miercuri, 20 iulie 2016

Cei sase fondatori sunt trei: Angela si Merkel

Cei sase fondatori sunt trei: Angela si Merkel – 29 iunie 2016

Smaranda Dobrescu
 

"Trecând peste aceste aspecte de „democrație originală europeană" (la urma urmelor poate că dezbaterile pe subgrupuri nu ar fi atât de rele pe cât sunt criteriile de constituire ale respectivelor subgrupuri și obiectivele egoiste care le animă), trebuie recunoscut că ideile germane prezentate în ambalajul documentului franco-german, nu sunt nici ilogice nici inadecvate. UE nu poate merge mai departe cu o piață așa zis unică pe care concurența liberă este distorsionată de politicile fiscale naționale, fără o guvernare economică europeană dispunând inlcusiv de instrumente pentru armonizarea politicilor fiscale, fără instituții apte a combate eficient criminalitatea transfrontalieră și evaziunea fiscală, fără o politică externă, de securitate și de apărare comună, fără o abordare integrată în domeniul migrației și azilului. O UE neputincioasă în ceea ce are democratic și respingătoare în dimensiunea sa oligarhică, acționând birocratic pe baze pseudo-federale, nu poate fi nici înțeleasă nici respectată de cetățeni."
http://adrianseverin.com/cei-sase-fondatori-sunt-trei-ange…/?

 

 

Cei șase fondatori sunt trei: Angela și Merkel - Adrian Severin

Cei șase membri fondatori ai Comunității Economice Europene (Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda și Luxemburg), prin miniștrii lor de externe, s-au reunit la Berlin (nici nu se putea un loc mai potrivit pentru a…

ADRIANSEVERIN.COM

 

Doina Nicolescu Presedintele Romaniei a plecat fara un mandat dat de parlament. A promis ca la intoarcere ne va informa!

 

Prospectiv A-z .
Parlamentul si chiar referendumurile sunt ca parfumurile unei barane doamne (a se citi, Democratia). Tehnocratii, aceasta nascocire impotriva firii politice in democratie, sunt TOTUL.

 

Smaranda Dobrescu Macar colegi prospectivi i-au sugerat ce -ar fi de facut. Dar evident, bagatorii de seama se uita doar la injuraturile reciproce dintre Ponta si n alti dreptaci.


Mihai Ion Turcu Ce fel de Exit se mai contureaza ?Intre cine si cine va fi razboiul daca nu-l castiga pe al II-lea Germania ?

 

Preda Mihailescu Ce imi place mie la politicieni este ca sunt dotati intru a numi corect problemele reale, pe care oricine le recunoaste, acceptand sa se mobilizeze ... dar cativa ani mai tarziu, vezi ca au realizat in numele acelor probleme, niste masuri care merg in directia opusa celei promise. Si desigur, mereu in favoarea aceleiasi evolutii. Nu stiu daca se poate continua asa!

 

Prospectiv A-z .
Absolut de acord, Preda. Unde crezi ca-i problema, care crezi ca ar fi solutia?

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z@ Cursuri colective de MEMORIE!


Smaranda Dobrescu Nu intotdeauna cei care identifica problemele sunt chemati sa le si rezolve. Exista din pacate uneori o desincronizare intre momentul deciziei si cel al colectarii de suficiente date pentru un act corect de decizie. Nu disculp pe nimeni, dar acele tauri (nu am litera greceasca) sunt adesea fatidice.

 

Prospectiv A-z .
Cred ca UE este in fapt de mai mult timp o structura nedemocratica avand Germania la varf--e cel mai mult care ceilalti grei EUropeni au putut obtine. 

In aceasta structura, Visegradul reprezinta tari cu oarece speranta si spatiu de manevra. Grecia, care si-a cedat suveranitatea prin vocea lui Tsipras si impotriva votului Parlamentului pe zeci bune de ani, ajunge formal pe o pozitie periferica. La periferie cred ca este unde Nastase & Basescu au plasat cel mai probabil Romania dinainte de aderare in 2007. 

Numai ca romanilor li se spune ca formal Romania are drepturi egale cu celelalte tari, iar noi ne tot scoatem ochii unii altora cu acuzatii de neprofesionalsim/rea credinta. Cred ca aceasta este problema din perspectiva romaneasca pe care o semnaleaza coprospectivul Preda Mihailescu. Caz in care, solutia are de-a face cu darea pe fata a situatiei si examinarii optiunilor reale ale Romaniei, nu cu continuarea petitiilor/jocului de scena.

Cei care azi nominal conduc Romania, fiind mostenitori ai unor aranjamente care-i preced si doar azi avantajeaza, prefera sa faca ceea ce se vede si se critica cu usurinta. N-are niciunul alta vocatie, sunt crescuti si alesi pe criteriul lipsei vocatiei pro-romanesti.

 

Prospectiv A-z .
.
lucid scria la 27 iunie, 2016:
Suntem in mare pericol. Planul propus de Merkel-Hollande-Renzi (totzi politicieni foarte contestati de largi segmente din populatia tzarilor lor – Hollande e rasul curcilor intr-o Frantza care da deja semne de putrefactie (ghetourile, refuzul noii legi a muncii), Renzi a luat-o peste mutra la Roma si Torino acum cateva zile, Merkel sta ceva mai bine dar nu prea mult – pentru o Europa cat mai controlata in probleme de securitate, frontiere, anti-terorism, armata inseamna cizma prusaca peste Uniunea Europeana ramasa fara varful de lance al USA (vorba profetica a lui De Gaulle). Ori Germania – ca si in trecut – vezi impartirile Poloniei din secolele XVIII, XIX si XX – e gata sa pactizeze cu Rusia impartindu-si spatiul dintre ele, Polonia si Romania fiind direct vizate. De aceea romanii trebuie sa respinga ferm hegemonia teutona (Franta si Italia nu conteaza) si sa ceara revenirea la Uniunea Europeana definita de De Gaulle: o Europa a patriilor (natiunilor) dotata cu o Piatza Comuna economica si comerciala care se poate extinde si la sistemul educational, protectia mediului, cultura. Securitatea fiecarei tzari trebuie sa ramana dreptul ei suveran si inalienabil, iar Bruxelles-ul trebuie sa renunte sa mai impuna norme ideologice „political corecte" (LGBT, minoritatea rroma, atacarea fundamentelor civilizatiei crestine – Biserica, Patria, Familia). Altfel se apropie timpul cand va trebui sa incepem a ne gandi daca mai merita sa fim membri ai unei astfel de uniuni asa cum o pregatesc cei care-i manuiesc pe cei ca Merkel, Hollande sau Renzi.

 

Mihai Ion Turcu S-ar putea ca pana la toamna, cand ar urma sa se discute efectiv Brexitul si proiectul de reorganizare imperiala a UE, fara UK,care cu autoritate si greutate ar refuza asemenea plan, din cele 27 dezmeticite si cu un scurt interval de gandiree la dispoz itie, ne intereseaza statele Intermarium, care pot alege intre Germania si Rusia sau asuma riscul rezistentei dar sub protectie SUA si Eventual UK, in cele 27 sa se produca miscari si modificari la nivel parlamentar si guvernamental care sa scoata planul de pe agenda, alternativa mergand spre o confederatie mai bine chibzuita decat in prezent, care sa arunce apa din copaie nu si copilul....

 

 Preda Mihailescu Prospectiv A-z  @ Cine spune "Securitatea fiecarei tzari trebuie sa ramana dreptul ei suveran si inalienabil, iar Bruxelles-ul trebuie sa renunte sa mai impuna norme ideologice „political corecte" (LGBT, minoritatea rroma, atacarea fundamentelor civilizatiei crestine – Biserica, Patria, Familia)." este bine sa fie pregatit sa vorbeasca deschis pana la capat. Ceea ce nu inseamna mai putin decat a reaminti ca la inceputul razboiului din Jugoslavia au fost multe predici si promisiuni polarizante despre "Vocatia Europeana" a unora mai mult decat a altora! Un adevar contestat cu vehementa!

Niciun comentariu: