supunere față de alții, ci lepădarea de trufiile deșarte pentru a proclama în unitate dreptul nostru la a fi liberi în propria țară și în lume, așa cum ne-a creat Dumnezeu. Aceasta spre deosebire de ceea ce dorește o minoritate desprinsă dintre noi: să ne supunem ca neam și ca oameni liberi, pentru ca membrii ei, ai acestei minorități, să își poată satisface orgoliul de a se înălța deasupra și împotriva noastră și a propriului neam.

Cu dragoste frățească să reamintim tuturor cuvintele Evangheliei care spun că numai acela care se va smeri, se va înălța, iar cel ce se va înălța pe sine, se va smeri.

Acestea sunt câteva gânduri de Înălțare.

Hristos s-a Înălțat!
Manage
 · Reply · 6w
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
'Scale of Justice,' mixed media piece by @Banksy, exhibited at his @walledoffhotel in Bethlehem. Made in response to Israel's Operation Protective Edge, it recalls the biblical "an eye for an eye, a tooth for a tooth", but updates it to reflect the m
ilitary response on a civilian population in Gaza. Between 8 July and 27 August 2,104 Palestinian died, including 1,462 civilians, of whom 495 were children and 253 women, along with 66 Israeli soldiers and 7 civilians in Israel - "an eye for an eye, a tooth for a thousand teeth" .
Manage
No automatic alt text available.
 · Reply · 6w
Smaranda Dobrescu
Write a reply...
Prospectiv A-z
3,357,483 Views
Emily Thornberry
May 15 · 

Dear Friends,

Thank you for all your responses yesterday to my statement on the Gaza killings. Today I had the opportunity to ask an Urgent Question in Parliament, and I demanded that the UK work to agree an official UN investigation into the massacre, and ensure those responsible are held to account. You can see my full statement here,

Emily
-------

 · Reply · Remove Preview · 6w
Smaranda Dobrescu
Write a comment...


Niciun comentariu: