marți, 23 august 2016

"Ia-ti un lag"

„Ia-ti un lag" – 23 iulie 2016

 

Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.

 

Gheorghe Piperea

July 23

Scriu o carte. Se numeste Ia-ti un lag. Cred ca va fi gata prin noiembrie. Iata un mic extras.

"Corporatiile isi obliga salariatii, din cand in cand, sa participe la un fel de activitati turistico-didactico-psihologice, desfasurate in afara "locatiei" birourilor, la distanta de familiile salariatilor, la care se presupune ca se construieste echipa (de aici denumirea de team building), fidelizand salariatii intre ei si salariatii cu firma. Sugestia este ca familia biologica, traditionala, sa fie trecuta pe planul secund sau ignorata, in favoare familiei largite, corporatiste, a stupului de albine in care exista o singura mama a tuturor: viespele-regina. Desigur, nimeni in corporatie nu are nicio jena sa efectueze reduceri de costuri prin concedierea oricarui salariat, chiar si cel care este – aparent – foarte bine "sudat" echipei prin numarul mare de team-building-uri la care a participat. Dupa ce e concediat, salariatul – model, campionul ultimelor team-building-uri, descopera nu numai ca si-a pierdut sursa de finantare a creditului pentru casa, masina, masina amantei si concediul in Bulgaria, dar si-a pierdut si familia traditionala pentru ca, ce sa vezi, in team-building, fara sa isi dea seama ce s-a intamplat, a tot intrat in jocurile cu tenta sexuala si in flirturile cu sugestii de parasire a fidelitatii fata de familia normala, in favoarea fidelitatii fata de marea familie corporatista. Sa se conformeze acestor sugestii, acestor cadouri, acestor mici pasi facuti catre interesanta viata amoroasa extra-conjugala, pentru a ajunge in situatia loser-ului perfect, fara job, fara surse de finantare a ratelor la banci, fara familie – ce realizare! O fi fost liber arbitru aici?

Un angajat de rang inalt si cu multa experienta in corporatie sau, dupa caz, un guru al tipului de business facut de corporatie, ori un terapeut sau psiholog care si-a adaptat stilul de tratament la problemele salariatilor corporatiei (unde important este ca, in acelasi timp, sa fii competitiv, adica sa tragi tare pentru bonus-uri de doi lei care aduc milioane managerilor si sute de milioane actionarilor "strategici", sa dai din coate energic pentru a te cocota pe nivelurile superioare ale piramidei corporatiste) ii invata pe salariati cum sa respire aerul din office building, ii motiveaza, le ofera tehnici de vindecare sufleteasca sau sexuala si, in genere, le explica cel mai simplu mod de a ajunge din punctul A in punctul B, cu minim de efort. Dupa care salariatul descopera ca, in afara de a munci cu 2-3 ore in plus in corporatie, fara a fi remunerat corespunzator, s-a mai procopsit si cu alte 2-3 ore pe saptamana de coach-ing (caci treaba e obligatorie), unde nu invata nimic altceva decat ca in corporatie e bine si caldut. Cei mai multi se conformeaza. Credeti ca orele de socialism stiintific si invatamant ideologic de pe vremea comunistilor (unde se invatau cele mai bune bancuri cu si despre sefi comunisti) erau rele? Ganditi-va ce faceti, zi de zi, in corporatie. Si ce veti face dupa ce veti fi concediat".

PS Urasc comunismul si dispretuiesc socialismul pentru ipocrizia lor.

 

Mihai Ion Turcu Hegel, Marx ...."Teoria instrainarii".


Smaranda Dobrescu Observatie foarte corecta: corporatiile care-ti ofera distractie gratuita prin team building rezolva cat se poate de parsiv slabirea familiei traditionale fara macar sa puna in discutie vreodata acest subiect. Doar ca aceste iesiri nu se fac niciodata impreuna cu sotia/sotul sau copiii. Inca o victorie pe drumul de acum cunoscut al desfiintarii identitatii nationale, a relatiilor si familiei traditionale, a favorizarii miscarii LGBT, a parcurgerii traseului spre conducerea mondiala, lipsita de granite..

 

Smaranda Dobrescu PS-ul nu prea il inteleg: D-l Piperea explica atat de subtil modul parsiv al corporatiilor de comportament fata de angajati, devoaland ipocrizia fata de proprii angajati, in schimb uraste ipocrizia socialistilor.(!!??)

 

Prospectiv A-z .
Probabil ca este un gest de a estompa reflexul conditionat al strigatorilor si ur(l)atorilor.


Dinica Roman https://www.facebook.com/moyersandcompany/posts/1301750706509604

Niciun comentariu: