duminică, 26 martie 2017

Dispret fata de Romania gurilor stirbe

Dispret fata de Romania gurilor stirbe – 27 februarie 2017

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.

Gheorghe Piperea

February 27 at 7:56am

Un intelectual rasat, elitist, dl Liiceanu, scrie pe stirifierbinti si contributori, un text in care isi arata, cu multe amanunte si citate din clasici ai dispretului si ai fascismului implicit, dezgustul fata de Romania gurilor stirbe. Nu va dau link-ul, ca sa nu ii fac reclama. Daca vreti sa fiti bannati ca fake news carriers, cautati-l pe net. Il gasiti usor dupa titlu. 
Ca si multi alti elitisti de acest gen, dl Liiceanu sugereaza ca democratia in care votul stirbului este egal cu votul doctorului in filosofia lui Martin Heidegger este un sistem politic defect si ca trebuie revenit la sistemul votului cenzitar, in care votul celor cu avere si titluri stiintifico-fantastice, sa conteze mult mai mult decat votul stirbilor. 
Oricum, daca aveti stomacul la locul sau pentru a putea #rezista sa cititi textul pana la capat, veti putea sesiza sentimentul de schadenfreude fata de gurile stirbe ale Romaniei pe care dl Liiceanu nu se fereste sa si-l afiseze. La fel cum nu se ferea sa se bucure de raul altuia fostul sau idol din politica, herr Basexu, cel care anunta la tv, in 6 mai 2010, reducerea salariilor bugetarilor, a pensiilor si a indemnizatiilor "mamicutelor", pentru a putea aloca mai multi bani dnei Udrea si ajutoarelor de stat pentru banci si dezvoltatori imobiliari. 
Un raspuns calm si echilibrat este publicat sub semnatura lui Doru Pop, in ziarul Adevarul, o publicatie libertariana si elitista, de altfel. Autorul atrage atentia ca tendinta pe care o reflecta articolele de opinie ale dlui Liiceanu (ca, de altfel, si articolele dlui Plesu si interventiile jurnalistice ale dlui Cartarescu) este un apartheid insidios, latent care, atunci cand vine de la asemenea nume ale intelectualitatii romanesti, pune reflectorul pe aceste nume si devoaleaza o adevarata tradare a inteligentei, o boala grava a intelectualului : lipsa de empatie, imbacsirea mintii cu emotii negative. Autorul, foarte inspirat, arata ca aceasta intelighentsie de dreapta a instaurat in Romania ultimilor 25 de ani un fel de "terorism al supremaţiei etice auto-justificate". 
Si, cu toate acestea, opinia dlui Liiceanu, fiind publicata pe stirifierbinti, nu "beneficiaza" de atributul fake news. 
Nu o spune autorul textului din linkul de mai jos, ci o spun eu : asemenea opinii fasciste sunt caramizile din care se construieste sub ochii nostri ultra-omul. Cu sau fara browsere de internet cu extensii de identificare a stirilor false, cu sau fara report-uri, block-uri si avertismente de la crowdsourcing, catre asta ne indreptam : o societate similara cu comunismul, in care 10 insi cu statui peste tot sunt aclamati de o societate a egalilor in saracie sau in ignoranta indusa de segregarea si ocultarea informatiei. Tacand, nu facem decat sa acceptam tranformarea noastra din plebei in trudnici sau soldati ai acestor statui viespi malefice care de mult au luat stupul in stapanire.

http://m.adevarul.ro/…/despre-dintii-concetateni…/index.html

 

Smaranda Dobrescu Nobilul nostru intelectual de fapt nu emite nicio idee noua. E o vesnica recidiva, asezonata cu din ce in ce mai mult dispret si superioritate. In 10 iunie 2014, in Contributors, aparea articolul cu incitantul titlu "Ca sa nu mor bou" Citez cateva idei de baza ale lui Liiceanu:
"„[…] Toată lumea având drept de vot în virtutea unei prezumate egalități a indivizilor care aparțin speciei (egalitate reală a drepturilor, dar nu și a dotărilor pe baza cărora se fac judecățile), se poate întâmpla ca numărul imbecililor (educați și needucați) și al indivizilor orbiți de pasiuni funeste să fie mai mare decât cel al inteligenților capabili să se cenzureze afectiv.Rezultatul va fi o societate în derivă, în care cei inteligenți (și minoritari) vor suferi, laolaltă cu imbecilii și distorsionații afectiv (majoritari), efectele opțiunilor imbecililor și distorsionaților afectiv. Toată societatea, cu excepția răufăcătorilor rămași nepedepsiți (în această schemă nu e luată în calcul categoria ticăloșilor – a „răufăcătorilor", potrivit nomenclatorului lui Cipolla –, adică a celor incapabili să calculeze cu binele celorlalți), va suferi de pe urma celor care decid și votează în concordanță cu o eclipsă totală sau pasageră a inteligenței." 

Ii rog pe TFL-istii de la demonstratii sa nu-l judece prea rau pe maestru caci aratand cu degetul spre electoratul PSD ce manifesta la Cotroceni foloseau exact aceleasi argumente. Plus inca cateva in plus, drept gratificatie.

 

Niculae Malanca Domnul Liiceanu isi inchipuie ca daca citeste din cartile scrise de catre adevaratii filosofi este el insusi filosof . Se inseala . Iar dispretul manifestat asupra "vulgului " nu-l face mai destept .

 

Alexandru Stanescu Vedea-l-aș știrb !

 

Rizea-manea Marius

 

 

Dinica Roman http://www.ziaristionline.ro/.../ce-gandea-steinhardt.../

 

 

Ce gândea Steinhardt despre Pleşu şi Liiceanu, "Catharii de la Păltiniş". Ziua…

ZIARISTIONLINE.RO

Niciun comentariu: