joi, 30 martie 2017

Interesul de a vota

Interesul de a vota – 4martie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

" 34% dintre cei cu vârste între 18 și 35 de ani consideră că ONG-urile trebuie să monitorizeze primăriile, consiliile județene, Guvernul, 35% cred că ONG-urile sunt interfața unor interese financiare și politice, 31% cred că ONG-urile ar trebui să vină cu soluții într-un dialog cu autoritățile. "
Iata un sondaj debusolant, din care reiese ca In grupa de varsta 18-35 ani vor participa la vot doar 30% iar din grupa 35-64 ani, 49% Daca exista acest interes scazut de participare la vot si optiuni politice neclare sau lipsa, cum se face ca atat de multi tineri vor sa schimbe actualul Guvern? Sau protestatarii reprezinta un procent irelevant din populatie ? Ce cauta in strada cei fara optiuni politice? Coruptie exista in toate partidele, in ONG-uri, , etc

 

 

SONDAJ. Susținătorii #REZIST refuză VOTUL și critică Guvernul PSD-ALDE

CIADO România a realizat un sondaj între 20 februarie și 3 martie pe județe.

DCNEWS.RO

 

Preda Mihailescu Coruptie pare sa existe si in alcatuirea unor sondaje, sau nu ?

 

Smaranda Dobrescu Sigur ca da. In general firmele serioase au programe rulate si verificate. Nu stiu despre aceasta firma nimic.

 

Smaranda Dobrescu Dar despre dorinta ONG-urilor de a controla cele amintite mai sus s-a tot vorbit.

 

Andrei Iaver "Cine tipa mai tare, are dreptate!" Dupa acest slogan isi "ghideaza" activitatea "non-guvernamentala", asa zisii apolitici, care, in opinia unui reputat profesor de drept constitutional, "fac politica, mai vartos decat politicienii!"

 

Ioan Albescu Disraeli, un mare om politic englez spunea că există trei tipuri de minciuni: minciuna simplă, minciuna gogonată și statistica matematică! Nu știu în ce măsură sondajul este mai mult sau mai puțin trucat. Știu însă că după aceste alegeri și după nefericitul moment OU13, încrederea în acest sistem democratic a scăzut substanțial. Mulți care au votat PSD, sau au avut o simpatie pentru PSD au realizat că totul a fost o păcăleală, că recentele promisiuni ale Olguței cu dublarea salariilor sunt măsuri disperate și totodată premisele unei catastrofe financiare, alții care au vrut să voteze opoziția nu au avut pe cine. Cu alte cuvinte, oferta electorală fie e mincinoasă, fie nu există. Există difuz ideea unui control punctual. Nimeni n-a protestat cât PSD a realizat măsuri pentru care de fapt au fost votați. Pe de altă parte iertați-mă, dat între un tip de la mine din Gruiu, căruia alcoolul i-a măcinat mințile și face tot ce-i zice primarul și un tip școlit care cu greu a prins un post la o multinațională, nu mi se pare că trebui să existe egalitate de vot! Existau pe vremuri țări în care numai dacă știai carte puteai vota, adică dacă erai informat.

 

Smaranda Dobrescu Si mai exista si acum astfel de tari?


Anna Zelinski Credeți că tipul școlit de la multinațională nu face tot ce-i zice șeful? Ca să nu mai spun că aluzia la neștiința de carte a votanților PSD nu are nici un temei.

 

Smaranda Dobrescu Bogdan Tiberiu Iacob
13 mins · 
"Noi avem acum o masă de tineret care nu iese oricum la vot, dacă și partidele noi care vin o dau în bară, se fute tot. Ar fi super de căcat" (Florin Bădiță, organizator proteste #Rezist - vice.com)

 

 

VICE - Original reporting and documentaries on everything that matters…

VICE.COM

 

Andrei Iaver Limbaj, in spiritul "political correctly". Dezamagitor!

 

Anna Zelinski Mitul bunăstării și instruirii școlare a protestatarilor ...

Niciun comentariu: