duminică, 26 martie 2017

Crepuscul al "centrului extrem"

Crepuscul al "centrului extrem" – 24 februarie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

In acest context de polarizare, lupta pentru constructia unei majoritati sociale in Europa se poarta nu la centrul esichierului politic, ci la extremele acestuia: acolo unde se organizeaza lupta intre populatie si elite, inteleasa in sensul sau cel mai strict ca fiind un antagonism de clase..Nascuta spre a frana sangerarea care priveaza populatia de drepturi cucerite in lupte dure in trecut, aceasta confruntare ofera ocazia strategica de a se cuceri din nou si de a inventa forme democratice inedite.

 

 

Crépuscule de l'« extrême centre »

par Miguel Urban (Le Monde diplomatique, novembre 2016) // La politique européenne traverse une période de polarisations. Ce processus n'est pas né par hasard. Une série de bouleversements économiques et sociaux ont bousculé les…

MONDE-DIPLOMATIQUE.FR

 

Alex Grossu Dupa parerea mea, succesul luptei pt o societate mai buna poate fi ajutat de cresterea nivelului de constiinta civica a populatiei în masa, nu doar a unei elite! La sate, la orase!


Rizea-manea Marius Pentru orice teorie ,numarul tot mai mare de variabile ,tinde sa dilueze pe de o parte mesajul de baza ,cat si coerenta aplicarii ei ....

 

PA-z
"lupta pentru constructia unei majoritati sociale in Europa se poarta nu la centrul esichierului politic" Pai cum sa se poarte la centru daca elitele au socotit drept extremism orice discutie despre interesul majoritatii?!

Niciun comentariu: