luni, 18 iulie 2016

Gratuitatea invatamantului, reminiscenta a comunismului?

Gratuitatea invatamantului, reminiscenta a comunismului? – 29 iunie 2016
 
Dinica Roman shared Valer Simion Cosma's photo.

 

 

Valer Simion Cosma

June 29 at 11:18am

Bostanul de la Comunicații spune că nu sunt bani pentru Educație, că nu se pot mări salariile profesorilor, dintre care mulți ar fi imbecili și nu merită nici cît iau acum, că părinții ar trebui să dea măcar "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis..." în timp ce Guvernul administrator al sărăciei naționale trece la cheltuiala publică Casa Regală - totuși, suntem încă republică - le dă pe 95 de ani ditamai Palatul Elisabeta (cu tot cu cheltuielile de întreținere suportate de stat), pensie de fost șef de stat regelui și urmașilor, pază asigurată de SPP și se angajează să suporte cheltuielile pentru 20 de angajați ai Casei Regale. Asta în contextul în care regalii au datorii la stat de aproape un milion de euro, rezultate din neplata impozitelor și taxelor. Justificarea fiind, în linii mari, capitalul de imagine al Casei Regale din care statul român și România în ansamblu pot trage foloase. Plus alte activități, tot cam din zona PR-ului sau a asocierii cu nu știu ce business-uri. Asta cam intră la categoria vopsitului de gard în timp ce înăutru elevii se îneacă în fosele septice ale unui sistem educațional subfinanțat.
Revenind la Bostan, după cum sugerează și numele pe care-l poartă, cum cască gura deversează în public agenda reală a guvernului tehnocrat: privatizarea serviciilor publice (educație, sănătate, transporturi etc.), una dintre ultimele surse de profit major pentru marele capital și pentru investitorii puși pe căpătuială. Și pentru că tipul e în argumentare și viziune precum în exprimare, rudimentar, recurge la eterna sperietoare a comunismului, deși învățămîntul gratuit e un drept dobîndit încă din vremea lui Cuza, e garantat de constituție și de Charta Fundamentală a Drepturilor Omului. Prin urmare, nu vi s-ar părea normal ca domnul Bostan să-și dea demisia și să se retragă înapoi în umbra afacerilor cu statul și să nu-și mai împrăștie semințele prin fotolii ministeriale, că roadele lor sunt precum îi e judecata: otrăvite?

 

Prospectiv A-z.
De necomentat cinismul astuia, dar sa nu trecem cu vederea urmatoarea schema: "părinții ar trebui să dea măcar "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis".

Este aceeasi care a dus la privatizarea serviciilor publice ORIUNDE. S-au incercat astfel de scheme in Slovenia, Franta, Canada (vezi filmul lui Michael Moore), dar au fost doborate de actiuni masive de protest.

Rezultatul acestor scheme de privatizare se vede deja cu ochiul liber oriunde au fost aplicate: servicii din ce in ce mai slabe calitativ, din ce in ce mai scumpe, din ce in ce mai impotriva spiritului cu care au fost create. Privatizarea serviciilor publice esentiale este o schema prin care prietenii politicienilor isi baga mana in buzunarul public. Cu impunitate. Etica acestor miscari e atat de distorsionata incat privatizatorii sunt priviti ca entitati care reduc risipa, cresc responsabilitatea ofertantului de servicii, cresc gama si calitatea serviciilor oferite, creatori de locuri de munca etc. Repet, realitatea este exact la polul opus.

https://youtu.be/2RYV04G0tHc

 

 

Michael Moore: Where To Invade Next | official teaser…

 

Smaranda Dobrescu Nota: aceasta stire scandaloasa a aparut in urma cu 20 ore la Prospectiv A-z .Invit si cu aceasta ocazie colegii prospectivi sa urmareasca si postarile de la Prospectiv A-z centrale sau din stanga paginii, in masura in care le face placere.
https://www.facebook.com/ProspectivAz/

 

Prospectiv A-z .
Poate ca mai e speranta si de/la o societate civila romaneasca...

http://www.cotidianul.ro/revolta-tinerilor-la-adresa-lui.../

 

 

Revolta tinerilor la adresa lui Bostan

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, Alianța Națională a Organizațiilor…

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
JE SUIS RARINCA
+6
Imi este jena de redactia ziarului cotidianul, si de autoarea articolului Ioana Radu, si de copilul meu ce este contemporan cu acesti tineri imbecili.!! Doresc sa spun acestor ametiti atat.!! Aveti ce meritati analfabetilor. Multa bataie de joc voi astia tinerii frumosi si liberi de la ..Guvernul Meu..Tehno-Kakat si a Plavanului Sasesc. Multa bataie de batjocura , jugul pe greaban 100 de ani de acum incolo.[[ Stelu ]]

Hamurabi
+6
Actiune ioc,efect ZERO.Barat.Ca sa se rezolve darea afara a animalului astazi geamurile guvernului trebuiau sparte de profesorii indignati.Nu-l da absolut nimeni afara pe troglodit,ba chiar poate continua bataia de joc.Daca hartia asta cu care se va sterge direct la partea dorsala este singura actiune a profesorilor isi merita pe a si ciobanii se aparau la interesele lor mai bine.

imun/teanu
+4
Cand iar o da presa pe "tineri", precis ca e vorba de cei "curajosi si frumosi" dati navala la "colectiv". Pe bucile-face. Prin care cheliile nu li se vad, cum nici gradele tatuate. Ca in "tehnocratia" lui, ca si ceilalti, si-acest ministru debiteaza "delire", e ori ca chiar si gandesc asa si se scapa, ori ca se scapa fara sa stie ce spun (un nonagenar, vezi bine batran, se scapa si mergand). Astia se tin insa de tineri. Un Ghinea, ministru ca mandru pupata Monica (cea "buna la suflet") pe frunte, cand tocmai era cu capul in soba. Un Nicusor Dan, soios de cat soros indesat cu parai. Inca si etc?! Serviciile! ANAF! Alte "fundamentale" idem! Adica...chiar nu se vede (si stie!) ca aici este vorba numai de bani?! De tras din afara sforile?! Daca si dupa ce "tinerii" au fost deconspirati (ce sunt si cine!) tot se continua, inseamna ca atator oameni, milioane, li se arunca in fata c-ar fi idioti. Neadevarat, dar importanta e implantarea fricii, cu resemnarea ei "inteleapta", ca "capul plecat sabia nu il taie". Hai mai oameni, ca ne-a fost frica destul. Nicusor avea o toba /doar! Si-o tinea pe dupa soba /ascunsa deci!, deci n-avea curaj, singur, decat cu cineva in spate. Fantome... Monika, Giorgi, cu si alti ingeri "angeli"... Hai ca ne prea enervam! 

escu
0
Încă un tehnocrat care își bate joc de poporani. Asta e, Guvernul nefiind politic nu îl interesează soarta cetățenilor simpli. Iată de ce ei și fac jocuri aiuristice, apoi să vină cineva după ei să remedieze greșelile. Asta a fost și cu Legea educației dată pe picior de marele intelectual Fune(b)riu.

iorga
0
Totul pe bani, nimic gratis !. Principiu capitalist care arunca in aer tot. Ce mai au astazi romanii din *Romania ???*, nimic, a mai ramas sa-si cumpere si invatamantul si, probabil pe ici pe colo o mai fi ceva care sa cumpere din ... propria tara*.

tsipter
0
domnule BOSTAN domnia voastra traieste in alta romanie sunteti un ministru fara suflet,,, fara inima si fara discernamant....aveti o ura patologica fata de poporul roman ajuns in pragul disperari, , nu va inererseaza daca au loc de munca ,,daca au ce p une pe masa copiilor ,,, va intereseaza doar propria persoana!!o reflexie asupra celor afirmate>si un punct de vedere conciliant ar fi de dorit>>>care ar fi acest punct de vedere i-mi este greu sa vi-l indic

 

Smaranda Dobrescu Nicio problema! Al nu stiu catelea ministru tehnocrat care nu cunoaste Constitutia tarii. Macar D-na Gusetz nu a mai avut ocazia sa ne dea prea multe sfaturi macoviste. Incep sa cred ca nu va fi lucru simplu sa privatizeze tehnocratii educatia si sanatatea

Niciun comentariu: