sâmbătă, 27 august 2016

CSM-ul ii cere Presedintelui Erdogan...

CSM-ul ii cere Presedintelui Erdogan – 26 uiulie 2016

 

Smaranda Dobrescu

"Ultimul Comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii m-a umplut de revoltă. Sub semnătura preşedintelui Mircea ARON, CSM îi cere preşedintelui Erdogan, „respectarea tuturor reglementărilor şi tratatelor internaţionale privitoare la drepturile fundamentale ale omului la care Statul Turc este parte"! Ce facem însă cu drepturile omului în România, unde acelaşi CSM închide ochii la toate încălcările, participînd vîrtos chiar la unele dintre ele?"

 

 

De ce nu cere CSM garantarea drepturilor omului şi în România, nu numai în Turcia?

Ultimul Comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii m-a umplut de revoltă. Sub semnătura preşedintelui Mircea ARON, CSM îi cere preşedintelui Erdogan,…

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity Pentru ca in Romania "drepturile omului sunt un lux teoretic"?

 

Alexandru Botu Pentru ca in Romania nu i se permite!

 

Smaranda Dobrescu Pentru ca in Romania se permite doar observatia ca e cea mai corupta tara si trebuie procedat in consecinta inca 1000 de ani..


Draghi Puterity "Coruptia" romaneasca e ca si povestea cu "nerespectarea drepturilor omului" vanturata de propaganda americana din anii '80. E aceeasi "basca a iepurasului", dar de alta culoare.

 

Mihai Ion Turcu Este un comunicat care a fost cerut de uniunile magistratilor, este de circumstanta si nu spune ceva anume ci doar ca CSM este "ingrijorat" ( in speta de soarta mahistratilor turc)i.

 

Smaranda Dobrescu In acelasi articol sunt date cazuri de catre AMR prin care CSM nu s-a sesizat cand judecatori au fost penalizati pentru decizii judecatoresti, etc..

 

Mihai Ion Turcu Doamna Smarand dobrescu, CSM este o facatura castrata .

 

Alexandru Botu Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, Inteleg ca CSM este "ingrijorat" doar de semeni de ai sai din alta parte?

 

Mihai Ion Turcu Daca n-ar fi existat presiunea Asociatiei magistratilor, expres adresata CSM, n-ar fi fost nici "ingrijorat", chiar fiind ingrijorat pentru ca nu ai cum sa nu fii, atat pentru respectarea unor principii cat si pentru consecintele pentru noi a ce se intampla in Turcia la mare scara.La noi se balteste in coruptie, cu accese recurente de abuz si injustitie.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu de acord cu definitia CSM :-)

 

Alexandru Botu "Facatura castrata"-o institutie fara ...vlaga, potenta.

 

Mihai Ion Turcu Mai rau, "facatura" este artificiala si sterila prin insasi intentia facatorului, dar ocupa locul a ceva care ar fi avut rost si functiune necesara..

 

Alexandru Botu Acum ma gandesc mai atent sa vad cate dintre institutiile statului nu sunt, in grade diferite, la fel de sterile. Desigur, vad si institutii foarte obraznice, care si-au depasit mult atributiile cunoscute si necunoscute.

 

Mihai Ion Turcu Alexandru Botu @institutiile care nu decurg organic dintr-o realitate cu fundament propriu, in dezvoltare, ci sunt implanturi, incumba riscul toxicitatii. Nu exista inovatie in vid.

 

Alexandru Botu Da, Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, nici eu nu ma indoiesc de asta. Numai ca o privire fugara in istoria noastra ne face sa vedem ca de cele mai multe ori am fost obligati sa adoptam institutii/forme fara fundament organic propriu/fara fond si sa nechinuim sa ne adaptam la ele. Aproape niciodata nu am reusit sa ne adaptam, pana a venit o noua impunere, parand ca n-am putut termina nimic. Da, nu am terminat nimic din ceea ce ni s-a impus, dar nici de ale noastre nu am mai avut cum sa ne ocupam.


Mihai Ion Turcu Unele grefe s-au prins, cu folos. Ce si cand trebuie preluat si cu ce folos scontat? Noua, chiar in acest moment ni se baga pe gat "alimente" nocive, indigerabile. Ne-am angajat sa le inghitim , urmand sa le purjam sau sa murim (??), sau poate sa ne adaptam sau sa le modificam. Indemnul ar putea fi sa le modificam.

 

Mihai Ion Turcu Exista acuma riscul de a fi terminati inainte de a termina.

 

Prospectiv A-z .
"Ce facem însă cu drepturile omului în România, unde acelaşi CSM închide ochii la toate încălcările, participînd vîrtos chiar la unele dintre ele?""

Cand pucistii esuati vor fi arestati in Romania, va fi aceeasi reactie. Acum se construieste presiune pe Erdogan ca sa stim de unde-i va veni, sa fim gata sa ne bucuram.

Niciun comentariu: