luni, 18 iulie 2016

Berlin si "Uniunea flexibila"

Berlin si „Uniunea flexibila" – 28 iunie 2016


Dinica Roman shared Luminita Branco's post.

 

Luminita Branco

June 28 at 8:18am

Berlin is applying intense pressure in the aftermath of the Brexit, to reorganize the EU. Under the slogan, "flexible Union," initial steps are being taken to est ablish a "core Europe." This would mean an EU, led by a small, tight-knit core of countries, with the rest of the EU member countries being subordinated to second-class status. At the same time, the President of the European Parliament and Germany's Minister of the Economy (both SPD) are calling for the communitarization of the EU's foreign policy, reinforcement of its external borders, the enhancement of domestic repression and the creation of a "European FBI." The German chancellor has invited France's president and Italy's prime minister to Berlin on Monday to stipulate in advance, measures to be taken at the EU-summit on Tuesday. German media commentators are speaking in terms of the EU's "new directorate" under Berlin's leadership. At the same time, Berlin is intensifying pressure on London. The chair of the Bundestag's EU Commission predicts a new Scottish referendum on secession and calls for Scotland's rapid integration into the EU. German politicians in the European Parliament are exerting pressure for rapidly implementing the Brexit and reorganizing the EU. Chancellor Merkel has reiterated her veiled threat that "reconciliation and peace" in Europe are "anything but self-evident," should European countries choose to no longer be integrated in the EU....

See More

www.german-foreign-policy.com

GERMAN-FOREIGN-POLICY.COM

 

Prospectiv A-z 
Copiii celor precauti in EUropa invata... germana.

 

Dinica Roman https://youtu.be/JIVGJSqelsY

 

 

BREXIT Blowback? EU Looks To Create All Powerful SuperState!

YOUTUBE.COM

 

Prospectiv A-z .
Pana acum, eram obiectele propagandei incrucisate despre Ucraina. Se adauga acum si soarta UE dupa BREXIT.

Daca greii EUropeni nu elaboreaza/dezmint aceste scheme de design comunitar, e de jale. Oricum, cred ca vor fi reactii dela tarile neincluse in nucleul dur al celor 6; in Romania, la Cotroceni se asculta germana si se vorbeste cu pauze in romana.

Intr-adevar, este nevoie de politici EUropene comune pe mai multe paliere, dar acestea trebuie introduse si cu co-responsabilizarea. Asa ceva ar trata un copil/pom/angajat din Romania la fel ca unul din Germania. Daca se ia posibilitatea teoretica a celor din Romania sa acceada, iar UE institutionalizeaza raptul, mai bine solutia de tara include si optiunea ROXITului.


Smaranda Dobrescu Se pare ca avem o descriere corecta a situatiei. Ceea ce se poate sublinia este faptul ca ideile de integrare ale nemtilor nu sunt gresite. Gresit este faptul ca: 1. Vor ca integrarea sa aiba loc sub conducerea lor si sa creeze un imperiu german iar nu o democratie. 2. Vor o UE cu mai multe viteze, ceea ce nu va fi o solutie provizorie, ci una definitiva, respectiv o UE cu un nucleu dur avand Germania in centru si restul statelor membre ca sateliti. 3. Nu se intelege insa ca nici macar o federatie democrata nu poate fi acceptata de popoare fara o intelegere sociala. Noi ar trebui sa acceptam planul german cu aceste corectii esentiale. 
Pe de alta parte, Merkel are dreptate ca fara UE avem razboi. Alternativa la razboi nu este insa o Europa germana ci o democratie transnationala europeana. O Europa germana tot razboi inseamna. pentru prima data in limbajul plin de valori european apare nevoia unei" structuti supranationale de represiune , un fel de FBI european. Evident, exprimarea are un impact emotional dar in forma propusa este inerenta.
O descrierer mai larga si nuantata o gasim la articolul de azi al lui Adrian Severin:

"Una dintre principalele victime ale acestei politici a fost România. Este clar, de aceea, că Marea Britanie și România nu pot formula aceleași critici la adresa UE; și nici avea aceleași soluții și aștepări. Pentru România Brexitul trebuie să fie ocazia de a cere UE reforme care să îmbine garantarea egalității șanselor pe piața internă (de fapt o piață unică fictivă câtă vreme mărfurile care circulă liber poartă povara unor politici sociale și fiscale nearmonizate, avantajând statele mai dezvoltate) cu redistribuția masivă a bunăstării europene (nu prin credit ci prin investiții productive) către națiunile mai sărace și către cetățenii europeni cei mai vulnerabili. Ceea ce nu se poate realiza fără ca Germania să își schimbe modelul de dezvoltare și să renunțe la visul Europei germane."
http://adrianseverin.com/orbecaind-prin-ceata-brexitului/...

Orbecăind prin ceața Brexitului - Adrian Severin

Buletinul meteorologic anunță ceață pe Canalul englezesc (English Channel); continentul este izolat. (sic!) Așa sună poanta unei glume vechi făcute pe seama izolaționismului narcisist britanic. Starea vremii politice este astăzi aceeași. Că vorbim despre English Channel sau Canalul Mânecii (La Manch...

ADRIANSEVERIN.COM

 

Smaranda Dobrescu Ramane sa invocam gandul cel bun presedintelui Johanis pentru a sti ce sa obtina in schimbul acelui "DA" cu care a plecat la drum.Adica sa-l conditioneze de cele de mai sus si poate altele.

 

Prospectiv A-z .
O text-analiza mai bun ca altele. O mica problema gasesc cu punctul 6:

"România ar putea juca în acest context cartea "democratizării" relațiilor internaționale ceea ce ar implica reforma ordinii europene inclusiv în domeniul apărării, de o manieră care să evite transformarea sa într-un avanpost pe frontul confruntării Occidentului cu Rusia. Numai așa ea ar putea să își asigure independența, suveranitatea, integritatea teritorială, securitatea și stabilitatea.

Când vorbim despre recuperarea suveranității ne referim la abolirea statului de colonie. De asemenea la reluarea exercițiului exclusiv al acelor atribute ale suveranității care nu au de ce fi exercitate în comun cu alții. Aceasta nu însemnă însă revenirea la concursul suveranităților absolute care a dus totdeauna la război. Nu avem de ce ceda suveranitate. Avem însă nenumărate motive pentru ca o parte a suveranității noastre să fie administrată în comun cu alte state cu care avem interese congruente și care, la rândul lor, pun în comun atribute ale suveranității egale cu cele aportate de România.

În același timp este esențial să nu facem confuzie între suveranitatea națională, care poate exista și în condițiile unor regimuri oligarhice, și suveranitatea populară, care reclamă regimuri democratice atât la nivel național cât și transnațional. Problema nu este dacă ne place sau nu ne place democrația ci că fără asentimentul popular, respectiv fără a reface încrederea masei în lideri, în politică și în stat, nu putem avea decât perspectiva haosului și a confruntării.

Doar pe asemenea baze România își poate construi un proiect național care să o scoată din ceața Brexitului."

Nu exista nicio indicatie practica despre cum s-ar obtine acest lucru. In practica, Romania si-a cedat orice sanse la a ocupa un loc *suveran* intre tari cand si-a destructurat economia si capacitatile de aparare (atat materiale cat si umane). Tot practic, Romania poate face cel mult galagie, ca si cum ar mai tine vreun grande la decor...

Astept/incurajez argumente ca s-ar putea si altceva/altfel.

 

Prospectiv A-z .
lucid scria la 27 iunie, 2016:
Suntem in mare pericol. Planul propus de Merkel-Hollande-Renzi (totzi politicieni foarte contestati de largi segmente din populatia tzarilor lor – Hollande e rasul curcilor intr-o Frantza care da deja semne de putrefactie (ghetourile, refuzul noii legi a muncii), Renzi a luat-o peste mutra la Roma si Torino acum cateva zile, Merkel sta ceva mai bine dar nu prea mult – pentru o Europa cat mai controlata in probleme de securitate, frontiere, anti-terorism, armata inseamna cizma prusaca peste Uniunea Europeana ramasa fara varful de lance al USA (vorba profetica a lui De Gaulle). Ori Germania – ca si in trecut – vezi impartirile Poloniei din secolele XVIII, XIX si XX – e gata sa pactizeze cu Rusia impartindu-si spatiul dintre ele, Polonia si Romania fiind direct vizate. De aceea romanii trebuie sa respinga ferm hegemonia teutona (Franta si Italia nu conteaza) si sa ceara revenirea la Uniunea Europeana definita de De Gaulle: o Europa a patriilor (natiunilor) dotata cu o Piatza Comuna economica si comerciala care se poate extinde si la sistemul educational, protectia mediului, cultura. Securitatea fiecarei tzari trebuie sa ramana dreptul ei suveran si inalienabil, iar Bruxelles-ul trebuie sa renunte sa mai impuna norme ideologice „political corecte" (LGBT, minoritatea rroma, atacarea fundamentelor civilizatiei crestine – Biserica, Patria, Familia). Altfel se apropie timpul cand va trebui sa incepem a ne gandi daca mai merita sa fim membri ai unei astfel de uniuni asa cum o pregatesc cei care-i manuiesc pe cei ca Merkel, Hollande sau Renzi.

 

Smaranda Dobrescu Merita atentie revolta lui lucid. Merita insa lamurita si afirmatia: "Securitatea fiecarei tzari trebuie sa ramana dreptul ei suveran si inalienabil," Cum ar reusi Romania care nu are nici stagiu militar organizat, nici dotari militare, mai are si un scut al altora in inima tarii, mai are si vechituri iesite din uz cumparate pe bani buni in trecut si comisioane frumusele, sa purceada la asa o aventura?Parca cazusem de acord ca o Europa condusa de Germania este expusa razboiului in aceeasi masura ca si o Europa neunificata. Vorbeam de nevoia existentei unei democratii transnationale care ar putea impiedica razboiul. Desigur, mai sunt variante neluate in considerare inca.

Niciun comentariu: