duminică, 26 martie 2017

Care e mandatul Romaniei pentru reforma Romaniei?

Care e mandatul Romaniei pentru reforma UE? – 28 februarie 2017
 
Smaranda Dobrescu
 

Daca nu vom reusi sa obtinem discutarea in Parlament a unui mandat cu care presedintele sa negocieze termenii schimbarii Tratatutului de aderare, ne vom pomeni in situatia vitezei inferioare ce ni se pregateste ca vom pierde drepturile de tara pe care le aveam pana acum, cum ar fi: libera circulatie a fortei de munca, recunoasterea stagiilor de cotizare, fondurile europene, dreptul de a interveni in "nuca tare" cand aceasta ia hotarari majore. Faptul ca instabilitatea politica continua, ca se vorbeste in continuare ca Romania cu PSD nu e guvernabila ne produce cea mai mare vulnerabilitate posibila, cu rezultat nebanuit. Poate ca protestatarii care au planuri mari in continuare ar trebui sa se gandeasca ca schimbarea structurii actuale a Europei va modifica si obtinerea burselor, doctoratelor, posibilitatii de a munci in Europa.
Toate tarile discuta aceste lucruri. Noi suntem animati de probleme marginale, inexistente care adancesc falia din societate. Cel mai usor va fi ca aceasta falie sa devina chiar un hotar intre doua populatii ce vorbesc aceeasi limba.
...

 

Dinica Roman Romania n-are totusi si alte prioritati decat #rezist? Adica in ce (nu) fac ei consta mai binele? Daca raspunsul e in afirmativ, atunci ei chiar conteaza.

 

Smaranda Dobrescu Ce fac ei? Doresc schimbarea guvernului PSD si revenirea lui Ciolos ca premier cu o forma de guvern politic de dreapta sau tot tehnocrat. Ce ar insemna asta?
1. Timpi morti pentru activitatea economica. 
2. Revenirea la politica tehnocrata de anul trecut terminata cu o gaura bugetara de peste 10 mld, fara fonduri europene, cu ministri gen Pruna, Voiculescu, Paslaru, Ghinea, etc, sau cu o alianta PNL-USR care va reveni sub comanda multinationalelor. 
Bun si asa, daca romanii o doresc!

 

Dinica Roman Nu intrebam despre ce vor ei, dar e bine de consemnat. Ma gandeam totusi ca la noianul de prioritati a raporta totul la ei pare o exagerare. Sau un motiv-scuza pentru a nu indrepta din lucruri.

 

Smaranda Dobrescu La scara istoriei, in situatia tulbure din intreaga lume, cand nu se cunoaste cum se vor aseza lucrurile si care va fi noua ordine mondiala, cand asa cum ai spus, Dinica, Romania va fi stirbita, avem nevoie mai mult ca oricand de "unitate in cuget si simtiri" In alte conditii rolul tefelistilor nu ar fi fost poate prea important. Acum, da. Este pretextul bun al unor decizii majore. sau poate fi, daca nu vom reusi sa ne descoperim adevaratul dusman.

 

Dinica Roman Cine va clipi intai?!

Daca as sti ca de ei depinde atat de mult, le-as vorbi ca unor adulti si le-as spune ce si cum, in clar. Fara ironie, fara glume. 

Am o suspiciune ca-s folositi, incepand cu presedintele si binomul de trista amintire. Abia intr-o asemenea logica ar avea importanta demonstrantii. Le-as vorbi chiar si in astfel de conditii, intrebandu-i cu ce-s mai grozavi toti omologii lor de la Primavara Araba incoace. Apoi as merge si as demonta institutional puterile malefice...

 

Smaranda Dobrescu Cei care de 27 ani dau semnalul printr-o sugestiva clipire din ochi: Da, vor spune ei, poporul nu doreste partid de stanga. iata si sondajele facute adunand la total si pe cei cu "nu stiu, nu raspund"

 

Smaranda Dobrescu Am tot spus ca aici nu tragem concluzii, ne spunem fiecare parerea. Daca doresti siguranta, gandeste-te la un roman in care ai multa incredere, unul care nu te-a deceptionat niciodata si intreaba-l ce parere are. Nu vei fi sigur, dar te vei apropia de certitudine. Va fi oricum tarziu, prea tarziu.. Daca as intra o clipa in judecata solomonica, as spune: "nu trebuie sa ma crezi pe mine"

 

Alexandru Stanescu Chiar îl vedeți pe iohanis capabil să negocieze ceva ??! La Malta problema lui erau demonstrațiile de la București ! Ce treabă are el cu România ? Problema lui sânt celelalte 4case și eventuale probleme penale ! E o rusine individu' ăsta !

 

Smaranda Dobrescu La Malta spune D-na Nicolai presedintele a explicat coruptia PSD si intentia acestuia sa inceteze lupta cu coruptia. Asta, dupa aparitia OUG 14.

 

Ioan Albescu Cred că vă vaceţi iluzii în legătură cu posibilitatea noastră de a schimba deciziile UE.

 

Dinica Roman Atunci Romania poate schimba macar decizia ei in privinta UE...

 

Smaranda Dobrescu Daca nu mi-as face iluzii, inseamna sa accept o solutie care nu stiu daca v-ar surade, Domnule Ioan Albescu

 

Doina Nicolescu Este o probleme foarte importanta, dar din pacate nu sunt sansa ca presedintele sa faca ceva. Nu stiu dece niciun parlamentar nu ridica problema in plen si sa ceara ca presedintele sa negocieze pe baza unui mandat aprobat de parlament. Este vorba de viitorul tarii!!!! In aceasta scurta perioada ar trebui ca ministerul de externe sa tatoneze si pozitia altor tari, in special a vecinilor. De la tinerii frumosi si liberi nu ma astept sa inteleaga momentul. Sunt prea preocupati cu baletul cu lanterne. Se vor trezi cand va fii prea tarziu si atunci o sa strige ca vina este a coruptiei si nu a lor.

 

Alexandru Stanescu România a adoptat de mult statutul de colonie . Cum parlamentul are în componență un pnl în disoluție ( nu stiu dacă termenul e potrivit) , un usr si udmr carenumai românești nu sânt , c-un sri antinațional , c-un președinte cu un handicap clar (casele și alte fapte anterioare) , c-un psd speriat de moarte , viitorul nu poate fi roz !

 

Anna Zelinski PSD nu mi se pare chiar așa speriat, doar că (vorba românească) s-a văzut cu sacii în căruță și ...

Niciun comentariu: