joi, 30 martie 2017

Raportul lui Guy Verhofstadt

Raportul lui Guy Verhofstadt – 26 februarie 2017

 

Andrei Iaver shared a link.

http://m.adevarul.ro/…/o-viziune-liberal-democra…/index.html

 

 

O viziune liberal-democrată asupra viitorului Europei. Raportul lui Guy Verhofstadt (II)

Majoritatea construcţiilor politice au nevoie de un mit fondator, de un eveniment crucial care le va defini viitorul şi pe baza căruia se pot justifica acţiunile de reformă.

ADEVARUL.RO

 

Anna Zelinski O Europă cu 2 viteze confirmă teoria conform căreia, mitul fondator al UE este de origine nazistă.

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/ctapardel/photos/a.680143305389897.1073741828.677378268999734/1350057265065161/?type=3&theater

 

Claudia Țapardel

February 15 · 

Ieri a avut loc în Parlamentul European dezbaterea pe raportul eurodeputatului Guy Verhofstadt privind Îmbunătățirea Funcționării Uniunii Europene, pornind de  la prevederile stipulate în tratatul de la Lisabona.

În contextul în care ultimii ani au dovedit că avem nevoie de o reconfigurare a proiectului european, ideea de a reforma procesul legislativ și de a discuta atribuțiile instituțiilor și statelor UE este binevenită. Pentru a trece peste criza economică, dar și peste cea socială generată de valul imigraționist sau de atacurile teroriste, Europa are nevoie în primul rând de o nouă viziune și de un nou model de guvernare. Acestea fiind spuse, consider că este important ca o astfel de revizuire a funcționării UE să nu se transforme într-un pretext de a împărții statele membre pe categorii și de a promova o integrare în două viteze, așa cum, din păcate, se întâmplă din ce în ce mai des. La baza proiectului european stă principiul de egalitate, ceea ce presupune că orice stat are aceleași drepturi și aceleași obligații. O Europă puternică va trebui să se bazeze pe cooperare și mai ales pe solidaritate, fie că vorbim de o criză majoră sau de procesul de elaborare de politici publice pentru cetățenii pe care îi reprezentăm.

În acest context, raportul lui Guy Verhofstadt ne dă ocazia în aceste zile să discutăm sincer despre o posibilă reformă profundă a Uniunii Europene, iar delegația României va susține prevederile acestuia în măsura în care reforma arhitecturii instituționale nu va plasa țara noastră într-o poziție de inferioritate față de statele mai vechi. Viziunea către care tindem pornește de la premisă că o posibilă soluție la problemele actuale o reprezintă integrarea profundă și acordarea mai multor responsabilități instituțiilor de la Bruxelles. Avem nevoie pe de o parte de o Comisie și un Parlament mai puternice, dar și de un mai bun dialog cu parlamentele naționale, care se vor putea implica direct în procesul decizional de la Bruxelles. De asemenea, trebuie să cântărim crearea unei Uniuni a Apărării, în parteneriat strategic cu NATO, care să permită acțiuni independente în afara granițelor, în paralel cu stabilirea unui Birou European de Investigații și Combatere a Terorismului în plan intern.

Din perspectiva grupului S&D, raportul va putea aduce câteva îmbunătățiri și la dimensiunea socială. Pe parcursul negocierilor din ultimele luni, eurodeputații social democrați au militat pentru ideea unui salariu minim în fiecare stat membru și a unei scheme de minime beneficii pentru șomaj. Poate cel mai important, se aduce în discuție includerea criteriilor sociale în evaluarea performanțelor macroeconomice a fiecărui stat, pornind de la ideea că percepția nivelului de trai are o însemnătate mai mare decât statisticile oficiale.

 

PA-z
Romanii vorbesc discutii si se fac ca pun probleme UE. Mai bine s-ar ocupa careva din serviciile alea super-bugetate cu o analiza a implicatiilor unui ROXIT sau colaps al UE. De fapt, corect formulat ar fi: Mai bine s-ar aloca niste fonduri dela acele servicii pentru efectuarea unor analize pe diferite scenarii care sa ne scuteasca de lozinci si optimisme goale.

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/mememagical/videos/1019529681513059

 

Meme Magic

February 24 · 

Marine Le Pen destroys Angela Merkel & Francois Hollande!

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10208877216713514

 

Bogdan Duca

February 28 · 

Jean Claude Juncker a îmbrăţişat planul Uniunii Europene cu două viteze....
În România se fac steaguri UE cu luminiţe. Lasă, vine primăvara şi o să mergem în chiloţi (după modelul domnului Bădiţă) ca să ne arătăm....ataşamentul faţă de UE, desigur,,,,

 

Dinica Roman http://m.ziare.com/.../planul-lui-juncker-pentru-o-europa...

Planul lui Juncker pentru o Europa cu doua viteze devine oficial. Europa de Est, lasata in urma - surse Reuters

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, are in plan sa construiasca o Uniune Europeana formata din tari cu grade diferite de integrare, in contextul iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

ZIARE.COM

 

Smaranda Dobrescu "Vrem ca UE sa avanseze? Si nu ar trebui ca aceia care vor sa avanseze mai rapid sa o poata face fara a-i deranja pe ceilalti, instituind o constructie mai structurata, deschisa intregii lumi?" Asta ar putea insemna ca negocierea tratatelor de tip TTIP le-ar negocia doar cei 15 si ceilalti ar primi un dar de-a gata..? Sau ca existenta unei armate europene si conditiile de functionare vor fi stabilite de altii? La prima vedere lucrurile par a fi clare: impartirea in tari cat de cat dezvoltate si piete de desfacere. Macar acum sa luam legatura cu "sarantocii" europeni.. Daca vor dori si aceia sa discute cu noi , un stat cu o instabilitate politica pronuntata.

 

Dinica Roman Romania va fi stirb(it)a.

 

Smaranda Dobrescu E foarte posibil ca aceasta solutie sa prinda viteza acum determinata de teama Germaniei ca va pierde Anglia si Turcia ca parteneri strategici..Acestea ar putea ramane aliate nucleului dur fara prea multe conditii... 
"Des pays tiers comme le Royaume-Uni et la Turquie pourraient d'ailleurs rester liés à ce noyau dur de l'Europe qui ne demanderait dès lors plus une adhésion inconditionnelle à ses partenaires."
http://5minutes.rtl.lu/grande-region/laune/1008498.html

 

 

Un "noyau dur" et une UE à plusieurs vitesses

5MINUTES.RTL.LU

 

Dinica Roman http://www.aktual24.ro/decizie-surprinzatoare-polonia.../

 

 

Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de…

AKTUAL24.RO

 

Smaranda Dobrescu Pare a fi din anul trecut stirea.


Dinica Roman Randasul si cutia de viteze europene

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1297272517006155&set=a.106869436046475.9187.100001702577727&type=3

 

Smaranda Dobrescu Victor Ponta

Acum intelegeti de ce Romania nu are voie sa isi faca propria politica externa, regionala sau europeana? Intelegeti de ce in tara noastra nu avem voie sa vorbim despre altceva decat "lupta anticoruptie"? De ce nu avem voie sa ne alaturam "Grupului de la Visegrad" ( Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) care este pro SUA si se lupta cu liderii UE pentru interesul propriilor cetateni? De ce la ultimul Consiliu European ( cand s-a discutat practic aceasta schimbare fundamentala de Strategie a UE) Presedintele Iohannis a vorbit despre Ordonanta 13? De ce trebuia sa avem Presedinte "pro Germania" si Prim Ministru "pro Franta" ? De ce daca vrei sa te lupti pentru romani ori ai dosar penal ori ies cei "frumosi si liberi" in strada sa-ti ceara demisia?

Eu tot strig de luni de zile la emisiunile tv si aici pe contul de Facebook ca Romania iar este data afara de la masa deciziilor din UE - totul cu evidenta complicitate a celor care ne conduc azi! Si raman cu strigatul

 ....

Dinica Roman Nu inteleg. De ce?

 

Smaranda Dobrescu A propos de anuntul lui Juncker. Nu l-am mai postat ca era mai sus.

 

Dinica Roman Pai tot nu mi-e clar... Care-i legatura dintre un plan de viitor si realitatea de 10 ani a Romaniei in UE? 

Ponta spune ca Visegradul ar fi pro-SUA, iar romanilor sub germano-francezi li s-ar refuza visegradizarea. Numai ca Basescu a tinut Romania 10 ani ca vasal al SUA, in timp ce visegrazii faceau treaba cu BRICurile si unii chiar scoteau limba la SUA. 

Exista politicieni in Romania care sa vorbeasca in clar, cu subiect si predicat? Nici nu-i de mirare ca exista atatia #rezist-enti, mult mai multi decat ar putea fi platiti.

 

Smaranda Dobrescu Daca unii politicieni nu ar fi eliptici de subiect sau predicat, tinerii pseudosoftisti care cenzureaza FB-ul impreuna cu ceilalti profesionisti vor participa la elaborarea unui dosarel..Se bazeaza si ei pe intuitia si conexiunile cititorilor. Nu cred ca numarul de # resist-enti are legatura cu exprimarea politicienilor. Hai, ca nu amintesc textul pancartelor din piata...De altfel am amintit de nenumarate ori exemple clare pentru care romanii ar fi justificati sa iasa in strada. Eu tot nu inteleg care a fost motivarea personala, repet, personala actuala a demonstrantiilor.Exista destule teorii privind depersonalizarea, pierderea identitatii, in cazul participarii individului intr-o masa mare de oameni furiosi. De aceea psihologii in acest episod au rugat parintii sa-si lase copiii acasa..

 

Dinica Roman Comentrariul cel mai popular de la postarea lui Ponta, pe peretele lui Ponta:

Bejancu Serban Noi romanii, am fi preferat sa luptați la vedere. Nu pe Facebook. Nu cu doamna Kovesi prin locuri obscure, nu cu to do list Barroso. Este adevărat ca nici Grindeanu sau Dragnea nu sunt o imagine a luptei pentru neatarnare, dar cu ajutorul singurului om cu "bile" - a se citi Tăriceanu, au mișcat cat de cat ca reacție vis a vis de dictatura de la Bruxelles. Nu îndeajuns. În loc sa "strigati" mai bine ați acționa din postura de parlamentar. Mult mai bine decât sa l "tavaliti" pe Dragnea de exemplu. Sănătate și mult curaj.

https://www.facebook.com/victor.../posts/1411551905551359...

Niciun comentariu: