duminică, 26 martie 2017

Comentarii din timpul primului guvern postrevolutionar

Comentarii din timpul primului guvern postrevolutionar – 27 februarie 2017
 
Draghi Puterity shared a link.

Petre Roman explicat intr-un singur paragraf:

"Grevele erau salariale, dar mai era şi ideea: „Stai, bă, că le facem noi, nu ne trebuie Mercedes". Atacul era stârnit de directorii care ştiau că, dacă vine Mercedesul, ei zboară, pentru că sunt nişte incapabili şi mai apoi că nu pot să mai fure. Şi atunci, în înţelegere cu liderii de sindicat, alţi inconştienţi, ca să nu spun mai mult, s-au opus: „Nu, noi nu vrem să ne privatizeze Mercedes". Se termina furatul, se terminau firmele-căpuşă. A fost conjuraţia lor împotriva privatizării."

Cu alte cuvinte, mai bine sa se imbogatzeasca imbuibatii de la Mercedes, decat ai nostri, care sunt, aprioric, niste hotzi si niste incapabili?

 

 

Petre Roman: Dan Iosif mi-a cerut să-l numesc pe Năstase

Cotidianul prezintă un nou capitol din volumul „Interviuri după Revoluție" al reputatului istoric și scriitor Alex Mihai Stoenescu

COTIDIANUL.RO

 

Anna Zelinski Crede că noi am uitat afirmația lui, cum că industria românească e doar un morman de fiare.

 

Alexandru Botu Daca ma gandesc bine, unele din argumentele invocate acum nu se potrivesc cu situatia de atunci...

 

Smaranda Dobrescu "Grevele erau salariale, dar mai era şi ideea: „Stai, bă, că le facem noi, nu ne trebuie Mercedes". Atacul era stârnit de directorii care ştiau că, dacă vine Mercedesul, ei zboară, pentru că sunt nişte incapabili şi mai apoi că nu pot să mai fure. Şi atunci, în înţelegere cu liderii de sindicat, alţi inconştienţi, ca să nu spun mai mult, s-au opus: „Nu, noi nu vrem să ne privatizeze Mercedes". Se termina furatul, se terminau firmele-căpuşă. A fost conjuraţia lor împotriva privatizării."

Asta a fost perceptia lui Roman asupra unor fabrici si ramuri venite din epoca Ceausescu. O perceptie gresita si explicata intr-un mod rautacios , jignitor si interesat. Daca erau atat de incompetenti lucratorii si directorii de ce vindeau la export cat se poate de mult autocamioane, tractoare, autobuze? E un mod nedemn de a -si justifica privatizarile la gramada.


Smaranda Dobrescu "o cercetare sumară - chiar şi o simplă aducere aminte - ne indică faptul că străinii au luat economia direct de la stat, şi nu de la nişte privaţi români, ajunşi intermediari între statul pe care îl furaseră şi străinii imaculaţi veniţi aici să ne salveze."
http://www.cotidianul.ro/cum-tot-romanii-sunt-coruptii.../

 

 

Cum tot românii sunt corupții, când nu mai sunt ei la butoane?!

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman Prostu' Satului
+16
Fragmentele astea dovedesc ca istoria este literatura. Avea dreptate acad. Grigore Moisil, cand supunea: "Istoricul trebuie să aibă multă fantezie şi nu este rău dacă are şi talent literar". Sunt curios daca dl. Petre Roman ar fi dat interviul fiind cuplat pentru testare la un poligraf, oare ar fi dat aceleasi raspunsuri? Eu stiam ca Petre Roman a introdus diletantismul in deciziile economice, insa din interviu rezulta ca acesta a avut o arie mai larga.

ROMANIA LIBERA
+22
"Şi am zis trei criterii: profesionişti, să nu fi făcut parte din nomenclatură, din aparatul de partid, şi trei: să fie cu experienţă occidentală de un anumit tip." Nici unul din criterii si multe altele nu erau indeplinite de catre insusi omniprezentul nostru Petre Roman. Romania avea un vid de putere reala si mai ales trebuia adusa cit mai repede in starea de COLONIE (furnizoare de materii prime si sclavi ieftini) si zid de sprijin in Balcani. La fel ca si seful BNR ramin pina in ziua de azi pietrele de moara care sugrumau societatea ROMANESCA in haosul politic de atunci!

 

PA-z .
Stoenescu doar ridica niste mingi la fileu, dupa care si misca fileul.

Cat despre Petre Roman, sa spunem doar ca este in peneleul pedelizat, adica s-a re-de-mascat.

 

Lucian Sarbu Petre Roman a acumulat în el toată frustrarea kominterniștilor îndepărtați de Ceaușescu de la putere (un proces început deja de de Dej) . Vă dați seama că el începuse să audă „vorbe" încă de mic copil de acasă, de la taică-su Walter: „Ha, Nicolae e un tâmpit. Uite prostul ce face, ia credite de la capitaliști. Ca să ce? Să ridice fiare. N-o să producă niciodată nimic. Oltean prost. Bagă țara în faliment." Etc. W. Roman, Brucan, Tismăneanu etc. - toți marginalizații trimiși de Stalin să aducă „lumina" aici trebuie să fi dezvoltat o frustrare adâncă față de Ceaușescu și „realizărili" sale, la care ei nu participau cu indicații prețioase în niciun fel, frustrare pe care au transmis-o copiilor și care a explodat, mai bine zis NE-a explodat (în față) după 1990. Eu așa îl explic pe prostănacul de Petre Roman. Un tâmpit sinistru și frustrat.

Niciun comentariu: