luni, 18 iulie 2016

Erdogan nu vrea sa comita EROAREA CEAUSESCU

Erdogan nu vrea sa comita EROAREA CEAUSESCU – 27 iunie 2016


Prospectiv A-z

Erdogan nu vrea sa comita EROAREA CEAUSESCU!
_____________________________________________

Președintele turc Recep Erdogan i-a cerut scuze omologului rus Vladimir Putin pentru avionul rusesc doborât de aviația turcă în apropierea graniței cu Siria anul trecut, a anunțat Kremlinul, conform AFP.

"Liderul turc și-a exprimat simpatia și sincerele sale condoleanțe familiei pilotului ucis și și-a cerut scuze", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Potrivit acestuia, Erdogan a afirmat că dorește să facă "tot posibilul pentru restaurarea relațiilor tradițional prietenești între Turcia și Rusia".

Președintele turc i-a trimis o scrisoare omologului său rus.

În scrisoare se afirmă, în special, că Rusia este un prieten și partener strategic al Turciei, cu care autoritățile turce nu doresc să strice relațiile, potrivit Kremlinului.

Doborârea bombardierului rus soldat cu moartea unui pilot în luna noiembrie a anului trecut a deteriorat grav relațiile ruso-turce.
_____________________________________________________
Pro Romania
+33
E clar ca se schimba polii puterii in lume. Oare Romania a mizat din nou pe o carte gresita ?

JE SUIS RARINCA
+29
Turcaletul Erdogan si-a dat seama idiotul de gafa savarsita prin doborarea acelui avion Rus de vanatoare. La data cu pricina turkaletul avea creierul infierbantat , se credea buricul pamantului Erdoganel. Turcalete draga, nu te pune cu Maica Rusie si tarul Putin , o sa primesti ce meriti cat mai curand posibil. Sunt bune aceste scuze acum , decat niciodata.!! Nu te increde Erdoganel in Ricani si U.E-isti asa fara nici o noima,astia sunt parsivi, curve, duplicitari si mari golani ce propovaduiesc chipurile democratia.. Stelu ..

stirea
+36
este de mare importanta si are menirea sa-i sperie pe occidentali si mai mult. Brexitul si aceste scuze arata incotrio va merge omenirea pt. urmatorii cativa ani. Ea arata si puterea diplomatiei rusesti, ce a rabdat pana acum, dar a invins, ca de obicei. Occidentul e in panica mare, pt. ca evenimentele se succed cu mare viteza si in defavoarea lor. Despre pigmeii din media si de pe bloguri, nu mai e timp de rafuieli.

SOBOLANU
+12
CORECT I A VENIT MINTEA LA CAP LUI ERDOGAN CINE L A SFATUIT SA SI CEARA SCUZE E UN GENIU !!!!!PUTIN O SA ACCEPTE.

lunetistu
+33
Erdogane , doborirea Suhoi - ului , a fost cea mai mare gresala , nu doar a ta (ti-a intunecat mintile pierderea uriasa a tzechinilor , obtinuti din petrolul de contrabanda al ISIS - ului ) ci si a Turciei ! Rusia nu uita si nu iarta , chiar daca azi poate v-a cadea la pace cu tine . Ti-a luat mult sa intelegi ca ati pierdut pe doua fronturi : tu , ca individ si Turcia ca tara . De infintarea statului Kurd nu vei scapa , de aceea kurzii au fost aliati de nadejde ai rusilor in Siria . Aveau motivatie si speranta . Te - oi crede tu Soliman magnificul ( pe linga magnific a fost si `legiuitor si asta spune multe ) dar nu esti decit Selim II . betivul , ca altfel nu bagai Turcia-n paguba pe care nici azi nu cred c-ai reusit s-o termini de evaluat . .

escu
+25
Ia uite domnule, Putinică i-a adus la sentimente mai bune pe turcaleți. De fapt, asta se întâmplă din cauza referendumului englezesc, Turcia lămurindu-se că nu este mare sfârâială intrarea în UE, și că maieul este mai aproape de corp decât haina.

Mihai
+8
Mesajul poate fi citit pe mai multe planuri. 1 - Nici turcii nu sunt dispusi sa intre in aventura flotei NATO la Marea Neagra; 2- Turcii au doborat avionul in urma unei stratageme puse la cale cu americanii, ca sa-i provoace pe rusi. Stratagema a esuat, turcii trag ponoasele, iar americanii in loc sa-i sprijine, ii sprijina tot pe kurzi. Asadar gestul lui Erdogan e si o oarecare fronda fata de aliatii care l-au lasat sa suporte singur consecintele. 3- Pe fondul turbulentei euopene, Erdogan s-a lamurit ca nu va mai obtine nimic. Putin, insa, da. E mai bine sa-i fi prieten decat dusman!

 

 

Fogarassy Paul Acesta este unul din acele momente în care îmi dau seama cât sunt de (ni)mic.

 

Smaranda Dobrescu Efectul cooperarii ruso-israeliana și la nivel militar, parafata la începutul lunii iunie,

 

Fogarassy Paul Desigur, este și asta. Totuși, mi se pare un gest disperat, speriat ... de parcă ar fi văzut rachetele rusești îndreptându-se spre Turcia ...

 

Smaranda Dobrescu http://moderndiplomacy.eu/index.php?option=com_k2...

 

 

Russia and Israel improving relations: A geostrategic analysis

MODERNDIPLOMACY.EU|BY GIANCARLO ELIA VALORI

Prospectiv A-z .
La toate metionate printre cauze as adauga vizita lui Putin recent inceputa la Beijing.

 

Gheorghe Gradinaru Rezultate Erdogan dupa doborirea avionului rusesc: pierderi economice, recunoasterea genocidului armean, schimbari de pozitie favorabile aparitiei statului kurd,inrautatirea situatiei interne de securitate a Turciei.Mi se pare deja destul ca Erdogan sa se gindeasca la demisie in locul visurilor de marire.

 

Draghi Puterity ... vizită la Beijing care deja s-a lăsat cu schimburi comerciale de peste 50 de miliarde.

 

Smaranda Dobrescu wow!

 

Ioan Sorin Leoveanu Cred ca Erdogan s-a bazat foarte mult pe sustinerea partidului sau si atita timp cit au fost puternic sustinuti, au crezut ca merge totul ca pe roate. In momentul cind bateriile de rachete Patriot au inceput sa fie retrase de Nemti, Americani si Olandezi si Rusii s-au bagat in Siria se stia ca a pierdut suportul militar neconditionat. A ignorat sugestiile utile si acum pierde si stabilitate si bani, care bani pleaca la Greci si Bulgari, pentru dragoste si turisti la Marae Neagra si Mediterana.

 

Fogarassy Paul Păstrând proporțiile, o vizită din asta în România s-ar lăsa cu schimburi de un miliard, iar dacă am pondera și cu PIB-ul pe cap de locuitor, chiar și două ...

 

Dinica Roman http://www.telesurtv.net/.../Erdogan-Abandons-Gaza...

 

 

Erdogan Abandons Gaza, Normalizes Ties with Israel for Gas

TELESURTV.NET|BY TELESUR / MH-DB-EGB

 

Prospectiv A-z .
Ce mare le este dusmanul comun!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a telefonat miercuri omologului său turc, Recep Erdogan, după șapte luni de tensiuni în relațiile dintre cele două țări cauzate de doborârea unui avion militar rus de către aviația turcă la frontiera cu Siria, transmit agențiile de presă străine Discuția telefonică, care are loc la inițiativa Moscovei, intervine la nici 24 de ore de la triplul atentat sângeros pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul.

Update: Putin a discutat miercuri cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre eliminarea restricţiilor impuse turiştilor ruşi care vor să viziteze Turcia.

Potrivit unui comunicat al administraţiei de la Kremlin, preşedintele Putin va cere guvernului să înceapă discuţiile cu Turcia pentru reluarea relaţiilor comerciale "mutual avantajoase" şi eliminarea restricţiilor pentru turiştii ruşi care vizitează Turcia.

"Conversaţia a fost în general constructivă, concentrată pe chestiuni de afaceri, cu scopul de a restabili dispoziţia în mod tradiţional amicală în cadrul relaţiilor de cooperare," se mai afirmă în comunicat.

Putin i-a dat telefon lui Erdogan după ce liderul turc și-a cerut scuze pentru doborârea avionului rus în noiembrie anul trecut.

Niciun comentariu: